Jump to content

Županijiski sud i umanjivanje presude za odštetu


lcresic

Preporučene objave

Imao sam prometnu nezgodu te mi je nakon vještačenja donesena pravomočna presuda na općinskom sudu .

Nakon istog osiguravajuća kuća tuženika se žalila županiskom sudu i isti je nakon dvije godine donio presudu i smanjio odštetni zahtjev za dvije trećine . Kako je to moguće kada je vještak na temelju medicinskih nalaza i mog pregleda odredio jedu odštetnu mjeru i kako se može sudac županiskog suda igrati doktora i dokidati nalaz istog za dvije trećine a ionako su odštetne svote male za takve velike zdravstvene posljedice .

 

Molio bi pojašnjenje i šta da radim dalje .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, radi se o preinaci prvostupanjske odluke, a na što je viši sud ovlašten temeljem čl. 373. ZPP-a. U citiranom članku imate situacije kada je takvu vrstu odluke moguće donijeti. Ona jeste rijetkost, ali i realna mogućnost. U samom obrazloženju vam jasno stoji što je to prvostupanjski sud zeznuo u svom obrazloženju.

 

Nažalost, presuda je pravomoćna i ostaje vam isključivo mogućnost revizije, bilo redovne (ako vrijednost predmeta spora prelazi iznos od 200.000,00 kuna) bilo izvanredne (vrlo rijetko je takva revizija osnovana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije prvostepeni sud ništa zeznuo več se županijski sud poziva na čl.1100 Z.O.o -a i na smanjenje sekundarnog straha tj odnos primarnog na sekundarni strah . Pa čekajte molim vas zašto onda sud u ovom slučaju prvostepeni angažira medicinskog viještaka kojega ja plačam kao oštečenik i onda županijski sud to poništava , odnosno valjda su suci stručniji od specijaliste medicinskog vještaka i mogu samo uvidom u žalbu odlučiti dali kome fali dio tjela ili ne ... ? !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teško je bez uvida u konkretan spis, reći zašto je to Županijski sud napravio. Na temelju ovog što ste napisali, ispada da je prvostupanjski sud precijenio primarni strah, odnosno da je pogrešno interpretirao nalaz i mišljenje vještaka.

 

Ponavljam - ovo pišem na temelju onog što ste vi prezentirali ovdje, jer nisam vidio spis.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija