Jump to content

Što ako se novi vlasnik ne upiše u gruntovnicu?


mario-zg

Preporučene objave

Situacija je sljedeća,

roditelji su prodali poslovni prostor prije 10-ak koji se nalazio u poslovnoj zgradi, nedavno sam na geoportalu gledao katastarski plan te pogledao katastarsku česticu te poslovne zgrade i etažni poduložak za taj isti poslovni prostor i vidio da su oni još uvijek navedeni kao vlasnici sa udjelima svatko 1/2. Za taj isti poduložak nema opterećenja nekretnine u teretovnici, i ZK uložak je naveden kao "ZK uložak je verificiran" što bi trebalo značiti (kako sam pročitao) da je prije objave na internetu isti ZK uložak provjeren.

Nisam još stigao ići do gruntovnice vidjeti o čemu se radi nego zasad još istražujem po internetu šta bi to moglo biti, a u tom poslovnom prostoru je zadnjih 4-5 godina caffe bar koji normalno posluje sezonski po ljeti, očigledno nekome plaćaju najam za to, pa me zanima sljedeće:

 

Što ako roditelji u gruntovnici izvade vlasnički list (ukoliko je stvarno stanje takvo) i ugovorom o darovanju daruju taj isti poslovni prostor meni? Kako se na to gleda budući da je poslovni prostor prodan? Još nisam uspio ni s roditeljima provjeriti gdje je kupoprodajni ugovor i tko je uopće kupio taj prostor. Može li se na taj način ponovo stječi vlasništvo samo na temelju toga jer je novi vlasnik bio nemaran i nije obavio upis u gruntovnicu?

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija