anna2662 objavljeno: 3. kolovoz 2014. Dijeli objavljeno: 3. kolovoz 2014. Poštovani, u tijeku sam pokretanja j.d.. koji bi se bavio trgovinom na malo. Asortiman bi bile torbe, novčanici, modni dodaci i cipele. 1. postoje li ogranjičenja u plaćanju gotovim novcem? Dobavljač je iz Eu, točnije Mađarske i zahtjeva plaćanje striktno u gotovini tj. u Eurima. Postoje li ikakve zapreke ili nezakonitosti u takvom načinu plaćanja s obzirom da se radi o dobavljanju iz Eu? 2. Što sve treba sadržavati deklaracija tih proizvoda? Naime, negdje na deklaracijama piše pod dobavljač - firma koja je uvezla u EU - ( Mađar kupio iz Kine i mi trebamo pod dobavljač pisati Mađara ), a negdje piše da pod stavkom dobavljač treba pisati onaj koji dobavlja u RH tj. npr. moja firma tj. hrvatska firma koja je kupila i dobavlja u RH? Hvala, s poštovanjem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sevo odgovoreno: 22. kolovoz 2014. Dijeli odgovoreno: 22. kolovoz 2014. Poštovana, 1. od kad smo u EU, nema više (toliko) ograničenja u plaćanju gotovinom. Jedino ograničenje je ono iz Zakona o sprečavanju pranja novca i financiranju terorizma, koji se primjenjuje na sume iznad 15.000.- Eura. Taj smo propis preuzeli iz EU. Tamo vrijedi isti limit. Znači, nemojte da Vam pojedinačni račun prijeđe taj iznos i da ga platite u gotovini. Možete ga platiti bezgotovinski, virmanom, netbankingom ili bilo kako drukčije. 2. ono što bi sve deklaracija trebala sadržavati možete potražiti u zakonu o zaštiti potrošača i na sljedećem linku: http://deklaracije.net/ODeklaracijama.htm Puno uspjeha, Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anna2662 odgovoreno: 11. rujan 2014. Autor Dijeli odgovoreno: 11. rujan 2014. Hvala na odgovoru! U međuvremenu sam uspjela dogovoriti sa dobavljačem plaćanje na licu mjesta net bankingom putem transakcijskog računa u banci, sa izdavanjem računa od strane dobavljača, tako da je taj dio problema riješen! Hvala, s poštovanjem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sevo odgovoreno: 12. rujan 2014. Dijeli odgovoreno: 12. rujan 2014. Puno uspjeha! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.