Jump to content

Ako te ne ide, ne ide te


Sokolski

Preporučene objave

Parkirao sam se na za to označeno mjesto. Vratim se s kave u nađem uplatnicu i komad papira na kom je ispisana kazna. Naravno, uz auto nije bilo nikoga i pisali su po registraciji a auto glasi na mog oca. Došao sam u policijsku postaju gdje me mlađi policijski službenik vrlo ''pristojno'' poslao u tri lijepe i istjerao van. Znak zabrane je postavljen označava da se ne smije parkirati lijevo ili desno, ali ja sam bio parkiran do znaka gdje je dozvoljeno u OZNAČENOM PARKIRNOM MJESTU. Što da radim sada? U blokadi sam, imam neplaćenih prometnih prekršaja i ako se žalim dobijem još sudskih troškova i kaznu. Nije sve to ni bitno, nego to što je kazna na moga oca a on grca u kreditima i dugovima te ako mu sjedne prisilna naplata možemo se pozdraviti s ovim svijetom ako me razumijete, znate kakva je situacija za obične radničke obitelji u ovoj zemlji. Kako sada da napišem prigovor? Makar nisam kriv, panduri će reći da nisam bio parkiran u označenom i čorak, moja riječ kao serijskog prekršitelja protiv riječi dva policijska mlada neiskvarena policijska službenika. A ako priznam krivnju što ću morati, kako da napišem u prigovoru da moj otac nije imao saznanja da sam ja vozio njegov auto i počinio prekršaj a kaznu su napisali njemu? Bojim se da ne bi došlo do greške u komunikaciji pa da ne bi njemu sjeli s prisilnom naplatom a meni uredno naznačili kaznu i sudske troškove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Platiš 50% u roku 3 dana,2/3 u roku 8 dana ili napišeš prigovor gdje priznaješ prekršaj i tražiš oslobađanje po čl.24a http://www.zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon ili samnjenje zbog loše materijalne situacije.

 

Ili napišeš prigovor da nisi kriv i tražiš da na sud dođu ta 2 mlada neiskvarena ali sa fotografijom krivog parkiranja pa onda kako bude na sudu.

 

Piše na papiru da kaznu plati vlasnik ili da dostavi podatke o vozaču pa će oni onda tebi poslat prekršajni nalog za isto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma bio sam ja isti dan u policiji i kad sam tražio da mi napiše kaznu na moje ime pravdali su se da oni to ne mogu ovo ono, da nije zatečen nitko kod vozila bla bla...pokušao sam im objasnit da auto glasi na mog oca a oni su me glatko odj... kad moram bit prost...na što da pišem prigovor kad na onoj obavijesti nema nikakvog broj prekršajnog naloga ili nečega na što da naslovim onda za sud? Sutra mi ističe rok 8 dana za žalbu s obzirom da je to bilo prošlu nedjelju ili kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro, tri dana su prošla...pola više platiti ne mogu...danas je osmi dan od počinjenja prekršaja što znači da mogu platiti dvije trećine (za kojih nemam kao ni za onih pola niti mogu posuditi). Sad mi onda jedino preostaje proći ponovno tamo i molit Boga da nisu oni isti tamo nego netko razuman da mi napiše prekršajni nalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doći će ocu na adresu obrazac da ustupi podatke o vozaču koji je vozio tog dana, tamo će ti pisat gdje taj obrazac trebaš poslat, a nakon toga će doći tebi prekršajni nalog koji ćeš moći platiti 2/3 u roku 8 dana, za pola je sad kasno... Ali onda definitivno nije bilo kasno i trebali su ti dati da platiš pola ako si došao u roku od 3 dana u postaju koja ti je napisala obavijest o počinjenom prekršaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija