Jump to content

Njemačka mirovina


luna22

Preporučene objave

Isprike ako tema postoji. Imamo konkretan problem.

Mama je početkom 90-ih godina radila 8 mjeseci u Njemačkoj i redovno su joj uplaćivali mirovinsko osiguranje. Sada je napunila 60 godina i pokušala zatražiti da joj se taj iznos pribroji mirovini koju prima u Hrvatskoj. Koristi tatinu minimalnu braniteljsku mirovinu, jer je njena puno manja. Nažalost, dobila je iz Njemačke odgovor da je radila kraće od godinu dana i odbijen joj je zahtjev. Upućena je da svoje pravo može iskoristiti od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, no tamo su joj rekli da bi to značilo da ne bi dobila veću mirovinu, nego bi joj samo tih 8 mjeseci pribrojili stažu stečenom u Hrvatskoj, ako ikada bude koristila vlastitu mirovinu. Njoj bi tih par eura mjesečno jako puno značilo i doista ih je zaradila, a tvrtka je uredno plaćala i smatramo da bi trebali uložiti prigovor, no za par dana nam istječe rok za prigovor.

Molim vas za savjet što napisati, na koje dijelove kojeg zakona se pozvati? Postoji li možda mogućnost da se zatraži jednokratna isplata uplaćenog iznosa? Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija