Jump to content

Računalna prijevara


mala mu 111

Preporučene objave

Poštovani,<br>Moj problem je sljedeči.<br>Imala sam obrt i bila u posjedu pos uređaj. Malo sam zaglibila i posudila novac od kamatara koji me je vrlo brzo došao tražiti svoje i to u puno veći iznos od posuđenog. Odradila sam mu posao u tom iznosu međutim on nije mogao naplatiti posao jer su njegove stranke mogle njemu samo platiti karticom. Tako smo se nekolikoliko puta nalazili gdje sam mu ja dala svoj prijenosni pos uređaj on ga je odnio u auto gdje je bila još jedna osoba i vratio se sa pos uređajem i potpisanim slipom koji je od strane banke bio odobren.Novac sam naravno davala njemu. Nakon mjesec dana banka mi je zblokirala račun a tek još dva mjeseca nakon toga obavjestila da su kartice ukradene tj skinut magnetni zapis. Podignuta je optužnica da me se tuži po članku 271 stavku 1 i 2. Čovjeku ne znam ime i prezime samo nadimak. E sad ono što me interesira kolika je mogučnost da budem oslobođena ili pak druga strana medalje koliko se u praksi dobiva uvijetne kazne ili kazne zatvora za takvo djelo. Radi se o iznosu oko 250000,00 kn.<br>lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovo pitanje odgovoriti bez svih podataka je nemoguće i nezahvalno. Uz to, malo ste i kontradiktorni u svom iznošenju činjenica.

 

Ono što mogu reći jeste da ukoliko se doista radi o iznosu od četvrt milijuna kuna, da bi se radilo o kvalificiranome obliku računalne prijevare, za koje je zapriječena kazna zatvora u trajanju od 1 do 8 godina. Sama kazna koja bi se realno izrekla vama ovisi o samom tijeku suđenja i vašem držanju pred sudom.

 

Na ono što vam ukazujem jeste mogućnost da protiv ovog vašeg lihvara podmnesete kaznenu prijavu radi kaznenog djela lihvarskog ugovora ili kaznenog djela protupravne naplate. To vam možda može olakšati poziciju. Ali samo možda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija