Jump to content

Alimentacija nakon smrti roditelja


mamutica

Preporučene objave

Ovrhom na mirovinu bivšeg supruga sam tražila isplatu zaostataka alimentacije. Sud je prihvatio i krenula je isplata (tu ima problema koje sam već opisivala,ali sad to više nije toliko bitno). U međuvremenu se dogodila tragedija,bivši suprug je umro. Kako je do smrti živio u braku s drugom ženom s kojom također ima dijete,pretpostavljam da ona ima pravo na njegovu mirovinu. Da li je zakonski omogućeno da se nastavi plaćanje alimentacije za moje dijete obzirom da se radi o mirovini njegovog oca? Nisam bezdušna osoba koja misli samo o novcima nego nemam čime prehraniti dijete,nemam nikakvih primanja,živim kao socijalni slučaj i tih 300kn mjesečno je djetetu jedva za preživljavanje,bojim se da mi država ne oduzme dijete zbog materijalnih problema u kojima se nalazimo. Ako netko zna nešto po ovom pitanju,bila bih vrlo zahvalna za odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sadašnja supruga kao nasjednica odgovara za dugove ostavitelja do vrijednosti nasljeđene imovine (i drugi nasljednici ) .

obveza je utvrđena sudskom odlukom i zastarjeva za 10 godina.

djete je nasljednik svog oca bez obzira što sa njim ne živi ( ako se ima što nasljediti. provjeriti u gruntovnici prtema mjestu prebivališta ostavitelja).

ima pravo na obiteljsku mirovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija