Jump to content

Zabrana upravljanja vozilom i oduzimanje predmeta


chuchek

Preporučene objave

Pozdrav,

imam jedno pitanje. Policija me zaustavila te sam napuhala 0,68g/kg (0,58g/kg) i izdao mi se obavezni prekršajni nalog kojim mi je izrečena kazna od 1000,00 kn, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom od 6 mjeseci i mjera oduzimanja predmeta.

Sad pišem prigovor i čitajući mnoge postove ovdje naletila sam na čl. 239. st. 4. Prekršajnog zakona. Zanima me mogu li se pozvati na taj članak i tražiti od suda da odbaci tu kaznu (zabrana upravljanja vozilom)? Jer nije mi jasno šta je to "mjera oduzimanja predmeta" ...

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 239. st. 4. PZ-a kaže - "...Kada je za prekršaj propisana novčana kazna iznad 2.000.00 do 5.000,00 kuna..."

 

Za vaš prekršaj (čl. 199. st. 7. ZOSPC-a) propisana je novčana kazna u visini od 1.000,00 do 3.000,00 kuna. Dakle, ova gornja granica od 3.000,00 kuna je "pokrivena" u čl. 239. st. 4. PZ-a.

 

Nemojte nasjedati na "urbane legende".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

pozdrav,

 

ovako, u 11 mjesecu mi je došlo rješenje na žalbu kojom mi se umanjuje kazna zbog vožnje automobila pod utjecajem alkohola s 3000 na 1500 kn i 100 kn troškova koju do danas nisam platio. Sad su me 11.5. opet zaustavili na skuteru zbog vožnje pod utjecajem alkohola i dobio sam kaznu 5000 kn i 500 kn troškova te 12 mjeseci zabrane upravljanja skuterom. nezaposlen sam i student. moje pitanje je imali se smisla žaliti na ovaj prekršajni nalog? nakon kojeg vremena zbog neplaćanja nastupa ovrha jer na svoje ime imam od staraca naslijeđen stan i auto? i mogu li se ove dvije novčane kazne mijenjati radom za opće dobro?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moje pitanje je imali se smisla žaliti na ovaj prekršajni nalog? nakon kojeg vremena zbog neplaćanja nastupa ovrha jer na svoje ime imam od staraca naslijeđen stan i auto? i mogu li se ove dvije novčane kazne mijenjati radom za opće dobro?

Tko ti brani da se žališ.Nisi zaposlen pa je i to dovoljno.

Po novom jako brzo se predaje nalog za ovrhu.

Ako te za 2 godine ne ovrše ide zamjena za rad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija