Jump to content

Privremena mjera


ziva32

Preporučene objave

Moram napisati trenutnu situaciju ,da bi razumjeli o čemu je riječ. Prije dvije godine prestala je vanbračna zajednica između mene i partnera ,u našoj vanbračnoj zajednici dobili smo sina koji sad ima osam godina. Nikad nismo bili ni na centru ni na sudu ,dogovorili smo se da ćemo zajedno i dogovorno brinuti o njemu ,i njegovim potrebama ,naglasiti ću da je sin jako vezan uz oca. Do polaska u školu naš sin je bio tjedan kod mene tjedan kod oca,kad je trebao krenuti u školu bilo je pitanje od koga će ići u školu ,radi upisa prebivališta ,tada to nije bio problem jer smo bili blizu jedan drugom ,pa nam je bilo svejedno da li piše kućni broj 10 ili 30. Ostalo je prebivalište kakvo je i od rođenja znači kod oca. Sve je bilo ok dok nisam našla novog partnera i na polugodištu se preselila 40 km dalje ,ali i tada smo se dogovorili da ga neću seliti iz škole neka završi prvi razred tu di je. Nakon preseljenja i dalje sam bila u kontaktu sa učiteljicom svoga sina koja mi je jasno rekla da nešto ne štima ,da je sin jako neuredan ,da su mu bilježnice i knjige užasno neuredne,odlučila sam otići na informacije ,da se nisam najavila ocu da ću doći. Kad sam došla u školu ,imala sam šta i za vidjeti ,i sad kad se sjetim srce me boli ,on je bio u sivoj staroj ofucanoj majci i sametnim hlačama žute boje ,zamazane torbe i knjigama ko kupusni list. Dobila sam informaciju da se ni ne hrani više u školi da je otac rekao da sin to ne želi ,a ponašanje da je koma u školi. Te da je otac u više navrata došao vidno pod utjecajem alkohola u školu po njega ,a sama učiteljica pošto je to malo mjesto ga viđa svakodnevno u kladionici i obližnjim lokalima. Jako uzrujana viđenim ,pokušala sam razgovarati sa bivšim vanbračnim suprugom da vidim gdje je problem ,sve tvrdnje je smatrao glupim ,lažnim , neosnovanim i tračevima. Pošto sam se zabrinula zamolila sam učiteljicu da mi javi ako primijeti bilo kakve probleme na sinu. Kada sam dolazila po njega vikendom ,vidjela sam da se stvarno nešto događa ,noktići na nogama i rukama neporezani ,užasno kako jede hranu u žurbi ,naprosto je guta ,osnove higijene manjkaju ,od puštanja vode na wc-u ,nepranja ruku ,ostavljanja stvari posvuda. Ni sad kad ovo pišem ne vjerujem jer nije takav bio.

Iz dana u dan sam slušala ,i sad slušam da sa ocem nešto ne štima da pije po lokalima na veresiju,da ga nema kod kuće ,da se o sinu brinu večinom njegova majka i brat koji žive u zajedničkom kućanstvu s njim.

 

Odlučila sam ga pitati da li bi se složio s tim da sad dođe sin kod mene i da pohađa školu od mene u drugom mjestu ,prema naravno mom prebivalištu ,na što se ni u kom slučaju ne slaže, nažalost dobila sam savjet da podnesem zahtjev za privremenom mjerom ,kojom će sin biti povjeren na život samnom ,a oca će viđati (po meni svaki vikend i uvijek kad mu odgovara,jer ni u kom slučaju ne bih željela opstruirati viđanja sa ocem,on je jednako tako bitan kao i ja.

 

Šta da napravim kako da sastavim zahtjev za privremenom mjerom?

Na koji sud da je dostavim ovdje ili gdje je prebivalište sina?

U koji centar da se obratim ovdje ili gdje je prebivalište sina?

Da li će privremena mjera i zahtjev za njom biti riješen do početka školske godine?

Od kraja školske godine je kod mene ,šta sad ako ga želim upisati ovdje u školu ,a nema prebivalište ovdje ?

:hvala:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar nitko nema savjet ? :(

 

postovana,tko vam moze dati odgovor na upit do kad ce se neki postupak okoncati..Nadalje,morate znati da privremenom mjerom nerjesavate problem,jer kao sto i sama rijec"privremena"kazuje da je nesto privremeno.Ako bi se i donijela privremena mjera,vi bi morali u roku pokrenuti postupak oko skrbnistva nad djetetom,u protivnom privremena mjera se stavlja van snage.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na koji sud da je dostavim ovdje ili gdje je prebivalište sina?

U koji centar da se obratim ovdje ili gdje je prebivalište sina?

 

 

Zahvaljujem se na odgovoru ,naravno da ne znam kako će se okonćati i kako će sud presuditi. Ali mi je rečeno da se ona brzo donosi ,ako je tako ,voljela bi da znam bar nešto prije početka školske godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na koji sud da je dostavim ovdje ili gdje je prebivalište sina?

U koji centar da se obratim ovdje ili gdje je prebivalište sina?

Dobro pitanje. Meni se čini tamo gdje je prebivalište sina. Ali to je moje nestručno mišljenje. Možda da kontaktirate nekoga od pravnika u CZSS-u ili u pripadajućem Obiteljskom centru? Ili nekog odvjetnika koji se bavi obiteljskom pravom?
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija