Jump to content

Potvrda o nekažnjavanju - Kanada


moral_horizontal

Preporučene objave

Pozdrav, imam jedno već sto puta prožvakano pitanje :)

 

Negdje 2001., za vrijeme studiranja u Osijeku imao sam malo alterkaciju sa zakonom u vidu posjedovanja 5-6 g opojne droge reda cannabis indica. Istovremeno je sa mnom bio i diler i njegova ekipa i ne znam kako ali završio sam s njima na procesu za dilanje na županijskom sudu. Istovremeno se vršio i proces za posjedovanje na prekršajnom sudu, za istu stvar. Imao sam i odvjetnika koji mi nije puno pomogao, ali iskreno, nisam ga puno ni platio.

 

Uglavnom, malo mi je cijela stvar trenutno potisnuta i ne znam što se sve točno desilo, ali znam da sam bio optužen isključivo za posjedovanje, i mislim da sam dobio neku uvjetnu i novčanu kaznu. Koliko se sjećam i prekršajni sud i županijski su me penalizirali.

 

Sve je to nekako prošlo, diler je dobio nekih 6 mj. zatvora, ja sam nakon par godina završio fax i otišao iz Osijeka, i nisam imao NIKAKVIH kaznenih djela odonda. Tek poneki DUI. Ups.

 

Elem, ovih dana razmišljam o odlasku u Kanadu preko working holiday programa, za potrebe kojeg moram priložiti i potvrdu o nekažnjavanju.

 

Nedavno me zbog provjere u prometu zaustavio prometni policajac i nakon konzultacije s centralom upitao me kakvu to kaznenu prošlost imam. To me zabrinulo, jer ako on ima te informacije, moguće je da neću moći dobiti potvrdu o nekažnjavanju.

 

Čitao sam dosta o ovoj temi i vidio da u zakonu stoji neka stavka o rehabilitaciji prema kojoj se svi ovi podaci nakon određenog vremena brišu iz javne evidencije (ali su dostupni posliciji i ostalim sigunosnim službama - nikad neću moći biti ministar - siiighhh).

 

Može li mi netko iskusan potvrditi da se ovaj prekršaj iz 2001. neće vidjeti, tj. da ću moći izvaditi potvrdu??

 

Potvrda inače izgleda ovako::

 

http://imgur.com/o49JdRM

 

HVALA!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je izvod iz kaznene evidencije a ne potvrda/uvjerenje o nekažnjavanju.

 

Kod tebe se radi i o prekšaju i o kaznenom djelu.Taj prekršaj se neće vidjet u izvodu iz KE ali bi se mogo vidjet u potvrdi koje neke zemlje traže za svukupne prekršaje bez obzira da li je nastupila rehabilitacija ili nije.

 

Pošto nema tvoje kazne sa županijskog suda vidi kad je nastupila rehabilitacija po čl.19 st.4 http://www.zakon.hr/z/554/Zakon-o-pravnim-posljedicama-osude,-kaznenoj-evidenciji-i-rehabilitaciji

 

Policija u RH će uvijek znati što si počinio a to pitanje koje je postavio je neprofesionalno i protuzakonito.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, koliko sam skužio iz tog članka, rehabilitacija bi trebala nastupiti nakon 3 godine, što je odavno prošlo. Čitao sam negdje da je moguće napisati i neku molbu da se kaznena evidencija obriše, ima li netko o tome informacija?

 

Nadam se da je ključna ova rečenica iz potvrde koju sam priložio: "Prema raspoloživim podacima kaznene evidencije ovog ministarstva" :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

3 godine od izdržane kazne ili isteka uvjetne, ali svje je prošlo.Nema potrebe za pisanjem ako se radi o tvojoj potvrdi jer je načelo rehabilitacije uvaženo.

 

Neke policijske stvari se mogu obrisat i na zahtjev po čl.26 st.1 http://www.zakon.hr/z/173/Zakon-o-policijskim-poslovima-i-ovlastima a po st.2 uvijek će znat što je bilo i to se ne može mjenjat ni brisat.

 

Za Kanadu si čist ukoliko ne trebaju još što.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Postovanje,

Evo upravo mi stigla potvrda o (ne)kaznjavanju -

U njoj se navodi da imam sljedece osude :

2008 - zlouporaba opojnih droga ( kazna uvjetna, 1 godinu)

2013 - omogucavanje trosenja droge ( dobrotvorni rad 11 mjeseci)

- radi se o marihuani, koja kod njih ne stvara problema.

 

 

Potvrda se izdaje u svrhu izdavanja vize za kanadu i ne moze se upotrijebiti u druge svrhe.

 

Zanima me dali ce mi to stvarati problem, s obzirom da se ne vodi nikakav postupak protiv mene i da sam odradio kazn(e)u?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija