Jump to content

HITNO - u školi nemaju evidentiranu svjedodžbu - poslodavac prijeti otkazom!


tapiros

Preporučene objave

Molim za hitnost, jer poslodavac prijeti otkazom u srijedu 07.05.

 

Jedna poznanica radi u ZG holdingu koji je počeo provjeravati diplome i svjedodžbe i tu je nastao problem. Naime poznanica je SSS neke strukovne škole iz Zadru koja ima u svojoj evidenciji da je ona završila samo 3 razreda - dakle fali 4. Poznanica ima svu dokumentaciju, no u školi joj samo govore da je nemaju i da je to to - da bi trebala doći do njih. Pošto je u ZG to joj je veliki trošak, a nije njena krivica. Školu je završila prije 15ak godina.

 

ZG holding joj je dao rok do 07.05. da to sredi ili ide otkaz, jer ne smiju zapošljavati ljude bez SSS na tom mjestu.

 

Kakva su joj prava ako dobije otkaz i prema poslodavcu i prema školi? Može li od škole tražiti neku naknadu štete ili putne barem troškove, jer nije njena greška?

Bilo što žena je očajna, živi sama kao podstanar i taj posao joj je sve...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iako je trošak kakav god, gospođa treba otići do škole i riješiti situaciju. Nije ZD na kraj svijeta. Mislim, ako je njihova greška, treba to i dokazati a ne samo tvrditi da ona ima sve papire a oni su pogriješili.

 

Nek to napravi prije otkaza, jer će isti svakako uslijediti, a pitanje je i eventualne naknade štete prema poslodavcu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima svjedodžbu da je završila školu i na temelju nje i je primljena na posao. Ali eto provjerom ZG holdingu je rečeno u školi da ona nije završila školu kod njih.

 

Mislim shvaćate da sada njoj budućnost visi o koncu jer oni tamo nisu dobro vodili papire i još ona radi toga mora plaćati kartu do Zadra i gubiti cijeli dan ... a i pitanje što će napraviti.

 

Da nisu mogli u školi po nekom broju i tako nešto provjeriti, nego cijela ova gnjavaža.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A ovo sa 3 godine nije SSS?

 

Ja sam izgleda krivo mislio da je:

 

Srednja je škola trogodišnja ili četverogodišnja škola koju učenik pohađa nakon završene osmogodišnje osnovne škole.

 

Srednja četverogodišnja, a oni u evidenciji imaju samo prve tri godine ... ona ima i svjedodžbu četvrte godine.

 

Nema druge izgleda pa ide u ponedjeljak - u petak nisu radili. Valjda će uspijeti nešto napraviti. Budem javio kak je prošlo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo što se na kraju dogodilo.

 

Ravnateljica škole je nova, nekih 2 godine, i pere ruke. Ona ne želi upisivati nikoga (sporna godina je 1991., možda ima i drugih) i čak je izrekom rekla ZG holdingu da moja poznanica NIJE završila školu kod njih - ne da imaju problema sa evidencijom. Ona je mogla dobiti instant otkaz i kaznenu prijaju za krivotvorenje! Naime ispostavilo se da ta generacija 1991. nema kompletne podatke. Nekima piše da su izašli na maturu, ali i ne da su je položili, a eto nekima se gubi trag nakon treće godine.

 

Tek kada je moja poznanica rekla da će izgubiti posao ravnateljica je išla kontaktirati njenog razrednika (dobro da je živ još) i jednu kolegicu koji su pod materijalnom i kaznenom odgovornošću potvrdili da je ona maturirala. I sada pitanje je hoće li ZG holding to uopće i prihvatiti kao dokaz. Dakle ona i dalje nije u evidenciji škole i neće biti ako se pita ravnateljicu - ima samo izjave.

 

Moje pitanje je - da li se može poslati neka inspekcija u tu školu? To je državna škola i ravnateljica je državni službenik i nema se pravo tako ponašati! Njen posao je riješiti neupisane mature i godine, tko bi drugi to trebao umjesto nje? To što ona nije tada bila ravnatelj nema nikakve veze, škola je postojala i prije nje i postojat će i nakon nje.

Ovo je sada bio prvi slučaj da se provjeravala svjedodžba, ali to se ponovno može dogoditi i netko će nastradati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija