Jump to content

Prometni prekršaj brzina - zastara, savjet?


Bone

Preporučene objave

2012 godine u 5 mjesecu upravljao sam automobilom na autocesti A1 i snimljen sam sa nadvožnjaka s kamerom i zaustavljen nakon par kilometara (policija je zatvorila jednu traku autoceste i zaustavljala prekršitelje - da li je to uopće dozvoljeno na taj način?) i dojavili su mi da sam vozio 200km/h i umanjeno mi je za 10% i ispalo 180 km/h. Nalog sam potpisao i uložio žalbu da me se sasluša pred sudom. Ja sam iz Zagreba, a PP je bila Šibenik. Poštar mi je prije nekoliko dana javio da je došlo nešto sa suda i nisam za sad preuzeo. Predviđena kazna je bila 3000kn i 1god bez vozačke. Molim vas za savjet može li se ovdje ostvariti zastara s obzirom da će sada biti 3 godine od samog prekršaja? Nikako ne želim izgubiti vozačku, do sad nisam imao nikakvih prekršaja jednostavno sam nakon posla žurio na svadbu na koju sam morao stići. Molim vas savjet što raditi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...(policija je zatvorila jednu traku autoceste i zaustavljala prekršitelje - da li je to uopće dozvoljeno na taj način?)...

 

Jeste.

 

Molim vas za savjet može li se ovdje ostvariti zastara s obzirom da će sada biti 3 godine od samog prekršaja?

 

Zastara prekršajnog progona prosuđuje se prema odredbama PZ-a koji je bio na snazi u vrijeme počinjenja prekršaja, a to je NN 107/07, prema kojem je zastarni rok 4 godine (apsolutna zastara).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I samo nakon jednog, ali moguće je da je bilo i drugih za koje ne znaš.

 

Ma sigurno bi pronašao obavijest u sandučiću da je bilo...

 

Da li je moguće s obzirom na ove okolnosti dočekati zastaru ako se na sljedećem pozivu javim ili ne? Kakva su vam iskustva, prijedlozi? Da li će mene zvati na sud u Šibenik ili se to prebacilo u Zagreb?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko sud smatra da postoje okolnosti da se poziv izbjegava poziv će stavit na oglasnu ploču suda i nakon 8 dana smatra se da je poziv uredno primljen.Isto to može napravit i sa presudom.

Ne zna nitko kako pojedini sudac radi po pojedinom predmetu pa su sve opcije otvorene.

A i poštar može napisat da je obavijest ostavio a nije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija