Jump to content

Zastita prava vlasnistva od ilegalnog graditelja poslije gradnje


Bea Saban

Preporučene objave

Nasljedila sam nekretninu i tom prilikom otkrila da je u dvoru u kome sam suvlasnik sagradjena ilegalna zgrada. Kako je predak umro, a ja sam zivjela vani, nisam bila u mogucnosti to sprijeciti. Graditelj je podnio zahtjev za legalizaciju na koji sam stavila prigovor po tehnickim pitanjima. Kako mogu zastititi svoje vlasnistvo? Imam li pravo na odstetu za koriscenje moga djela iz ptoteklog vremena u vidu izgubljenog najma jer se radi o poslovnom prostoru? Kakav je vid obestecenja u slucaju da se zgrada legalizira?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije dokazana cinjenica izmakle dobiti najma samo na temelju cinjenice da ste imali pravo dati nekretninu u najam,vec da ste to doista i htjeli,a nesumnjiv dokaz takve cinjenice smatrace se pismena ponuda za sklapanje ugovora o najmu korisniku nekretnine..

Opet vam se naglasava,legalizacija nije temelj stjecanja prava vlasnistva,i da u pravu ste da Ustav jamci pravo vlasnistva,ali slijedom toga proizilazi da jamci i vlasnistvo koje se stekne izvanknjiznim putem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozda jednog suvlasnika, ali ima nas puno. Svi imamo idealne djelove. Ja imam 12 m2, neki po 2, a zgrada ima 70m2. Da bude jos gore, sagradjena je uz staru kucu cime je stvoren jedan mracni tunel od ulaza i ima jos tehnickih problema na koje sam stavila prigovor. Ali mene zanima pravna strana zastite vlasnistva post festum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija