Jump to content

Kupljena nekretnina pod hipotekom


JASMINKA VŽ

Preporučene objave

Jasminka, u vrlo ste nezahvalnoj poziciji. Vjerovati na riječ ljudima u današnjem svijetu je izuzetno riskantno, što ćete se najvjerojatnije, nažalost i sama uvjeriti. Ukoliko je "skidanje" hipoteke bio jedan od uvjeta ugovora, onda imate pravo raskinuti ugovor i tražiti plaćenu kupoprodajnu cijenu te naknadu štete koju trpite, ali ... Ima jedan bitan detalj, prodavatelj ide u stečaj i bojim se da ćete ostati i bez stana i bez novaca. Dao Bog da griješim, ali napravili ste grešku u tome što ste vjerovali pogrešnom čovjeku i u dobroj vjeri nadali se da bude sve bilo u redu, a sada stvari idu u krivom smjeru. Trebali ste uvjetovati isplatu kupoprodajne cijene "skidanjem" hipoteke, a ne prvo sve platiti, pa onda očekivati da će prodavatelj ispuniti svoje.

 

Okladio bih se da je stan bio daleko povoljniji od prosječne cijene stanova, što bi ukazivalo i na prijevarno postupanje prodavatelja, dakle da je ciljano išao na ovakav scenarij, pravdajući se sada "poslovnim problemima" za ovakav ishod. Ali dokazati mu prijevarno postupanje biti će praktički nemoguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam G-man,moze li se ovdje ischachkati kaznena odgovornost..

 

Teoretski govoreći, ukoliko je prodavatelj bio svjestan problema, u kojima se nalazi njegova pravna osoba i da slijedi stečaj, te da sukladno tome nema šanse da će on "skinuti" hipoteku - da, tada bi postojala i kaznena odgovornost, i njega i pravne osobe.

 

Međutim, bi li se to moglo i dokazati izvan svake razumne sumnje - to je sasvim drugo pitanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovorima. Inače, radi se o jednom poznatom građevinskom poduzeću i koliko znamo u istoj je nezavidnoj situaciji 100-tinjak građana-vlasnika i njihovih obitelji. Možda bi bilo efikasnije povezati se i nastupiti zajedno i medijski i pravno...iako su hipoteke različitih banaka. Ili je i za to prekasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda bi bilo efikasnije povezati se i nastupiti zajedno i medijski i pravno...iako su hipoteke različitih banaka. Ili je i za to prekasno.

 

Možete, ali ne vidim "kruha" od toga. Jer, prvo što će vam se reći - zašto ste svjesno išli kupiti stan opterećen hipotekom? Odgovor "mislili smo da će sve biti u redu i da će prodavatelj skinuti hipoteku", neće biti ni približno opravdan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija