Jump to content

Gdje i kako poništiti sva pravomoćna rješenja skrbništva i poslovne nesposobnosti?!


birest

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim Vas za iskrenu pomoć gdje i kako mogu poništiti sva pravomoćna rješenja skrbništva jednog Centra za socijalnu skrb, sva pravomoćna rješenja poslovne nesposobnosti jednog Općinskog suda i jedno pravomoćno rješenje žalbe jednog Županijskog suda jer su me podlo oštetili nepotrebnim oduzimanjem i onda i mukotrpnim vraćanjem poslovne sposobnosti gdje malo više od 4 godine na osnovu lažnih iskaza nisam imao sva svoja prava?

Htio bih Vam i sve detaljnije objasniti, ali za to nemam vremena pa Vas samo molim za pomoć gdje i kako mogu poništiti sva ta pravomoćna rješenja kako bih se vodio kao da nisam ni bio lišen i imao skrbnika, a i da moje pravne radnje sklopljene u tom periodu budu valjane jer imam jasne dokaze da me cijeli takav sustav oštetio i izmanipulirao.

Sve ovo je trajalo od kraja 2010. kada su me lišili u potpunosti pa do kraja 2014. godine kada mi je sve vraćeno u potpunosti.

 

Hvala onima koji mi mogu pomoći jer to zaista želim riješiti na strani pravde.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedino moguće rješenje ovog problema koje mogu zamisliti jest obnova postupka u okviru Zakona o općem upravnom postupku, po čl. 123. Zakona o općem upravnom postupku (rok je tri godine od dana dostave rješenja u vrlo ograničenom broju slučajeva, te bez roka - dakle, bez vremenskog ograničenja).

 

No razlozi zbog kojih se dopušta obnova postupka bez vremenskog ograničenja su vrlo specifični i taksativno navedeni: ako je rješenje o lišenju poslovne sposobnosti doneseno na temelju lažnog iskaza svjedoka ili vještaka ili je posljedica takvog kaznenog djela (dakle, prethodno treba provesti kazneni postupak za utvrđenje da je do takvog kaznenog djela došlo); zatim, ako se rješenje temelji na presudi donesenoj u sudskom postupku, a ta je presuda pravomoćno ukinuta (niste rekli detalje oko odluka OS i ŽS, pa u tom smislu ne mogu reći postoje li takve presude), te ukoliko se rješenje temelji na prethodnom pitanju koje je kasnije drugačije riješeno.

 

Ipak, s obzirom da više niste lišeni poslovne sposobnosti, sumnjam u uspjeh ovakvog postupka (prilično je izvjesno da će on rezultirati i upravnim sporom nakon što vas CZSS i njegovo drugostupanjsko tijelo odbiju), a svakako ne preporučujem da se u takav postupak uopće upuštate bez angažiranja stručne pomoći bilo koje vrste, jer ćete samo izgubiti vrijeme i novac, a nećete uspjeti ništa postići. Želim vam sreću, ako vam je ovo doista važno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se sa Ruby glede napisanog, a mogu dodati samo ovo - koliko ja shvaćam korisnika "birest", on ovdje imputira čak i kaznenu odgovornost službenih osoba, glede koje sam vrlo, vrlo skeptičan da se išta može poduzeti, jer ako ništa drugo, postoji formalno pokriće, a tada faktički jedini način dokazivanja kaznenog djela ostaje priznanje konkretne osobe, što se neće desiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

mogu li podnijeti preko odvjetnika ustavnu tužbu i nakon proteka roka od 30 dana, točnije nakon proteka više od 5 mjeseci od zadnje dobivenog pravomoćnog rješenja kako bi se sva ta rješenja ukinula i da se mogu u periodu poslovne nesposobnosti i skrbništva voditi kao potpuno poslovno sposobna osoba kao da nikada nije imala skrbnika?

 

Ne mogu se pomiriti s ovakvim hedonističkim sustavom jer ponavljam da se sve temelji na lažnim iskazima i da su me tako podlo oštetili i onda se pokrili novim lažima i ja sada živim kao zadnja budala s problemima onih koji bi trebali štititi čovjeka.

 

Hvala Vam još jednom na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

Centar za socijalnu skrb je ugrubo dao prijedlog za lišenje poslovne sposobnosti pod navodom da sam "osoba s psihičkim smetnjama koja se nije u stanju brinuti o sebi". Ja sam bio zaposlena osoba što može poslužiti kao dokaz, ali njih to nije interesiralo. Zatim je došao vještak i okarakterizirao me da sam za ništa (i naravno pokupio 2500 kn za vještačenje) i od tada je sve počelo. Kada sam doznao da sam lišen, onda smo počeli još 2 vraćanja: prvo za liječenje, a onda i u potpunosti.

Imam dojam da takav sustav jedino interesira novac jer sam pogledao i ovo: https://www.youtube.com/watch?v=TlWPH_3d9SI.

 

Ako postoji kakva šansa da se ovo riješi, bio bih zahvalan toj osobi na pomoći sve do kraja života!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija