Jump to content

služnost kanalizacijskih cijevi


senderos

Preporučene objave

Poštovani, molim za savjet.

 

Na moju parcelu se pristupa preko susjedne parcele, imam služnost puta, ali nije upisana i služnost vodova. 1999. godine smo nešto betonirali, te smo ukopali i cijevi za kanalizaciju koje od moje parcele preko susjedove idu na javnu površinu. Kanalizacijskog priključka tada nije bilo, još uvijek ga nema, mi smo te cijevi ukopali samo radi budućnosti, kako se ne bi moralo opet razbijati beton i opet kopati.

 

Ima li meni susjed, s kojim sam sad u sukobu, pravo zatrpati te cijevi, odnosno presjeći? Kanalizacija se ne očekuje još koju godinu. Naglašavam da kada smo postavljali cijevi susjed nije bio vlasnik cijele svoje parcele, već samo polovice, imali smo njegovu suglasnost za postavljanje, usmenu, kao i suglasnost drugog vlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Senderos,sjecate li se teme gdje sam osobno ja iznosio svoj slucaj stjecanja stvarnog prava sluznosti,u pitanju kanalizacija.Jedan od prigovora tuzenog tad je bio su tokom dosjedanja tuziteljeve kanalizacione cijevi pustale otpadne vode te se iste vode razljevale po njegovoj nekretnini,sto je naravno neistina,no stav suda je bio ovakav"prigovor tuzenog da su se otpadne vode razljevale po njegovoj nekretnini je neosnovan,buduci da je od tuzitelja mogao zahtijevati izmjestanje cijevi ili otklanjanje nedostataka na kanalizacionoj liniji,a ne da samovlasno presijeca cijevi""buduci da je tuzeni takvo stanje trpio 20 godina i vise,to je nesporno kako je tuzitelj na temelju clanka...ispunio uvjete za stjecanje stvarnog prava sluznosti"itd,itd(3 stranice obrazlozenja)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://novi-informator.net/gra%C4%91enje-na-tu%C4%91em-zemlji%C5%A1tu

http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=5008

 

ako sam dobro shvatio kanalizaciju si gradio uz odobrenje suvlasnika zemljišta.

pribavi pisanu izjavu suvlasnika da si dobio odobrenje za izvođenje radova ( postavljanje cijevi za kanalizaciju) prije betoniranja dvorišta.

 

ili izjave svjedoka ovjeri kod javnog bilježnika (izvođači radova na postavljanju cijevi).

u svakom slučaju sadašnji vlasnik nekretnine je bio upoznat za postavljanjem cijevi i to nije branio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radove smo sami izvodili. Sadasnji vlasnik je naravno bio upoznat i suglasan. Suvlasnik je bila oceva sestra, koja je naslijedila iza smrti svoje majke, no tada jos nije bila obavljena ostavinska rasprava, neko prijelazno razdoblje je bilo. Suvlasnik (tada suvlasnik, danas vlasnik u cijelosti) s kojim sam u sporu je ocev brat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija