Jump to content

vidjanje dijeteta


ines123

Preporučene objave

Pozzz,molim Vas da li se moze zatraziti nakon razvoda da dijete, roditelj koji ne zivi sa njim vidja samo u prisustvu majke,dijete je malo,godina dana.Inace otac dijete nije vidjeo od rodjenja,napustio ga je,sada trazi da ga posjecuje...i obzirom na dob dijeteta koliko su ceste posjete tj vidjanja sa dijetetom...Da li ima striktno odredjeno ili..pozzz i hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U takvim okolnostima i ne postoji druga mogućnost nego da tata ima druženje s djetetom u prisutnosti majke.

Koliko često, ovisi o vašem dogovoru. Za početak, dva puta tjedno na kraće vrijeme. Dijete se mora upoznati s ocem. Kasnije ćete vidjeti.

 

Nemojte uskraćivati i opstruirati susrete, osim ako je otac loša osoba, alkoholičar ili nasilnik.

Sve više istraživanja pokazuju da odrastanje bez očinske figure ima strahovito loš utjecaj na odrastanje djece i njihov uspjeh u životu, a očevi koji nemaju kontakt sa djecom neuporedivo češće ne plaćaju alimentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radi se o vecoj udaljenosti gradova,oko 3h...mi nismo u dobrim odnosima,tako da tu nema dogovora...da li sud vidjanje odredjuje ili Centar??Ne bi pravila problem oko njihovog susreta,samo dok je jos mala ne zelim dozvoliti da je uzima na samo,jer sa njim dogovora nemaaa...i u ovakvim slucajevima mozete li mi reci u kojem se razdoblju moze ocekivati da je uzme da prenoci kod njega,hvala Vam puno....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom na udaljenost gradova,prije 4-te god ne bih dozvolila.Jer malo dijete je jako vezano za majku,i to sve moze da utice na zdravlje dijeteta...ja sam zdravstveni radnik.Zamislite da se dijete rasplace u pola noci.a tri sata smo udaljeni...a ovako kada malo odraste neke stvari mu se mogu objasniti..Sta Vi mislite,pozzzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja mislim, a svoje mišljenje temeljim na pročitanim brojnim znanstvenim radovima objavljenim u posljednjih 20 godina da je malo dijete vezano za oba roditelja i da su mu za kvalitetan psihofizički razvoj i zdravu spolnu identifikaciju potrebna oba roditelja. Dakle, nema nikakvog znanstvenog razloga da vaše zajedničko dijete već sada ne bi prespavalo kod oca, iako prema dosadašnjoj praksi sudova, sud vjerojatno takvu odluku još uvijek neće donijeti.

Da ste sa djetetovim ocem ostali u braku i da radite noćnu smjenu, pretpostavljam da bi dijete ostavili sa ocem, ili možda griješim!?

 

"Zamislite da se dijete rasplače u pola noći, a tri sata smo udaljeni"

Kakav vam je ovo argument da ne dozvolite djetetu prije 4. godine da prespava kod oca ili vi možda želite djetetovo pravo na samostalno provođenje vremena sa ocem imati pod kontrolom?

Tko će vam čuvati dijete kad počnete raditi ili radite: novi partner, baka, djed, jaslice?

Kako će se dijete naviknuti na njih, a na biološkog oca neće!? Da li ćete svaki put s posla trčati djetetu kada kod nekog od njih zaplače?

Još niste naveli niti jedan argument zbog kojeg dijete već sada ne bi prespavalo kod oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitala sam Vas za misljenje,kao prvo moje dijete doji i kako da spava kod oca..drugo,on dijete nije vidjeo od rodjenja,nije ga zanimalo...zar nije potrebno vrijeme da ga dijete upozna,kao da beba razumije neke stvari..ma dajte....Nemam ja nista protiv vidjanja,al nocenje po meni ne dolazi u obzir,jer tom covjeku nije dijete ni bitno samo meni prkosi..da li sada razumijete,pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne trebate se opravdavati nikome, Ines.

 

Razlog vašem razmišljanju je sasvim realan i pretpostavio sam da mislite na tu činjenicu. Tako dugo dok malena neće prijeći "na dudicu" u potpunosti, slažem se s vama. Iako, ne planirate valjda malenu dojiti do 4-godine starosti, zar ne? To bi bilo "malo" ekscesivno.

 

S druge strane, to ne priječi činjenicu da otac ima pravo vidjeti dijete, i provoditi vrijeme s njime. Da li samostalno ili uz vašu prisutnost - stvar je prije svega vašeg dogovora. Ne možete se dogovoriti? E, pa morat ćete, kao što ćete morati surađivati i u budućnosti zbog djetetove dobrobiti. Što prije shvatite da ćete preko malene biti vječno povezani i odvojite taj dio priče od vaše, koja je završila tako kako je završila, biti će bolje za vas i za malenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala G-Man na odgovoru...nisam ni planirala hraniti dijete do 4-godine,a ja sam uvijek za dogovor to sam izjavila i u Centru,al on nije...zato i znam da cu imati problema sa njim oko vidjanja dijeteta...shvatite da me svega strah,nije lako...napustio nas,sada odjednom druga prica sta covjek da pomisli....mislim da ce vasi savjeti dobro doci jos nekome,jer sigurno ima jos ovakvih slucajeva,pozzzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gringo,

nemojte pretjerivati.

Ne ulazim u razloge situacije koju je opisala korisnica ines123, zašto je otac otišao i nije vidio dijete, itd...

Činjenica je da ako otac nije uopće vidio dijete staro godinu dana ne može sada samo tako dobiti u početku čak niti susrete nasamo, a pogotovo ne može dobiti dijete da prespava kod njega. Dijete se mora upoznati s ocem kojeg zapravo nikada nije vidjelo. To je proces, pa ako sve bude išlo kako treba, dobit će i susrete i vikende.

 

Ovaj slučaj nije isti kao mnogi koje mi znamo, u kojima je ocu koji je godinu dana živio u istom stanu, kupao i uspavljivao svoje dijete najednom od strane maliciozne (ne)majke i sustava koji ju vrlo često bezobzirno podržava uskraćeno da uopće vidi svoje dijete često i mjesecima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam felixx,puno ste nam pomogli..ne branim ja susrete sa ocem,samo trazim vrijeme da ga dijete upozna,jer dijete nije vidjeo od kad je bebi bilo 10 dana... Cak sam u Centru kad smo bili na razgovoru pokusala da ga upoznam sa dijetetom,odbio je...soc radnice su svjedoci.A Gringo,ja nisam nista rekla protiv oca,samo da nas napustio-i ovdje sam zatrazila savjet vezano za pitanje :"Pozzz,molim Vas da li se moze zatraziti nakon razvoda da dijete, roditelj koji ne zivi sa njim vidja samo u prisustvu majke,dijete je malo,godina dana." to mi je najbitnije...pozzzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

ines123 ja sam dobio dojam da Vi ocu žeilte kontrolirati vrijeme sa dijetetom. Mozda se varam ali tako izgleda. Cak i ako to želite nemojte ići sa takvim stavom jel će Vas u socijalnom osudivati zbog toga.

 

ja imam kcer od 15 mjeseci. supuga mi brani vidanja i trazila je cak u socijalnom da vidanja meni budu pod kontrolom ili sa njenim prisustvom. Na to je dobila odgovor da je djetetvo pravo na vidanje oca i da bez jakih argumenata tako sta ne ispituje vise jel czss nece dozvoliti manipulacije i krsenje prava dijeta. Naravno napominjem da je ovo moj slucaj i da sam izuzetno zadovoljan radom czss-a. Ne kazem da si ti takva ali velika vecina zena pokusava nas oceve diskreditirati i diskriminirati.

Moje misljenje Vam je da zajedno sa ocem sudjelujete u zblizavanju djeteta. Da Vase osobne prepirke ostavite po strani i zajedno napravite najbolje sto je u cilju djeteta. Zaboravite na inat. Pronadite zajednicki jezik, pomozite mu da se zblizi sa kceri. Jel na kraju krajeva Vasem djetetu nitko nece biti bolji otac od njega a niti ce imati bolju majku od Vas ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija