Jump to content

poziv na sud u vezi krivotvorenja isprave... molim pomoć


trom

Preporučene objave

Pozdrav,

 

molim vas nekakvu pomoć oko kaznenog postupka... u pozivu piše slijedeće:

 

na temelju kaznene prijave V PP PUZ-a broj... postoje osnovne sumnje da ste počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave iz članka 278 stavak 1, prijevare članka 236 stavak 1 i nedozvoljene uporabe osobnih podataka iz članka 146 stavak 1 KZ-a u vezi s čl 52 KZ-a...

 

dali mi itko može rećo kakve su poslijedice navedenog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za krivotvorenje je propisana kazna do 3 godine zatvora, za prijevaru od 6 mjeseci do 5 godina, a za nedozvoljenu uporabu kazna zatvora do jedne godine. Čl. 52. KZ-a ukazuje da se radi o produljenim kaznenim djelima, dakle da ste to radili višekratno.

 

Nije baš bajno, dosta tu djela ima, i ne bi bilo loše da angažirate odvjetnika kaznenjaka da vas brani i da ide s vama na to prvo ispitivanje. Na njemu ćete si uvelike odrediti budući tijek postupka, zato je stručna pomoć uvijek dobrodošla. Ako su dokazi protiv vas čisti, onda je najbolja opcija priznanje, ali to treba provjeriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo na policiji je bio obavijesni razgovor, koji nema dokaznu vrijednost (ko da ga i nema).

 

Dva ugovora ulaze u pojam produljenog kaznenog djela. Ako stvari jesu ovakve kakvima ih prezentirate, onda je priznanje najbolja opcija + kajanje, mladost-ludosti dosadašnja nekažnjavanost, sve to bi trebalo dovesti do uvjetne osude ili rada za opće dobro (osim eventualno ako je prouzročena velika šteta).

 

Zatražite na prvom ispitivanju da prije samog snimanja, neformalno popričate sa zamjenikom zaduženim za vaš predmet, i upitate ga o prijedlogu sankcije koji ima na umu u slučaju priznanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, hvala... na pozivu piše da je materijalna šteta 5300 kn... dali to spada u manju materijalnu štetu, pa postoji mogućnost manje kaznem ili?

 

i sve je onako kako sam prezentirao, nemam razloga govoriti neistinu jer mi nikako neće ići u korist (pogotovo Vama koji pokušavate pomoći) :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tako je, ne u svoje ime, nego u ime osobe koja nije bila prisutna u vrijeme sklapanja ugovora na mjestu događaja... svjesno sam to napravio, moja greška...

 

samo još par informacija... koliko će me to na kraju koštat? kakva je praksa u vezi tih stvari? dali ću morati platiti ovih 5300+sudski troškovi+odvjetnika kojeg planiram angažirati (ako netko ima informacije koliko koštaju usluge odvjetnika za takve stvari bio bih mu zahvalan da me informira)+ osuda (nadam se radu na opće dobro ili uvjetna osuda) ili imam još nekih troškova za podmiriti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija