Jump to content

Razbojstvo


Payne

Preporučene objave

Pozdrav!

Prije vise od 3 godine zajedno sa prijateljom sam pocinio kazneno dijelo razbojstvo u Bosni i Hercegovini.U BIH sam na prvom sudu dobio uvijetnu od 1 god jer sam imao 19 godina i gradanin sam Hrvatske, ali se tuziteljstvo zalilo pa sam na drugom sudu dobio kaznu zatvora od pola godine.Nakon nekog razmisljanja i savjetovanja sa odvijetnicom sam prebacio kaznu zatvora u hrvatsku jer navodno u hrvatskoj ako je kazna zatvora do pola godine po zakonu bi trebao dobit uvijetnu ili dobrotvorni rad.Nakon sto sam prebacio kaznu zatvora u hrvatsku poslao sam zalbu u kojoj sam trazio dobrotvorni rad ili uvijetnu, ali prije neki dan mi je zalba odbijena.Sad me zanima dali se tu da nesto napravit jer je to bilo prije skoro 4 godine i prvo kazneno dijelo u mom zivotu.Sad imam posao, vodim normalan zivot i izgubio bi sve nakon odlaska u zatvor.

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Presuda je pravomoćna,protiv presude donesene od strane vijeća žalbenog odjeljenja nije dopuštena žalba,izuzev okolnosti predviđenih u čl.333.ZKP FBiH,odnosno ako ste prvostupanjskom presudom bili oslobođeni od krivice,pa je po žalbi donesena presuda kojom ste oglašeni krivim,što u vašem slučaju nije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem čl. 16. Sporazuma između RH i Federacije BiH, za ukidanje ili izmjenu sudske odluke na kojoj se temelji molba za preuzimanje izvršenja isključivo je nadležna država presuđenja o čemu je dužna odmah izvijestiti državu izvršenja. Drugim riječima, izmjenu u pogledu kazne biste morali tražiti pred sudovima Federacije BiH, očito izvanrednim pravnim lijekovima, za koje je upitno ima li osnove.

 

Ovakva odredba u Sporazum je bila unesena iz razloga brojnih prebjega, posebice iz RH u Federaciju BiH, gdje su onda njihovi sudovi znali vrlo često ozbiljne zatvorske kazne pretvarati u nekakve uvjetne osude, vrlo često i posve smiješne (sjetimo se samo predmeta jednog riječkog liječnika).

 

Vama, u skladu sa postignutim Sporazumom, sukladno čl. 4. preostaje da pokušate sa molbom za pomilovanje Predsjednici RH, ali je vrlo upitno bi li vaša molba bila riješena prije stupanja na izvršavanje kazne zatvora, budući molba nema suspenzivan karakter (ne odgađa izvršenje kazne zatvora).

 

Obzirom je kazna do 6 mjeseci zatvora, izdržavati ćete je u Zatvoru/Kaznionici najbližoj vašem mjestu prebivališta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija