Jump to content

Izvlašenje


emka

Preporučene objave

Poštovani,

Hrvatske vode, ili mjesna samouprava (Zagreb) u igri, krenula sanacija zemljišta

pod izgovorom klizišta - elementarna nepogoda - izvlaštenje. Nakon prosvjeda i trakavice od par godina pokušavaju rješiti sa vlasnicima zemljišta pozivajući ih da dođu u gradsku upravu i sklope predugovor da se rješe imovinsko pravni odnosi. Od cca 300 vlasnika neki imaju odvjetnike (pojedini odvjetnici ima 80-100 vlasnika koje zastupa). Moje je pitanje da li moram uzeti svog odvjetnika ( nisam baš u nekoj financijskoj situaciji) ili čekati u načelu što se riješi za ostale vlasnike bit će riješeno i u mojem predmetu. Da li potpisivati predugovor ili ne. Puno hvala na svakom savjetu,

srdačan pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Emka, potpisivanje predugovora je stvar vaše procjene. Prejudicirati eventualan ishod nekog postupka koji bi mogao uslijediti - nema smisla.

 

S druge strane, ne vjerujem da je u HV ili Gradu Zagrebu, za ovaj predmet zadužena osoba koja će si dozvoliti parcijalno rješavanje predmeta. Kada stvari postanu generalno jasne, slijedi i rješenje - ili svi ili nitko.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Poštovani,HAC me je izvlastio za zemljište i trenutno je u fazi zaključivanje postupka.Postupak je pokrenut prije osam godina i vještak donosi vještačenje kontra nađenom stanju. Uzima 10% od cijene za loš oblik zemljišta , a zemljište je 80 x 120 metara, uzima 15% za infrastukturu, a ja uz zemljište imam sve priključke..postoji mogučnost da u slučaju traženja promjene vještaka postupak započnu ali po novom zakonu o izvlaštenja od 26.06.2014. Da li je neko upoznat sa tom problematikom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

emka, molim te za neke informacije. Naime, 2011. godine su Hrvatske vode meni uzele dio zamljišta i drvne mase. Ne žele platiti naknadu jer sam van knjižni vlasnik zemljišta (posjedovni vlasnik). Planiram podnijeti tužbu, ali mi odvjetnik kaže da je upitan ishod presude, baš zato što nemam vlasnički list. Molim te za informaciju, imaš li gruntovno sređeno zemljište, ili si posjednik, kao i ja. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam kupoprodajni ugovor i svjestan sam da mogu pokrenuti spor, ali je pitanje kako dokazati vlasništvo, ako sam posjednik (vanknjižni vlasnik)? Osim toga, na dijelu gdje su Hrvatske vode vršile uređenje potoka na jednoj parceli je posjedovna vlasnica i moja majka. Ona nema kupoprodajni ugovor iz razloga što je zemlju naslijedila nakon smrti roditelja (rješenjem o ostavinskoj raspravi). Ima li smisla pokrenuti sudski spor??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija