Jump to content

slobodan dan za pregled pedijatra


ACMILAN

Preporučene objave

Pravo na njegu i skrb djeteta ima jedan od roditelja, ali kako ste Vi na G.O. do 17.11. ne možete prekidati isti zbog korištenja bolovanja. Dakle,bolovanje u tom trenutku može koristiti SAMO Vaš bračni partner, a što je najvažnije, Vi tog dana ne radite, pa možete nesmetano s djetetom posjetiti pedijatra.

 

Naravno,kako je i napisao G-men,ukoliko postoji KU ili neki Pravilnik unutar Vaše tvrtke koji to može pobiti,tada i imate odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radim u JLS, ne postoji ništa u Pravilniku. S obzirom na malo dijete, svaki dan ne proveden na poslu nego s bebom mi je dragocjen pa eto zato pitam da li imam mogućnost korištenja slobodnog dana ili bolovanja. Tako da u tom slučaju štedim 1 dan godišnjeg što mi na poslu žele omogućiti ukoliko je moguće, ali nitko nema vremena da se pozabavi tom mogućnošću izvan Pravilnika i sl. dokumenata u JLS.

Da li u tom slučaju korištenja bolovanja, isto otvara obiteljski liječnik ili pedijatar?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poznata mi je terminologija prekida bolovanja radi korištenja G.O., ali nigdje nisam pronašao prekid G.O. radi otvaranja bolovanja (a posebice ne na jedan dan radi pregleda ili kontrole zdravlja).

Naravno, da ukoliko postoji ta mogućnost, (savjetovatio se u firmi) da bolovanje treba propisati izabrani doktor(ica).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me da li imam pravo na slobodan dan ili bolovanje radi redovnog pregleda pedijatra djeteta od godine dana? 13.10. istekao mi je roditeljski dopust pa koristim godišnji dopust do 17.11. Pregled pedijatra zakazan je za 7.11.

Zahvaljujem na odgovoru.

 

 

Ne nemate pravo ni na slobodan dan ni na bolovanje iz razloga jer taj doktor tijekom tjedna radi i popodne, a ne radi se o nekakvoj hitnoći već o korištenju planirane zdravstvene zaštite koju bez problema možete i uskladiti sukladno s radnim vremenom te ordinacije kao i svojim radnopravnim obvezama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija