Jump to content

Naplata duga po presudi zbog ogluhe


bojanb

Preporučene objave

Pozdrav,

 

imam pravomoćnu presudu zbog ogluhe u svoju korist(ja kao fizička osoba sam tužio firmu koja mi duguje). Kako da pokrenem postupak naplate ? Bio sam u FINI i oni su mi rekli da to nije došlo do njih radi ovrhe/naplate ali i da dođe da ne bi mogli ništa jer je firma u stečaju. Firma od koje se moram naplatiti je d.O.o.

 

Šta dalje ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Presuda je pravomoćna 3 godine.

 

"Pokretanjem ovrhe na temelju ovršne isprave..." šta je to ovršna isprava ?

 

Sad sam na stranicama narodnih novina pronašao da je za tu firmu proglašen stečaj 11. IV. 2013. a ja imam presudu u kojoj je dosuđeno da mi ista duguje iz 2012 godine. Kako je moguće da u postupku stečaja mene nitko nije pitao da li se želim naplatiti ? Ili sam to ja sam morao pokrenuti ? Ili ?

 

Šta ja još mogu napraviti da istjeram dug ? Da li mogu eventualno pokrenuti privatnu tužbu protiv vlasnika te firme u stečaju ?

 

Hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li vlasnik fime može nekako pravno odgovarati zbog toga šta nije vratio sva dugovanja svoj firme koja je išla u stečaj ?

 

Vi možete protiv direktora podnesti kaznenu prijavu (ako ima elemenata za to) zbog zlouporabe položaja u gospodarskom poslovanju. No to je vrlo upitno kako će završiti tj. izvjesnije je da će završiti odbacivanjem kaznene prijave. Zato se i zove društvo ograničene odgovornosti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija