Jump to content

Ovrha na jedinoj nekretninimu


MLAJO

Preporučene objave

Ako imam ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa svojom majkom koja je privatnom domu za starije a ja živim u jedinoj nekretnini u tom stanu koji je suvlasnički podijeljen na 5 suvlasnika , da li se može pravno pokrenuti ovrha na prodaju te nekretnine s obzirom da se radi o mom skrbništvu nad majkom da li sam time izuzet iz ovrhe nad stanom.Ja sam vlasnici doma zbog duga od 45.000 HRK potpisao bianco zadužnicu do 50.000 HRK ,rekla mi je da će pokrenuti prodaju stana , ima nas 5 suvlasnika u tom stanu,već mi je danas blokiran moj tekući račun u banci nakon jučerašnjeg razgovora, a ona traži da joj još donesem vlasnički list kojeg nemam jer se stan vodi kao vankjnižno vlasništvo , kupoprodajni ugovor kojeg imam jer hoće pokrenuti prodaju stana preko neke svoje agencije da bi namirila moj dug prema njoj.Što dalje napraviti u blokirala mi je račun , a moja mirovina 3000 hrk najprije molim vas konkretan odgovor na ovo pitanje o zaštiti kao skrbnika , jer od vašeg odgovora zavisi novo pitanje jer sumnjam na neke dogovore te sam doslovno stjeran u kut nakon nepodmirenog duga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

U PGZ recimo vode se vrlo čudne ovrhe .Eto za dug od 9.000.kuna odvjetnik-kao punomoćnik traži prodaju kuće vrijedne 1.6oo.ooo.kuna prodajom da se naplati i to isplatom dobivenog na njegov račun .Odvjetnik je iz Crikvenice ,a ovrha ide preko suda u Rijeci .Na taj način odvjetnici se bogate za pljačku nekretnina sirotinje.

Kada treba izvršiti zabilježbu ovrhe tada se to izvrši istog dana kada odvjetnik traži , a da bi se zabilježba brisala trebaju mjeseci.Eto tako se to radi.

 

To je novi oblik fašizma .

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odvjetnik-kao punomoćnik traži prodaju kuće vrijedne 1.6oo.ooo.kuna prodajom da se naplati i to isplatom dobivenog na njegov račun .Odvjetnik je iz Crikvenice ,a ovrha ide preko suda u Rijeci .Na taj način odvjetnici se bogate za pljačku nekretnina sirotinje.

ok,no u ovom slučaju se nebi moglo govoriti baš o sirotinji,budući kako se radi o nekretnini vrijednoj 1.600 000 KN.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko poznaje ovu materiju neka mi odgovori na moje pitanje (matrix76),što sada činiti moj tekući račun je blokiran čim sam joj predao zadužnicu,zar ne postoji zaštićeni račun ili tako nekako.Najavila je prodaju stana preko agencije neznam kako dalje za odvjetnika nemam novca.Majku mogu jedino držati u domu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Kada se za 9000.kuna traži od bolesnog starca prodaja kuće ,a ne novac to spada u nedopustivi kriminal.!jer odvjetnik je to mogao naplatiti direktno sa računa solidarnog dužnika supruge imenovanog,ali odvjetnika je zanimala samo nekretnina .U PGZ

Djeluje vrlo uigrana ovršna mafija ,lovce na nekretnine .

Dotična osoba istina nije sirotinja , ali ga mafija ovršna želi pretvoriti u sirotinju .Postovani Matriks,sto kažete za jedinu nekretninu , novi propis da se za MALE iznose nesmije prodavati jedina nekretnina,a u konkretnom slučaju treba ići najprije na novac ,jer stranka duguje parnični trošak u kunama.Iz svega proizlazi unatoč novim propisima zainteresiranost za jeftinu nekretninu-kupnja za nis i tu su uhodani ovršni sudovi , odvjetnici i špekulanti.

Prodaju se nekretnine sirotinje i deložira se sirotinja,a oni koji nisu sirotinja ,a imaju nešto to će na prevaran način postati.Poznat mi je jedan odvjetnik koji je po istom sistemu kupio 5stanova u istom objektu,a ljudi -sirotinja je letila iz svojih stanova , i nije uspjela niti stanom namiriti svoju obvezu , već je ostala vječni dužnik.

Ja to zovem modernim fasizmom,koji narod vuče u ropstvo ,a ne demokraciju.

Pozdrav i hvala na primjedbi!

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana!

Sve ovisi o ugovoru sa domom .Dom je davatelj usluga potpisnici ugovora s Domom odgovaraju solidarno za obveze iz ugovora. Sto se tiče jedine nekretnine po izmjenama OVrsnog zakona jedina nekretnina se ne bi mogla prodavati radi naplate malih iznosa , ali radi većeg duga ,za koji nema izgleda da će se naplatiti može se ići u prodaju , ali samo

Suvlasnickog dijela potpisnika ugovora,ili davatelja izjave da se slaže sa prodajom objekta u slučaju ne plaćanja obveze prema domu.

Ako je vama nemoguce platiti dug tada imate i drugih solucija , da preuzmete brigu o roditelju,za sto postoji i zakonska obveza djece prema roditelju. I to sve djece solidarno, a tada zaboravite na ugovor o doživotnom uzdržavanju , jer su nastupile okolnosti radi kojih recimo Vi niste u stanju ispuniti svoju obvezu.

Za sada nema te mogucnosti u RH da Ste sigurni u jedinoj nekretnini.Sigurni ste da Vas neće se moći deložirati preko noći,ali to traje samo nekih šest mjeseci.Mozda se stvari promijene ,ali za sada oni koji su u gabuli teško će se izvuci.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mlajo,kako je stan podijeljen na pet suvlasnika kad upis u zemljišne knjige nije ni izvršen,

Tko se uopće vodi kao vlasnik stana,pretpostavljam prodavatelj iz kupoprodajnog ugovora koji navodite.

Nadalje,kako je majka raspolagala nekretninom u smislu ugovora o dosmrtnom uzdržavanju,ako nije vlasnica nekretnine.

Činjenica da ste s majkom sklopili ugovor o dosmrtnom izdržavanju,ne čini vas njenim skrbnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Martix76

Ovakva je situacija, stan su kupili 1988 god.otac i majka od tadašnjeg SIZ-a za stambenu djelatnost koji je sa firmom Graditelj gradio stanove i sklopio kupoprodajni ugovor ,sve zgrade koje su građene na tom području nisu imale sređene podatke u gruntovnici i katastru pa se vlasnici sa kupoprodajnim ugovorom nisu mogli upisati kao stvarni vlasnici nego se vlasništvo vodilo kao društveno vlasništvo a u ostavinskoj raspravi kao vankjižno vlasništvo ,tek pristupanjem u EU počele su se sređivati takvi problemi u katastru.

1989 g. utac iznenada umire i sva roditeljska imovina kao i ovaj predmetni stan ostavinskom raspravom sud dijeli 1/2 majci a 1/2 na majku i 4 sina kao naslijednike od kojih se tada nitko na sudu nije odrekao u korist majke svojih dijelova ,ja sam sa roditeljima do tada živio i na svoju nesreću nakon očeve smrti ostajem živjeti sa majkom i uzdržavati i brinuti se za nju.

S obzirom da sam se ja rastao sa ženom a majčino zdravlje bilo je sve lošije ,2011g. majka zdravog razuma me pita da li se ja slažem da sa ostalom braćom njeno suvlasništvo od 6/10 podijelim sa tri brata i da je smjestimo u dom pošto nitko nije imao potrebnih uvjeta da se brine o njoj.

Ja samo zbog majčinog interesa pristajem na svoju štetu ,iako sam u najlošijoj situaciji od ostale braće jer prodajom stana ja sam podstanar a i sve godine nakon očeve smrti jedini sam se brinuo o njoj fizički i financijski.Moja draga braća tj.dvojica od njih ne pristaju na to jer treba finacirati majku u privatnom domu dok se ne proda stan i tako 2 mj. maltretiranja majke ona mi predloži da će meni prepisati svojih 6/10 dijelova za njeno daljnje uzdržavanje i ja nerado nakon nekog vremena iz osjećaja prema majci o kojoj sam se i onako stalno brinuo pristajem i pravimo ugovor o dosmrtnom uzdržavanju za njeno suvlasništvo 6/10 na stanu ostala imovina je bezvrijedna trenutno. POUKA ZA SVE UBUDUĆE ŠTO U TAKVOJ SITUACIJI ZNAČI LJUBAV PREMA RODITELJU , a gdje postoji još suvlasnika na nekretnini.Ja sam majku smjestio u privatni dom čekajući mjesto u državnom domu u kojem sam je upisao još 2007 god. a stan odmah stavio u prodaju i obavijestio braću o tom i kad se sredi stanje u gruntovnici da se trebaju doći upisati kao suvlasnici da bi se dobio vlasnički list nije ih to puno interesiralo , stan do danas nije prodan zbog teške situacije sa prodajom nekretnina općenito na tržištu.

Ja financijski sve više propadam a majka sve bolesnija sa 87 god.starosti ja više puta telfonom zovem u državni dom i osobno odlazim tamo na razgovor sa ravnateljicom zašto nakon toliko godina čekanja nije primljena u dom i u kakvoj sam financijskoj situaciji a ona mi tek tada kaže da je moja majka na posebnoj listi jer imam ugovor o dosmrtnom uzdržavanju na što me nitko od njih sve te godine nije upozorio na to,jer po tom kriteriju nikad neće biti ni primljena u dom.

E sad dolazi poanta da su ravnateljica državnog doma i vlasnica privatnog doma u dogovoru jer se poznaju od ranije što sam otkrio kroz razgovor ova mi predlaže da za dug od 45.000 kn. svoj suvlasnički dio od 7/10 prepišem na vlasnicu doma i da se ona brine za staricu od 87 god. koja sutra može umrijeti ili je oni mogu otrovati a ja sam na ulici bez novca i bez krova nad glavom to isto mi je nudila ova vlasnica doma kojoj sam dužan ,sad vidite da su u dogovoru.Ja na to nisam pristao nego kod javnog bilježnika raskidam ugovor o dosmrtnom uzdržavanju sa majkom što me je koštalo po džepu 290,00 kn i odlazim u dom gdje mi već sutradan javljaju da će biti u ovaj ponedjeljak primljena u stacionarni dio po cijeni od 3.850,00 kn ali to moram odmah platiti prije dolaska u dom kao da je ucjena.

Ja sam sve vrijeme pokušavao pribaviti novac da pokrijem ovaj dug ali nisam uspio pa da izbjegnem njenu ovrhu,ali sam uvjeren da je ova namjerno čekala da ja tonem sve dublje i kad je saznala od mene a i od ove iz državnog doma što sam odlučio odmah me je tražila da

joj donesem potpisanu bianco zadužnicu na 50.000 kn i što sam napravio i već sutradan su mi je tek.račun blokiran u banci preko kojeg primam mirovinu od 3050,00 kn od koje mi 1/3 ide na kredit i najavila mi je da će pokrenuti prodaju stana preko agencije sa kojom ona ima korist te da joj u ponedjeljak donesem papire od stana (postoji samo kupoprodajni ugovor i riješenje ostavinske ).

OVO JE PRAVA PAUKOVA MREŽA ZA KOJU SAM NAJVEĆI KRIVAC JA.

Kako sada zaštiti moju mirovinu od 3050,00 kn na blokiranom računu što moram napraviti i drugo pitanje ja nisam dobio još nikakvo riješenje ali hipotetski,pošto sam ja raskidom dosmrtnog uzdržavanja majke sada suvlasnik samo 1/10 stana kao i moja braća a majka 6/10 a ona tuži mene sa kojom imam sklopljen ugovor o smještaju moje majke da li ona pravno smije prodavati cijeli stan bez odobrenja ostalih suvlasnika na stanu a to su majka i braća.

I treće pitanje ako ja iznađem riješenje i platim joj dug uskoro da li se obustavlja ovrha i da li mi ona vraća zadužnicu koju sam joj dao.

Ipričavam se zbog dugačkog teksta ali situacija je takva molim vas za konkretan savjet kako dalje postupati u ovom slučaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da ste vi dužnik,ovrha se može provesti samo na vašem suvlasničkom dijelu,no prethodno bi ovrhovoditelj morao dokazati postojanje vaše imovine,a jedini dokaz je kupoprodajni ugovor,iz rszloga što stan ne postoji u katastru i zemljišnim knjigama.

Jasno ako platite dug da je obveza ispunjena,a samim tim je potrebno obustavit ovrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija