Jump to content

Rad u inozemstvu, neisplata troškova i dnevnica


sven80

Preporučene objave

Poštovani,

 

radi se o sljedećem, 2011 godine sam upućen na rad u inozemstvo sa putnim nalogom u kojem je naveden razlog upućivanja i napomena da će bi bit dan predujam od 2.000 EUR za troškove. Spletom okolnosti i mojom naivnošću da će mi novac biti uplaćen na račun (što je i bila praksa), otišao sam na službeni put. Međutim, avans nikad nije uplaćen, te mi je firma uz iznos neisplaćenih dnevnica, ostala dužna i tekućih (mojih vlastitih novaca) troškova sve u ukupnom iznosu od cca 25.000 KN.

Imam kopiju putnog naloga sa potpisom priznatih troškova u tome iznosu. Razlog neisplate je, uz financijske probleme firmi, i sami direktor koji nije imao previše želje da to plati. Nastavio sam normalno radit u HR, a firma je išla u predstečaj koji još nije prihvaćen.

Sada dobivam upute da predam kopiju putovnice u firmu i obavim liječnički, što znači da mogu očekivati poziv na rad u inozemstvo.

Radi se o građevinskoj firmi, te koliko sam proučio ugovor u radu, kolektivni ugovor i zakon o radu, tu uopće ne postoje obavezni rokovi za isplatu mojih potraživanja. Zanima me da li se ja mogu pozvati na neisplaćene razloge kao razlog odbijanja odlaska na rad u inozemstvo, te ako mogu, na koji način to učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija