Jump to content

Ovršni zakon član 82 stavak 2


pal

Preporučene objave

Ako je pravo na nekretnini iz stavka 1 ovoga članka upisano u zemljišnoj knjizi na drugu osobu, a ne na ovršenika, prijedlogu se može udovoljiti samo ako ovrhovoditelj podnese ispravu koja je podobna za upis ovršenikova prava. Podnio sam prisilno zasnivanje zaloložnog prava na nekretnini protivnika osiguranja na temelju pravomoćne i ovršne presude. obzirom da protivnik nije vlasnik sud mi je odbacio prijedlogČije ime i prezime bi moralo pisati na prijedlogu osiguranja , ovršenik je prenesao darovnim ugovorom nekretninu na sina. zk izvadci svi glase na sina. ima li netko tko to dobro poznaje ovršni zakon. invalid sam i ne mogu si priuštiti odvjetnikasud mi je moj prijedlog odbacio bez da imam pravo na ispravak kao neuka osoba a samo mjesec dana predmet se vratio sa županijskog suda.podobna isprava za upis .šta je to, šta sud želi s time reći?''koje podatke treba staviti na prijedlogu osiguranja i kako opisati cijelu stvar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

sud Vam objasnjava da ukoliko ovrsenik nije upisani vlasnik nekretnine,ali istu posjeduje sa valjanim pravnim temeljom stjecanja prava vlasnistva(ugovor ili dr.)sto nije provedeno kroz zemljisne knjige,u tom slucaju bi Vi sudu morali dostaviti njegov ugovor ili dr.kao dokaz,u tom smislu se odnosi"podobna isprava".

Medjutim,u vasem slucaju je nesto drugo,naime radi se o prikracivanju vjerovnika,zbog cega se ovlasteni da tuzbom pobijate izvrseno darovanje nekretnine(pobijanje duznikovih pravni radnji),naravno pod uvjetom da se nemoze te ni na koji drugi nacin naplatiti i da nije protekao rok za podnosenje tuzbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovaj odgovor je profesionalan i ne daje mi neku nadu? ovo sa tužbom podnijeti tužbu. 2004 dobio presudu 2005 darovana nekretnina 2006 županijski potvrđuje presudu. ovršenik nije u radnom odnosu. 2013 dobiva mirovinu. hzzmo dostavio potvrdu da je ovršenik u mirovini ne navodeći iznos. ja sam predao ovrhu na 1/3 mirovine sud mi odbio ovrhu da navedem točan iznos. sad sve iz početka. jednostavnije bi bilo da sudovi HR proglase anarhiju koja vlada u sudskim krugovima. trebao sam presudu ustupiti kamatarima i riješeno uz kavu za 5 min. ovako se jebem dvije godine bezuspješno sa bolesnim sudovima. hvala! molim vaš komentar šta sada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rok za pobijanje poduzete pravne radnje(darovanje)je protekao,a s druge strane postoji i drugi nacin naplate trazbine.

Vjerujem da vam Sud nije odma odbacio prijedlog za ovrhu a da vas prethodno nije pismenim putem pozvao da isti prijedlog uredite,no kako god vi imate pravo ponovo podnijeti prijedlog za ovrhu na mirovinu duznika.Neznam zbog cega s ovrhom na novcanim sredstvima idete putem suda,buduci da imate ovrsnu ispravu(pravomocna presuda).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

presuda je postala pravomoćna 2006. ne može iči izravna naplata putem fine.

nadležnom sudu ponovo podnesi prijedlog za ovrhu na mirovinu temeljem ovršne isprave.

vodi računa o zastari.

potraživanje utvrđeno sudskom odlukom zastarjeva za 10 godina( x. 2016.)

 

ili prodaj dug kamatarima(još se mogu naplatiti)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija