Jump to content

Ljubavnica s djecom i nasljedstvo


Lunna13

Preporučene objave

Suprug ima ljubavnicu godinama, ona ima dvoje maloljetne djece. Sada želi više od seksualne veze.

Ja sam izuzetno krhkog zdravlja, imam karcinom dojke i srčani stent. Ne želim da moja djeca ostanu bez mojeg dijela nekretnina u slučaju da mi se nešto dogodi.

Ja sam naslijedila tri mala stana i pradjedovsku kuću na moru. Suvlasnik sam kuće i male brvnare vikendice.

Željela bih napraviti oporuku, u slučaju da mi se nešto desi sa smrtnim ishodom, tako da moja djeca dobiju sve što sam nasljedila i polovicu bračne stečevine. Na nju bih želila da ima pravo doživotnog korišenja moj muž. Ali nikako ljubavnica i njezina djeca.

Molim vas da mi pomognete usmjeriti način rađenja oporuke prije nego mi za djecu bude kasno.

i, gdje se radi oporuka?

Hvala vam

 

Ažurirano

 

Zaboravila sam napisati, jedno je dijete maloljetno, drugo je postalo punoljetno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravne struke,ali upravo sam saznala da sam iz pohlepnih (ne ovako plemenitih) razloga zaobidjena u nasljedstvu. Pa cu vam dati prijedlog, a vi provjerite s pravnikom.

 

Kad se zeli nekog izostaviti iz prava na nasljedjivanje i ne dat mu mogucnost trazenja ni nuznog dijela onda se sklopi ugovor o dozivotnom ili jos bolje dosmrtnom uzdravanju. npr. Vi sklopite ugovor s vasim kcerima o dosmrtnom uzdrzavanju (da ce one paziti na vas, btinut se i ino.), a vi im zato dajete te i te nekretnine. Dosmrtnim uzdrzavanjem one postaju vlasnice odmah uz brigu o vama, a dozivotnim uzdrzavanjem ste vi vlasnica,one brinu o vama do kraja kad nekretnine postaju njihove.

 

Tim ugovorom onemogucujete supruga i dr.da traze nuzni dio i bilo sto dr.

 

Postoji i ugovor (ne mogu sjetit kako se zove) o dozivotnon uzivanju, o tome da nekom (muzu) dajete pravo na koristenje neke nekretnine za njegova zivota (muza), ali nakon smrti ta nekretnina ili dio nekretnine ostaje vas (vasih kceri). Znaci on ju/ili dio dobija samo na koristenje.

 

NAdam se da sam vam bar mali pomogla, ai svakako se posavjetujte s pravnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sa djecom napravišugovor o doživotnom uzdržavanju. u ugovor navedeš (kako glasi u vlasničkom listu) nekretnine koje su osobna imovina. ugovor ovjeriš u nadležnom sudu i upišeš u vlasnički list sklapanje ugovora.

nadležnom sudu podneseš tužbu za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine (ili i muž pristane da nekretnine daruje djeci ali da zadrži pravo uživanja).

sa svojom 1/2 zajedničke imovine imovine (nakon sudskog postupka) učiniš isto kao i osobnom imovinom ali za korist muža upišeš pravo uživanja(u vlasnički list svog djela kuće)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o doživotnom uzdržavanju je pravni ugovor koji ne može potpisati maloljetna osoba.

 

Trebalo bi prvo vidjeti što o svemu misli otac.

Možda bi se s njim mogao postići dogovor koji bi i on potpisao.

 

Majka bi darovnim ugovorom prenijela svoju imovinu djeci, osim kuće koja je bračna stečevina. Oporukom koju bi potpisali i otac i majka ostavili bi svaki svoju polovinu kuće bračne stečevine svojoj djeci a otac bi dobio pravo doživotnog uživanja kuće.

 

U takvom slučaju, jedini rizik bio bi da otac sa ljubavnicom ima još koje dijete. Ali u tom slučaju, to dijete moglo bi potraživati samo nužni dio na polovini očeve kuće - 1/12 ukupne vrijednosti kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija