Jump to content

DUŽAN MILIJUN KUNA, A PRODAJE NEKRETNINE


anonimno

Preporučene objave

Imam pravomoćnu i ovršnu presudu. Dužnik je u inozemstvu, ali posjedujete nekretnine u suvlasničkoj zajednici u Hrvatskoj. Sada sam informirana da iste prodaje u dogovoru sa braćom. Inače imam samo posjedovni list, ali nigdje nisu uvedeni u vlasničkim listovima. Provjereno.

Odvjetnik mi se ne javlja, na godišnjem je. Meni je hitno. Što da učinim, mogu li sama ikako reagirati prema mjesnonadležnom sudu.

Hitno mi je, pomozite mi. MOLIM VAS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Detaljnije je da ne plaća alimentaciju 17 godina i da su u se dugovi multiplicirali.

Odvjetnica je prije godišnjeg htjela poduzeti neke radnje u smislu ovrhe i slično, no medjutim, sada seodmara i ne javlja na telefon.

U medjuvremenu, dobivam informacije da on /dužnik/ daje na prodaju svoje nekretnine, a pritom duguje za dijete.

Sud o tome ne zna ništa .

Ne mogu čekati odvjetnicu, pa Vas molim da mi hitno pomognete koju radnju da sama poduzmem u mjesnonadležnom sudu ili na svom riječkom sudu gdje se vodi kazneni postupak protiv njega zbog neplaćanja alimentacije. Ujedno imam pravomoćnu i ovršnu presudu.

Kada se radi o alimentacijskim tražbinama i ovrhama, da li se jednako naplaćuju sudske pristojbe?

HITNO MI JE MOLIM VAS ODGOVOR.A ako netko može i hoće, neka me nazove na 091 946 755

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U kaznenom postupku treba zahtjevati da sud izda privremenu mjeru zabrane raspolaganja imovinom. Javite se državnom odvjetništvu.

 

Podsjećam da se presude o uzdržavanju mogu uspješno naplatiti i u inozemstvu. Postoji međunarodna konvencija o naplati alimentacionih zahtjeva, a postupak se provodi preko našega ministarstva, mislim vanjskih poslova ili pravosuđa.

 

U tom slučaju postupak naplate provodi se po službenoj dužnosti. Postupak podnošenja zahtjeva našem ministarstvu je malo kompliciraniji - treba hrpa papira, ali nije nemoguć, a vjerujte mi stranci takve zahtjeve naplate vrlo, vrlo brzo i efikasno.

 

Stoga nazovite neko od ministarstava (pokušajte prvo sa vanjskim poslovima) i odmah krenite u skupljanje papira.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnici tvrde dvojako. Jedan mi kaže da ne mogu učiniti ništa jer imam samo posjedovni list, a nemam vlasnički i da sve zaboravim-

Druga odvjetnica mi tvrdi da će tražiti neku prisilnu naplatu i razvrgnuće suvlasničke zajednice.

U inozemstvu sam još 1998. godine podnijela zahtjev za naplatu alimentacije u inozemstvu na temelju pravomoćne i ovršne presude u RH. Ali, nisu ni Nijemci što su nekada bili. Rastezali su, odugovlačili, proglašavali našu presudu ovršnom i donosili vlastitu ... Na kraju, prije nekoliko mjeseci su me pismeno izvjestili da je isti bankrotirao te da mu se nema što plijeniti.

U kaznenom postupku sudkinja je pristrana. Dvaput za redom, u 17 godina, donijela je dvije istovjetne presude - uvjetne /bez dvostrukog uvjeta/ tako da se nikada ne može opozvati ....

Državni odvjetnik nikada nije bio ni na jednom ročištu.

Da li stvarno može državni odvjetnik išta učiniti glede njegovog samovoljnog raspolaganja imovinom u suvlasničkoj zajendici. Napominjem da se radi o atraktivnom zemljištu uz more. U medjuvremenu je sve svoje nekretnine u inozemstvu prepisao na x osobe.

Savjetujte me što ISPRAVNO učiniti, jer vidite, i odvjetnici me oprečno upućuju. UPOMOĆ PRIJE NEGO LI SVE RASPRODA !!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa podignite tužbe protiv tih trećih osoba i to tužbe zbog pobijanja dužnikovih pravnih radnji (iza 1.1.2006. tužba se podiže i protiv dužnika) te će te uspjeti ako ste unutar rokova.

Ako niste, onda nemate šanse.

A što se tiče imovine koja nije upisana u zk postoji mogućnost da se naplatite od te nekretnine. Sve piše u OZ.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imate ovršnu ispravu pokušajte sastaviti prijedlog za zemljišnoknjižni odjel tamo gdje je nekretnina (možete uputiti i poštom) da se upiše zabilježba Vaših potraživanja na nekretninu kao mjera osiguranja. Kad se stavi plomba na nekretninu to neće štititi treće osobe da nisu ništa znale nego će ih obavezivati da u slučaju da uspijete sa sporom mora biti isplata iz te ili neke druge nekretnine. Kuća se može prodati iako je u suvlasništvu ako je provedena dioba, samo se tada promijeni umjesto dosadašnjeg suvlasnika upiše se novi suvlasnik. Ako nije provedena dioba zabilježba se daje na cijelu kuću bez obzira na druge suvlasnike. Zabilježba traje određeno vrijeme i trebate u međuvremenu djelovati. Koliko sam shvatila radi se o bivšem mužu, a takvih je na milijune. Ili odustati kao što sam ja ili se boriti, ali paziti da se ne izgubi zdravlje. Na kraju, iza toga, može se dogoditi da se dijete i otac zbliže, što je dobro, ali ipak je malo gorko u našim ženskim srcima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas, šta da napišem u tom prijedlogu prema zemljišno knjižnom odjelu?

Ovo je HITNO, a ja se vrtim u krug.

Odjvetnica se ne javlja uopće, a skoro svi dokumenti su kod nje u uredu.

Pomozite mi da SAMA djelujem.

Hvala na osjećajnom pristupu i brizi za moje zdravlje.

Dakle, što da napišem i sastavim. Napominjem, imam pravomoćnu i ovršnu presudu.

I imam njegov posjedovni list u kom je on u jednoj šestini u suvlasničkoj zajednici.

U vlasničkim knjigama nije upisan. /podatak sam dobila pismeno od Suda/.

HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija