Jump to content

Posredovanje u CZSS u postupku rastave braka


tbrez@

Preporučene objave

Pozdrav!

 

S obzirom da mi u postupku rastave braka slijedi posredovanje u CZSS, želio bi se pobliže upoznati sa procedurama koje me tamo čekaju. Imam loša iskustva sa "domaćim" CZSS-om, pa sam tražio izuzeće, što sam i dobio zbog dostavljenih dokaza o pristranosti i neetičnosti. Što više googlam i tražim info kako bi se informirao, nalazim postove i zapise koji govore samo loše i o tom CZSS-u.

No što je, tu je...

Uvidio sam već kroz sudske postupke da nije bitna istina i činjenice koje bi uzročno-posljedično trebale biti uzete u obzir.

Zato se želim upoznati s postupkom koji slijedi kako bi se mogao pripremiti materijalnim dokazima,pravnim činjenicama te poznavanjem njihovih zamki.

Od literature pronašao sam samo ovaj šturi opis postupaka pri posredovanju:

 

U postupku posredovanja centar za socijalnu skrb utvrđuje obiteljske i partnerske odnose i uzroke razvoda braka.

Stručnjaci Centra za socijalnu skrb upoznaju bračne drugove s pravnim i psihosocijalnim posljedicama razvoda braka i procjenjuju spremnost bračnih drugova da uz stručnu pomoći podršku prevladaju bračne poteškoće I da se pomire.

Po završetku postupka posredovanja, koji može trajati do tri mjeseca, centar za socijalnu skrb dostavlja bračnim drugovima STRUČNO MIŠLJENJE.

Nakon što prime Stručno mišljenje o posredovanju, supružnici odlučuju da li će ga dostaviti sudu radi nastavka postupka za razvod braka. Ovaj može trajati godinu dana od dana prvog ročišta.

Važno je sudu dostaviti stručno mišljenje kao I eventualne ostale podneske pozivajući se na broj spisa kojim se na sudu vodi brakorazvodni postupak.

Nakon zaprimanja stručnog mišljenja o posredovanju Sud saziva novo ročište i u postupku razvoda braka, ukoliko bračni drugovi imaju zajedničku maloljetnu djecu odlučuje s kojim će roditeljem djeca živjeti, na koji način će se odvijati susreti i druženja djece i roditelja, te donosi odluku o uzdržavanju djece.

 

Molim sve koji su mi željni pomoći svojim iskustvima, savjetom ili nekim linkom neka mi odgovore ovdje ili na PP.

S obzirom da u tom postupku ne sudjeluju odvjetnici, vjerojatno bi mi više pomogla iskustva i savjeti...

 

Hvala unaprijed!

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li sam ogriješio o neko nepisano pravilo foruma?

Podforum je dosta posječen, ali nema odgovora, savjeta, linka...

Isprike na nervozi, ali želim se što bolje pripremiti. Dosad nisam bio svjestan nekih stvari, pa sam u startu u lošijoj poziciji, što moram popraviti i nadoknaditi.

Zato dobri ljudi, ako ste pri volji pomozite!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam nekoliko konkretnih pitanja, vezanih uz temu:

Prilikom posredovanja, CZSS bi trebao ispitati razloge zbog čega se pokreće rastava, obiteljske prilike, stambene uvjete oba roditelja?

S obzirom da smatram da mi sve ide u prilog, isplati li se zaigrati na tu kartu? Vjerojatno ćete spominjati one nepravomoćne presude, no u najbitnijoj sam oslobođen jer je supruga priznala da je lagala, zbog čega je i druga vračena na ponovno suđenje kako bi se ponovno utvrdile činjenice...

U tužbi za rastavu su to kao glavni dokazi.

Postoji kakva obaveza nekog savjetovanja? Budući da su dosad sve institucije predlagale da odemo u neko savjetovalište, ja sam želio ići, supruga se uvijek opirala i nije željela ići.

Koliko traje obično to posredovanje? Znam da je neki rok od 3 mjeseca, ali počinju godišnji pa se bojim da bi to moglo biti prilično skračeno. Koliko obično bude tih sastanaka u posredovanju?

Kolike su mi šanse ako zatražimo zajedničko skrbništvo, ako se oba supružnika načelno slažu oko toga? Hoće li se CZSS buniti oko toga?

Isplati li se iznositi "prljavi veš" ukoliko ne prođe zajedničko skrbništvo? Pod tim smatram prikazivanje njenih loših osobina, te njeni postupci koji su doveli do razvoda, kroz nepobitne činjenice.

Isplati li se tražiti psihijatrijsko vještačenje? Mislim da bi tu bolje prošao, s obzirom da ih prilično često prolazim, razne vrste koje sam vidio da ih ljudi spominju vezano uz temu, ja sam već pisao i rješavao na poslu sa dobrim rezultatima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Evo da ti iz prve ruke dan odgovor i osobnog iskustva...

 

Dakle ja sam se rastavila (ima tu vec od pravomocnosti presude i skoro 3 godine), podnijela tužbu, sazvano ročište, poslani na CZSS, relativno brzo sazvan taj proces posredovanja (tipa 15-20 dana-iznenadilo me!) iako je bilo u ljetnom razdoblju.

 

CZSS iskreno bas i nije briga za ista, ukratko :smijeh: U mom slucaju gospodin je zelio pomirdbu, a ja sam to vise nego kategorički odbila. Sastanak je bio jednom i to je to. Kada vide da tu nema pomoći, ne forsiraju.

Napisali su vise se ne sijecam sto u zakljucku, ali u svakom slucaju u kontekstu da je njihovo misljenje kako nema nikakvih elemenata za pomirdbu.

Dođete na centar, pita te ime i prezime kao i oca i majke, bace i sestara, gdje svi radite, kakvog ste zdravlja (ti i tvoja obitelj), gdje zivite (svi), kakvi su uvijeti života svakome. Ako netko s nekim u obitelji ne prica pitaju iz kog razloga. Onda prelaze na vas. (Prvo ispitivaju jednog pa onda drugog) Ne naizmjenicno. Pitaju kada ste se upoznali, kako je zapocela veza, koliko je trajala, sto je bilo u vezi, kada ste se vjencali, gdje su problemi nastali, zasto ste se odlucili razvesti, kako ide viđanje djece, da li se plača alimentacija, itd. itd. Uglavnom zadire u privatnost i to je sve.

Naravno da u večini slucajeva svaka strana vodi svoju politiku. Bude i povišenih tonova, nekada i napuštanja ureda :smijeh: Ja sam se toliko izvcirala da me slusao cijeli centar, kvart i skoro sam istukla gospodina :ljut: I iskreno uopće me nije bilo briga. Ali sve je to dio tog procesa. Svi smo mi krvavi ispod koze. Viđaju oni to svakodnevno. Jednostavno mrzim kada netko tko je kriv za sve jos ima obraza nakon svega lagati. Sve u svemu ja sam iznijela svoje misljenje, bez nervoze, stvari koje su se zaista i dogodile i na kraju nas rastavile.

U svakom slucaju naoružaj se strpljenjem. Popij tabletu za smirenje prije trebat ce ti :brije: Da ostavis smiren i cool dojam :smijeh:

 

Ako želiš iznosit prljav veš. Slobodno. Ali nema tu kruha. Centar kao ni sud nije bas briga zasto se vi rastavljate osim ako nije bilo nekog obiteljskog nasilja itd. Iako oni puuuuno toga cenzuriraju u sastavljanju izvješća sudu. Izbace dosta toga sto smatraju neprimjerenim ili nebitnim za sud...

 

Što je tiče zajednočkog skrbništva u RH. Skrbništvo je zakonski ZAJDENIČKO i to je to. Jedino je jedan od roditelja ZAKONSKI ZASTUPNIK i sa istim tim roditeljem dijete se dodjeljuje na život. To ces jako tesko dobiti, nikako i ne upustaj se u taj postupak. Osim ako ti žena nije narkomanka, teska alkoholičarka, nanosila ozlijede djetetu itd. (bilo kakav drugi prljavi veš njen neće te spasiti tipa. neki nemar, izlasci, preljub...).

U protivnom šanse su ti jednake nuli osim ako se ona složi sa tim da ti dodijeli dijete na zivot s tobom i da budes zakonski zastupnik i da ona tebi placa alimentaciju.

 

Taj proces posredovanja ce ti trajati 2-2 i pol sata. Iduce rociste u najboljem slucaju ocekuj za cca. 3 mjeseca. Tu ti je glavna rasprava. Na kojoj ako nema komplikacija, ako se slazete sa terminima viđanja, alimentacijom, imovina rjesena itd. Donosi se presuda. Ako ne bit ce jos rocista.

 

Ako imas kakvih jos pitanja pitaj slobodno :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bude i povišenih tonova, nekada i napuštanja ureda :smijeh: Ja sam se toliko izvcirala da me slusao cijeli centar, kvart i skoro sam istukla gospodina :ljut: I iskreno uopće me nije bilo briga. Ali sve je to dio tog procesa.

 

Vidim da je tebi ovo pomalo smiješno.

editirao moderator

Bez uvrede, ali pogledaj zakon. Ili, bolje - zamisli da se on tako ponašao na CZSS!

Pozvali bi zaštitara i privela bi ga policija, zar ne?

 

To je tebi smiješno, to je ravnopravnost?

 

Ako sama priznaješ da si to radila i u CZSS, mogu samo pretpostavljati što se događalo u četiti oka.

 

Pazi, ja ne ulazim što je bilo među vama. On je možda editirao moderator, loš otac, štogod - ali to ti ne daje pravo (a ni njemu) da budeš agresivna. I sama si rekla da je sama činjenica da su razlike nepomirljive dovoljna za razvod.

 

 

To ces jako tesko dobiti, nikako i ne upustaj se u taj postupak. Osim ako ti žena nije narkomanka, teska alkoholičarka, nanosila ozlijede djetetu itd.

 

Ovoga oca kojem se obraćaš žena je lažno prijavila za nasilje, i proveo je noć u pritvoru zbog toga, iako su na policiji imali ozbiljne indicije da se radi o lažnoj prijavi.

 

Kako bi se ti osjećala da si nakon agresivnog ponašanja u CZSS (opravdano?) privedena na policiju i pritvorena?

 

Zašto misliš da je u redu da dijete uvijek ide majci?

 

I da , bajdvej, djeca se dodjeljuju i alkoholičarkama, narkomankama, uopće više nitko ne razmatra mogućnost da dijete dodjele ocu.

Otac može dobiti djecu ili a) ako majka odbija skrbiti o djeci ili b) ako je majka apsolutno lošiji izbor, a otac je spreman boriti se godinama protiv totalno pristranog sustava i pritom ima dovoljno novaca za tu borbu.

 

Pročitaj ovaj blog, što jedan otac proživljava:

 

http://mojaklara.blog.hr/

uređeno: od G-man
neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dođete na centar, pita te ime i prezime kao i oca i majke, bace i sestara, gdje svi radite, kakvog ste zdravlja (ti i tvoja obitelj), gdje zivite (svi), kakvi su uvijeti života svakome. Ako netko s nekim u obitelji ne prica pitaju iz kog razloga. Onda prelaze na vas. (Prvo ispitivaju jednog pa onda drugog) Ne naizmjenicno. Pitaju kada ste se upoznali, kako je zapocela veza, koliko je trajala, sto je bilo u vezi, kada ste se vjencali, gdje su problemi nastali, zasto ste se odlucili razvesti, kako ide viđanje djece, da li se plača alimentacija, itd. itd. Uglavnom zadire u privatnost i to je sve.

Naravno da u večini slucajeva svaka strana vodi svoju politiku. Bude i povišenih tonova, nekada i napuštanja ureda :smijeh: Ja sam se toliko izvcirala da me slusao cijeli centar, kvart i skoro sam istukla gospodina :ljut: I iskreno uopće me nije bilo briga. Ali sve je to dio tog procesa. Svi smo mi krvavi ispod koze. Viđaju oni to svakodnevno. Jednostavno mrzim kada netko tko je kriv za sve jos ima obraza nakon svega lagati. Sve u svemu ja sam iznijela svoje misljenje, bez nervoze, stvari koje su se zaista i dogodile i na kraju nas rastavile.

U svakom slucaju naoružaj se strpljenjem. Popij tabletu za smirenje prije trebat ce ti :brije: Da ostavis smiren i cool dojam :smijeh:

 

Ako želiš iznosit prljav veš. Slobodno. Ali nema tu kruha. Centar kao ni sud nije bas briga zasto se vi rastavljate osim ako nije bilo nekog obiteljskog nasilja itd. Iako oni puuuuno toga cenzuriraju u sastavljanju izvješća sudu. Izbace dosta toga sto smatraju neprimjerenim ili nebitnim za sud...

 

Što je tiče zajednočkog skrbništva u RH. Skrbništvo je zakonski ZAJDENIČKO i to je to. Jedino je jedan od roditelja ZAKONSKI ZASTUPNIK i sa istim tim roditeljem dijete se dodjeljuje na život. To ces jako tesko dobiti, nikako i ne upustaj se u taj postupak. Osim ako ti žena nije narkomanka, teska alkoholičarka, nanosila ozlijede djetetu itd. (bilo kakav drugi prljavi veš njen neće te spasiti tipa. neki nemar, izlasci, preljub...).

U protivnom šanse su ti jednake nuli osim ako se ona složi sa tim da ti dodijeli dijete na zivot s tobom i da budes zakonski zastupnik i da ona tebi placa alimentaciju.

 

Taj proces posredovanja ce ti trajati 2-2 i pol sata. Iduce rociste u najboljem slucaju ocekuj za cca. 3 mjeseca. Tu ti je glavna rasprava. Na kojoj ako nema komplikacija, ako se slazete sa terminima viđanja, alimentacijom, imovina rjesena itd. Donosi se presuda. Ako ne bit ce jos rocista.

 

Hvala na informacijama i ovim dodatnim pojašnjenjima. Sad barem znam što me otprilike očekuje.

 

Znam da nemam nikakva prava. I manje od toga. Vjerojatno ću morati dići dva prsta u zrak, ako budem htio nešto reći...oprostite na sarkazmu, ali iz svega što sam već doživio, ne očekujem ni drukčije.

 

Jer, pozitivna diskriminacija i feminizam ne postoje. Pogotovo ne u postupcima vezanim uz obitelj i rastavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:tupan: uvijek se izgleda nađe netko za ovakva pametovanja... iritirajuće.

Prvo i osnovno editirao moderator Da ne govorim zadiranja u moju privatnost "sto se događalo u 4 oka"... editirao moderator

 

Kada te već interesira što se desavalo u 4 oka evo npr. kamatari su mi dolazili kući u 2 ujutro, prijetili mi otet djecu jer je njihov tata lagano dao petama vjetra, a dosao je 1. u mjesecu i njima treba dati ratu novca! Ja stojim na vratima i uopće ne znam što ti ljudi govore i o cemu se radi!?!?

Evo ovako editirao moderator Niti znas mene niti moju pricu niti kroz kakvu Sodomu i Gomoru sam ja prosla sa dotičnim gospodinom koji nakon svega ima obraza (editirao moderator) ispred CZSS-a sve zanjekati dok nisam izvadila mobitel sa snimljenim telefonskim razgovorima i svim njegovim porukama.

editirao moderator

 

 

Dalje, tbrez@ u postu sam ti dosta toga pokusala koliko toliko ublaziti kroz salu. Ne ocekuje te ni malo lijep period posebno ako imas sa ludom posla.

Nazalost znam iz iskustva svog kolege pravnika da si u kompletno podređenom položaju. Dobio je sudskom predusom viđanje djeteta, dotična mu ga da kada se njoj prohtje, podnio je i ovrsni postupak-presudilo u njenu kosrit, svaki put kada mu ne preda dijete ide u policijsku postaju na zapisnik i tako već pune dvije godine. Iz supljeg u prazno. Ljeti ga ne vidi po puna dva mjeseca jer ona ide na tour de Jadranski otoci. Nitko jo j nista ne moze-tuzno!

Smtram da su muskarci kompletno diskriminirani obiteljskim zakonom i mislim da bi im se trebala pridavati puno veca vaznost. Naravno onim muškarcima kojima je stalo do svoje djece. Ne znam zasto su toliko majke zasticene, a toliko njih uopće ne zasluzuje tu djecu. (Kapa dole svim super mamama!) Moj kolega je isto pokusao zaigrati na kartu da djete zivi sa njim međutim kolege su mu rekle da nema sanse bez obzira sto ona sve radi i izvodi, a s cim sve djetetu puni glavu da ni ne govorim i da mu se ne isplati upustati u takav postupak. Toliko to dijete zanemari da ga van zna poslati u malo finijoj pidzami pa kao sto ima veze izgleda ko da je u trenirci!

Ne zelim te ubedirati, ali na neke stvari se moras pripremiti i suociti sa realnošću hrvatskog sudstva kao i OB zakona. Sto manje trosis zivce to bolje. To ce ti sada i naredni period zvucati nemoguće (i je), ali vrijeme ce uciniti svoje i ohladi se (u nekim slucajevima) glava od druge strane... pa eto.

Za bilo kakva pitanja slobodno pitaj :palac:

 

xx

uređeno: od G-man
neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:tupan: uvijek se izgleda nađe netko za ovakva pametovanja... iritirajuće.

Prvo i osnovno odakle tebi uopće obraz mene nazivati agresivnom zlostavljačicom?

 

Vidim da sam te začas uspio isprovocirati.

Gledaj, nije mi bila namjera vrijeđati te, nego te potaknuti da ozbiljno razmisliš o svemu.

Kažeš, studiraš pravo.

Pročitaj onda čl. 4. zakona o zastiti od nasilja u obitelji koji ono tvoje ponašanje definira kao nasilje.

 

I ponovo razmisli - da se ovaj tvoj tako ponašao u CZSS - što bi mu se dogodilo?

Brojni očevi su mi svjedočili da im se u CZSS prijetilo privođenjem i sankcijama ako su u raspravi isprovocirani podigli glas ili gestikulirali rukama. Morali su mirno govoriti bez obzira što im je žena na CZSS vrištala i dramila, i morali su ruke držati spuštene uz tijelo.

 

Zašto svi ti dvostruki kriteriji?

Zar to nije teška diskriminacija na bazi spola? Tebi kao budućoj pravnici to je u redu?

 

 

Ma ko si ti uopće da meni ides ista govorit?!

 

Jedan otac koji je pred dosta godina isto doživio razne gadosti od strane CZSS i sustava?

 

Ocito ne znas gdje ti je mjesto.

 

Točna definicija iz ovog mojeg odlomka knjige koji ti dolje linkam! Upravo sam tako to formulirao!

Da nisi možda već čitala...?

 

Mi očevi smo kao "editirao moderator" koje 'rasistički' (seksistički) sustav tolerira dok šutimo i 'znamo gdje nam je mjesto' , zar ne?

 

 

dok nisam izvadila mobitel sa snimljenim telefonskim razgovorima i svim njegovim porukama.

Na osnovi ove tvoje izjave moze te sram bit. S vremenom ces prestat glumiti mušku hrvatsku Erin Brokovich OB prva jer ocito jos ne razumijes u kakvoj drzavi zivis.

 

Da, jako dobro razumijem da živim u sustavu gdje se očeve totalno diskriminira, i razumijem da to ne može biti slučajno.

 

A i ti sama govoriš i vidiš da je to tako, ali to jednostavno prihvaćaš kao činjenicu.

Zašto?

 

Evo, ti imaš priliku pokazati snimljene materijale ovog svog (bivšeg) kako laže i maže. Ali kada neki otac pokazuje da majka isto tako prijeti da će ubiti djecu, nitko ga ne sluša, dokaze nitko ne želi ni pogledati.

 

Gdje je tu taj silni 'interes djece' o kojem stalno svi mantraju?

Pošto ocito voliš puno pametovati fino ovdje covjeku pojasni kako sve ide na CZSS-u

 

Ne samo njemu, nego cjelokupnoj javnosti.

Evo ti radne verzije poglavlja moje buduće knjige pa čitaj:

 

https://www.academia.edu/11804172/Korumpirani_sustav_centara_u_Hrvatskoj_i_Srbiji

 

https://www.academia.edu/11991068/Istina_o_obiteljskom_nasilju

 

Rado bih čuo i tvoje mišljenje .

 

Ponavljam još jednom - nije mi namjera svađa , nego da počneš razmišljati o tome da sva ova diskriminacija očeva (a koje si očito i sama svjesna) nije na korist ni djeci, ni dobrim očevima i majkama.

I da takvo postupanje dugoročno ima strašne poslijedice na društvo u cjelini.

uređeno: od G-man
neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uopće me nisi isprovocirao nego se ne mogu nacudit ljudskoj gluposti. Da ti mene prozivas javno za nesto?! Ne da nemas pravo nego si sa tim kontradiktoran svojim pacifističkim zalaganjem za "humanizaciju" OB prava prema muškarcima, a žene napadaš bez razloga, bez da ti se obratila i bez da znas njenu pricu?! Moj savijet: editirao moderator!

Rado cu ti dati misljenje. Mogu ti cak jednog takvog tatu i preporuciti premda mislim da (nazalost) nece biti zainteresiran. Preumoran je od borbe, sustava, svih silnih vjetrenjača i čovjek je dosao u stadij da ga baš vise nije briga za nista.

 

Nemam ja što razmisljat o diskriminaciji očeva jer imam nekog takvoj jako bliskog sebi i SVAKI DAN nanovo to prozivljavam s njim!

Zašto to prihvaćam kao činjenicu? Zato jer se sa sustavom ne možemo boriti, NE u Hrvatskoj! Moje misljenje je da svoju energiju trosis kompletno bez veze-nazalost.

Donesen je prosle godine novi OBZ koji je imao super nove članke vezane za brakorazvodne parnice koje su se trebale rjesavati extra brzo. I još po X članaka mi se svidio. Međutim, svi su pametovali kako ne valja ništa, surušen je prije nego je stupio na snagu. Zasto? Zato jer drzavi nije bio isplativ! O cemu cemo mi dalje?! Pisat knjige kome? Jer ce oni radi knjige koja izađe promijenit neke članke itd.? Trošiš se bezpotrebno. Shvatit ces to s vremenom.

 

Da ne dužim... U najkracim crtama to bi bilo to. Moram se baciti sada na posao:bjezi:

 

Uh da zaboravila komentirati ponasanje na CZSS. Ja stvarno ne znam u kojem si ti to "konc" CZSS-u bio ali gdje sam ja bila to nije tako. Niti militarističko ponasanje (muskih) stranaka nije potrebno ni nista, a tonova ima povišenih sa obe strane i svađe također. Nikakve ruke dolje, security... ovo još od nikoga nisam cula. ALO to je centar, ljudima trlja sol na ranu u procesu posredovanja i jos ih "pokusava" pomiriti. Što bi se trebali,, kreveljiti i ispijati kavicu?!

uređeno: od G-man
neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ALO to je centar, ljudima trlja sol na ranu u procesu posredovanja i jos ih "pokusava" pomiriti. Što bi se trebali,, kreveljiti i ispijati kavicu?!

 

Ma daj....

 

Ne,kavicu ispijaju sa suprugom prije nek nas oboje pozovu po nekakavom pozivu u centar.

Istina, nisam prisluškivao i mogu samo nagađati o čemu su pričale, vjerojatno o aktualnoj modi ili slično...ali o etici bi se dalo već raspravljati. Pogotovo kad se zaborave,pa nakon druženja i kavice neposredno prije dogovorenog pozivanja, i dalje nastavljaju u službenom razgovoru sa "ti" prema supruzi, a "VI" prema meni. Pa kad takvo ponašanje prijavim ravnateljici, ona odgovori-"pa korektno su Vam se obračale sa VI", kako su onda molim Vas lijepo bile neetične?". A kad spomenem zašto prema supruzi sa "ti"-odgovor je bio-"mi ismo mala sredina, svi se poznaju, svakodnevno surađujemo,pa nije čudo da je socijalnoj radnici izletjelo "ti", s obzirom da tako svakodnevno komuniciraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

LittleMissSunshine i Felixx, ovu vašu prepisku nastavite putem PP-a.

 

Ovdje je neću dozvoliti, a ujedno ćete se malo i odmoriti od nas, ako odlučite nastaviti. U redu je iznijeti svoje iskustvo i mišljenje, ali ne u svrhu nametanja svojeg kao jedinog mogućeg. Time ne pomažete nikome, samo pretvarate Forum u nešto što neću dozvoliti.

 

Daljnjih upozorenja neće biti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ti je muka biti u isto vrijeme sa suprugom na posredovanju u CZSS-u,odgodi par puta zbog nekog neodgodivog razloga,radis,ne smijes napustati posao i sl,pa mozda nju ispitaju prije tebe i onda tebe kasnije posebno.Tako da ne mora biti da vi oboje morate biti prisutni u isto vrijeme,Zapravo onda si ti i u boljoj poziciji ako ces ici nakon nje,mozda par dana ili sl,jer ce te pitati sve na osnovu njezinih izjava,tipa je li tocno,sto ti mislis o tome,bla,bla.Tako je bilo kod nas.A cuj, da li iznositi prljavi ves...ne znam...ja sa, se zeznuo,pa me druga strana pretekla.A sigurno ce doci do toga,je ili kasnije,pa je mozda da si korak ispred.Znam da zvuci gadno,ali na kraju na zalost ispadne tako.Nakon silnih godina ljubavi,sve se svede na inat,borbu oko djece i borbu oko novaca.Zalosno,ali istinito.I da, ako nemas vezu mozeda ces cekati CZSS da odradi posao mjesecima,a ako ima svezu,evo ti njih vec te zovu nakon par dana.Kao i svugdje u ovoj nasoj drzavi.Bez veze i poznanstva nista.A njih zaista najmanje zanima dobrobit djeteta i vas samih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.

 

 

Zašto je novi Obiteljski zakon mrtvo slovo na papiru

 

Donesen je prosle godine I još po X članaka mi se svidio. Međutim, svi su pametovali kako ne valja ništa, surušen je prije nego je stupio na snagu.

 

 

Želio bih iskoristiti priliku i ovdje ukazati na sve zablude u vezi novog OBZ.

Uistinu je imao super nove članke vezane za brakorazvodne parnice koje su se trebale rjesavati extra brzo, uvodio se roditeljski plan, čak i podjeljeno skrbništvo. Puno je tu prihvaćeno pametnih stvari. Najviše čini se od Udruge za ravnopravno roditeljstvo.

 

Ali, sve je to - mrtvo slovo na papiru!

Taj cijeli zakon - u djelu koji se tiče rastave i skrbništva - zapravo ne vrijedi ništa.

Nula bodova.

Zašto?

Zato jer se u jednom članku kaže : sve ovo ne vrijedi ako je u vezi bilo obiteljskog nasilja!

I tim člankom su zapravo obrisani svi članci obiteljskog zakona prijašnji i sadašnji, koji se tiču postupka rastave braka! Doslovno!

 

Sve što majka treba reći je : Muž me zlostavlja!

 

Jednako tako moglo se radi uštede staviti u zakon - ako majka u rastavi želi djecu, djeca idu majci

Ovakva jednostavna formulacija može zamijeniti stotinjak članaka obiteljskog zakona!

 

 

Nije zapravo problem u tome da takva formulacija stoji u zakonu.

Problem je kako se to provodi u praksi, kako se to dokazuje.

Problem su - lažne prijave!

U tijeku posredovanja, ako se majci ne sviđa kako se postupak odvija, ona u jednom trenutku izjavi da je muž bio nasilan. Dakle, to ne mora biti odmah na početku postupka. majka ne mora predočiti nikakve dokaze, ništa.

Samo kaže - ja trpim nasilje!

Tom kratkom rečenicom muž i otac automatizmom je postao nasilnik, izopćenik, više nema nikakvog posredovanja, ničega.

 

Zato svi moraju znati da nikakve promjene zakona koje ne uključuju rješavanje probema lažnih prijava ne znače ništa.

U postupku razvoda, svaka prijava za nasilje ili seksualno nasilje nad djecom mora se tretirati kao moguća , čak i vjerojatna lažna prijava. A lažne prijave moraju se odmah sankcionirati. Takve odredbe treba ugraditi u Zakon, u protivnom on nam i ne treba.

 

 

ps

 

LittlemissSunshine, pošaljem ti PP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na informacijama i ovim dodatnim pojašnjenjima. Sad barem znam što me otprilike očekuje.

 

Znam da nemam nikakva prava. I manje od toga. Vjerojatno ću morati dići dva prsta u zrak, ako budem htio nešto reći...oprostite na sarkazmu, ali iz svega što sam već doživio, ne očekujem ni drukčije.

 

Jer, pozitivna diskriminacija i feminizam ne postoje. Pogotovo ne u postupcima vezanim uz obitelj i rastavu.

 

Ma dajte molim vas, nemojete prihvatiti naucenu bespomocnost (learned helplesness).

 

Itekako mozete nauciti sto je u vasem ineteresu da kazete, itekako se mozete pripramiti i razvaliti svim oponentima koncepciju i davati iskljucivio izjave koje vama odgovaraju a svaki pokusaj da vas izmanipuliraju smjesta sasjeci u korijenu i jos im kazati ad neka ne pokusavaju to sa vama, i snimajte za sebe sav zvuk da imate kasnije tocan tjek stvari.

 

A ne potpisujte nikavu izjavu koj je prepricana, dapace zahtjevajte da upisete svoj prigovor da je izjava manipuilirana, tendecioznim prepricavanjem.

 

Imajte spremne odgovore za svih pet (5) njihovih trikova.

Karikiram, ali oni nemaju nikavu dubinu, ni intelektualnu a komo li moralnu i cim im razvalite rutinu vidjet cete paniku i ocaj.

 

kad budu pojicirali na vas da ste "nasilni" smijte se od srca i lagano ih kuhajte ali ultra pristojno.

 

Oni su panici, oni ne zele razumjeti jer bi tada se morali odreci posla, a oni to dozivljavaju kao propast, kao otpadnistvo koje vodi u glad i gubitak moci, gubitak vlasti...katastrofu.

 

Oni su ustraseni i prestraseni i maske su im povrsne, a kao napad u svrhu obrane imaju par taktika a koje djeluju, rade, iskljucivo na nesigurnim i ustrasenim ljudima.

 

Dajte naucite desetak logickih pogresaka, a narocito kako djeluje ad hominem, red herring, straw men, i jos pet-sest. na hrvatskom jeziku pokusajte nesto kao retoricka naobrazba ali engleski obiluje materijom pod (logical fallacies)

 

zatim svako naucite ponasanja (traits) "teskih" osoba a koja su opisana na stranicama koje pomazu ljudima koji moraju zivjeti uz osobe sa poremecajem osobnosti: guglajte out of the fog . org

 

 

pomitie se sa svojim gubitkom

pomirite se s tim kao da ste izgubili vec sve moguce

 

 

nije dobro ali, primjetite da ste prezivjeli

 

i sad kad imate svoj mir s tom spoznajom uzvratite, igrajte se, zabavljajte se

 

nasilje, sila, grubi govor, psovke su posljedica velikog neznanja osobe koja nesto trpi ali ne zna za bolje pa se ukopava jos dublje

 

ako imate znanje na svaki napad mozete pravilno odgovoriti tako da napadac vrlo brzo pocne kusati svoju kasu

 

nemojte biti "izdresirani" ma mi jesmo izdresirani jako jako dobro izdresirani, ali uz malo dobrog razmisljanja mozete odbaciti mentalne okove

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Itekako mozete nauciti sto je u vasem ineteresu da kazete, itekako se mozete pripramiti i razvaliti svim oponentima koncepciju i davati iskljucivio izjave koje vama odgovaraju a svaki pokusaj da vas izmanipuliraju smjesta sasjeci u korijenu i jos im kazati ad neka ne pokusavaju to sa vama, i snimajte za sebe sav zvuk da imate kasnije tocan tjek stvari.

 

A ne potpisujte nikavu izjavu koj je prepricana, dapace zahtjevajte da upisete svoj prigovor da je izjava manipuilirana, tendecioznim prepricavanjem.

 

Imajte spremne odgovore za svih pet (5) njihovih trikova.

Karikiram, ali oni nemaju nikavu dubinu, ni intelektualnu a komo li moralnu i cim im razvalite rutinu vidjet cete paniku i ocaj.

 

 

Oni su panici, oni ne zele razumjeti jer bi tada se morali odreci posla, a oni to dozivljavaju kao propast, kao otpadnistvo koje vodi u glad i gubitak moci, gubitak vlasti...katastrofu.

 

Oni su ustraseni i prestraseni i maske su im povrsne, a kao napad u svrhu obrane imaju par taktika a koje djeluju, rade, iskljucivo na nesigurnim i ustrasenim ljudima.

 

Dajte naucite desetak logickih pogresaka, a narocito kako djeluje ad hominem, red herring, straw men, i jos pet-sest. na hrvatskom jeziku pokusajte nesto kao retoricka naobrazba ali engleski obiluje materijom pod (logical fallacies)

 

 

Sve ovo je točno, i uglavnom je odlična preporuka svim očevima!

U tom smislu i ja ih savjetujem.

 

Ali , mi se moramo zapitati:

 

Zašto mi moramo upozoravati očeve da se pripremaju i educiraju da se obrane od sustavnog šikaniranja i podmetanja od strane institucija koje bi im trebale - POMAGATI !?

 

CZSS nisu plaćene da šikaniraju i zlostavljaju očeve u postupku rastave, da im uskraćuju pristup djeci i da pomažu majkama u lažnim prijavama protiv očeva!

 

Ako to sustavno rade, zašto ih jednostavno ne bi ukinuli, i tako prištedili ne samo silan novac koji se za njih izdvaja iz proračuna, nego i ogromne štete koje one rade takvim postupanjem - svima u društvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Itekako mozete nauciti sto je u vasem ineteresu da kazete, itekako se mozete pripramiti i razvaliti svim oponentima koncepciju i davati iskljucivio izjave koje vama odgovaraju a svaki pokusaj da vas izmanipuliraju smjesta sasjeci u korijenu i jos im kazati ad neka ne pokusavaju to sa vama, i snimajte za sebe sav zvuk da imate kasnije tocan tjek stvari.

 

A ne potpisujte nikavu izjavu koj je prepricana, dapace zahtjevajte da upisete svoj prigovor da je izjava manipuilirana, tendecioznim prepricavanjem.

 

Sve sam to i dosad radio. Uspjeh-nula bodova!!! Sve je to borba s vjetrenjačama, kao što je nekoliko postova niže i navedeno. Unaprijed izgubljena bitka protiv nadmočnog protivnika, protivnika bez časti i poštenja. Institucije koja je naviknuta da kroji ljudske sudbine, koja hrani svoj ego tuđim nesrećama. Znam da ima izuzetaka i možda pregrubo generaliziram, ali osobno nisam naišao na takve slučajeve. Jednostavno mi je neshvatljivo bilo na početku, dolazio bih kod njih, uredno se najavljivao na prijemnom odjelu, tražio, molio da poduzmu nešto, da je problematika poremečenih odnosa ranija od tih prijava protiv mene, da ako se nešto želi riješiti da se treba pozabaviti uzrokom,a ne posljedicama, da situaciju treba sagledati iz više kuteva, da se dobije jasnija slika. Ali ne, za to bi trebalo izlaziti iz uobičajenih špranci, već pripremljenih i tisuću puta korištenih. Trebalo bi osim osobnih podataka, unijeti još koje slovo ili rijeć. I to u predmetu spisa svoje prijateljice. Osim toga, postao sam im davež i smetalo, koje bi ih bacalo iz rutine. A rutina je ono čemu svaka institucija teži.

 

Imajte spremne odgovore za svih pet (5) njihovih trikova.

Karikiram, ali oni nemaju nikavu dubinu, ni intelektualnu a komo li moralnu i cim im razvalite rutinu vidjet cete paniku i ocaj.

 

kad budu pojicirali na vas da ste "nasilni" smijte se od srca i lagano ih kuhajte ali ultra pristojno.

 

Oni su panici, oni ne zele razumjeti jer bi tada se morali odreci posla, a oni to dozivljavaju kao propast, kao otpadnistvo koje vodi u glad i gubitak moci, gubitak vlasti...katastrofu.

 

Tu se ne slažem s Vama! Nema kod njih nikakvog straha, jer su zaštičene maksimalno sve do svojeg ministarstva. U mom slučaju definitvno.Nikakva neetičnost, nepoznavanje Zakona o soc.skrbi, odnosno pisanje navoda i odluka u spisu koji se direktno kose sa zakonom, neodgovaranje na pritužbe u zakonskom roku, prepravljanje mojih iskaza, dakle bez obzira na težinu nedjela, od kojih su neka i kaznena, nadležno ministarstvo ne nalazi nikakve greške u radu, čak konstatira da je sve provedeno po pravilima struke.

 

I možemo tako u nedogled. Nabavio sam pravilnik o osnovnim elementima koje mora sadržavati stručno mišljenje u postupku posredovanja, već sam sinapisao odgovor o svakoj stavki toliko opširan, da bi samo čitanje trajalo više nego samo posredovanje traje. Sve potkrijepljeno prilozima koji su nepobitni. I naravno tražio i dobio izuzeće centra. Pretpostavljam da novi centar neće biti oduševljen dodatnim slučajem,a pogotovo gdje namjeravam napomenuti,da ne želim da se preskoći ijedna stavka navedenog pravilnika. I u startu želim napomenuti da ne želim ništa drugo nego samo zajedničko skrbništvo, i u slučaju da mi kojim slučajem pripadnu djeca, želim da se uredi kao zajedničko, jer postoje uvjeti koji pokazuju taj način kao najbolje rješenje (privremeni smještaj supruge od mene je 5 km, na pola puta je škola i vrtić koje djeca pohađaju, dok mlađi jeste za vrijeme dok ona radi u vrtiću, stariji ima dvosmjensku nastavu, moji roditelji, koji su i dosad brinuli kad smo oboje radili istu smjenu su uvijek dostupni). Jednostavno bi se mogli dogovoriti, u najboljem interesu djece, zbog čega bi se izbjegli sukobi koji se često pojavljuju kad se dijete dodijeli jednom roditelju. Ali za to bi trebale biti suglasne obje strane. No po naputku, prepostavljam čijem(a vjerojatno i vi),ne želi čuti za to, mada tvrdi da želi da bude tako, da će i ona tako postupati, ali da djeca budu pod njezinim skrbništvom. Mada njezina rođena sestra moj prijedlog 100% podržava, a vjerojatno je poslije nas samih, najbolji poznavatelj situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.

 

Ali, sve je to - mrtvo slovo na papiru!

Taj cijeli zakon - u djelu koji se tiče rastave i skrbništva - zapravo ne vrijedi ništa.

Nula bodova.

Zašto?

Zato jer se u jednom članku kaže : sve ovo ne vrijedi ako je u vezi bilo obiteljskog nasilja!

I tim člankom su zapravo obrisani svi članci obiteljskog zakona prijašnji i sadašnji, koji se tiču postupka rastave braka! Doslovno!

 

Sve što majka treba reći je : Muž me zlostavlja!

 

Jednako tako moglo se radi uštede staviti u zakon - ako majka u rastavi želi djecu, djeca idu majci

Ovakva jednostavna formulacija može zamijeniti stotinjak članaka obiteljskog zakona!

 

 

Nije zapravo problem u tome da takva formulacija stoji u zakonu.

Problem je kako se to provodi u praksi, kako se to dokazuje.

Problem su - lažne prijave!

U tijeku posredovanja, ako se majci ne sviđa kako se postupak odvija, ona u jednom trenutku izjavi da je muž bio nasilan. Dakle, to ne mora biti odmah na početku postupka. majka ne mora predočiti nikakve dokaze, ništa.

Samo kaže - ja trpim nasilje!

Tom kratkom rečenicom muž i otac automatizmom je postao nasilnik, izopćenik, više nema nikakvog posredovanja, ničega.

 

Zato svi moraju znati da nikakve promjene zakona koje ne uključuju rješavanje probema lažnih prijava ne znače ništa.

U postupku razvoda, svaka prijava za nasilje ili seksualno nasilje nad djecom mora se tretirati kao moguća , čak i vjerojatna lažna prijava. A lažne prijave moraju se odmah sankcionirati. Takve odredbe treba ugraditi u Zakon, u protivnom on nam i ne treba.

 

U potpunosti se slažem s Vama!

U mom slučaju, sve prijave protiv mene idu na način da je supruga prijavila, fizičko i psihičko naslije a sve u prisutnosti djece. Naravno da sam događaj dobije na težini. Naravno nije bitno što je ili odbila liječnički pregled ili pregledom nisu nađene nikakve ozlijede,ni na meni ni na njoj. Velika je sreća moja što nisam tih dana ništa šarafio ili nešto radio fizički, pa da imam nedaj Bože kakvu ogrebotinu na sebi. To bi odmah bilo tretirano kao moguće ozlijede prilikom napada. Nije ni bitno što joj se iskazi u optužnom prijedlogu i na svjedočenju razlikuju u onome što je utvrđeno da ne odgovara istini (dakle,nakon liječničkog pregleda ustanovljeno je da nema nikakvih ozlijeda-u sudskoj raspravi onda i ona tvrdi da je nisam tukao, ali sam dizao ruku). Moji iskazi su identični, fizički dokazi potvrđuju moj iskaz, ali njoj se i dalje vjeruje i osuđuje me se na temelju njezine rijeći protiv moje. Na drugom suđenju daje potpuno drukčiji iskaz, oslobađa me se odgovornosti, ali sud ne prihvača njezino svjedočenje iz tog postupka, mada su oba postupka vezana za isto djelo.

Od događaja je prošlo 17 mjeseci, trenutno je žalba u postupku, kojom će se zbog jednog tehničkog detalja morati prihvatiti, pa će taj postupak biti vračen na ponovno suđenje. Kad taj postupak završi (vjerojatno za nekoliko godina), ja tek tada mogu podnijeti kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje, jer je riječ o prekršajnom postupku i imam tu mogučnost tek pravomočnom presudom. Tada ću kako stvari stoje već biti godinama razveden.A sad sam tretiran kao nasilnik u obitelji, dakle drukčije se gleda na mene, i to se svugdje koristi. Ja sam RECIDIVIST, i svaki postupak mi se tretira kao da sam sve što mi se stavlja na teret i počinio. Evo Vam primjer u onoj drugoj mojoj temi u ovom podforumu, gdje su stavljene nepravomočne presude protiv mene u korist supruge.

 

Da rezimiram, na temelju njezine prijave ja trenutno trpim sve moguće posljedice, gubim i onako minimalnu mogučnost da se kao otac izborim za svoja prava, da ne budem samo "bankomat", da djeci omogučim da ostvare svoja prava.

Evo da dam jedan skroz svježi primjer, nije to sad nešto pravno bitno,i nidgje mi se to neće uzeti u obzir, ali svaki roditelj shvatit će tu bol.:

 

Dođem u vrtić po djecu, jer su po dogovoru taj dan trebala biti sa mnom poslije vrtića.

Pokupim mlađeg sina, od tri godine i stavljam mu tenisice, a on meni :

-tata, ljutim se na tebe!

Pitam ga zašto, potpuno začuđen. On mi odgovori:

-jer si bio jučer na posleku i nisi došao po mene.

I kako objasniti djetetu da sam dan ranije proveo doma, da mi ništa draže ne bi bilo, nego da sam to vrijeme proveos njim, ali da to nije u mojoj moči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve sam to i dosad radio. Uspjeh-nula bodova!!! Sve je to borba s vjetrenjačama, kao što je nekoliko postova niže i navedeno.... Unaprijed izgubljena bitka protiv nadmočnog protivnika, protivnika bez časti i poštenja. ..........Osim toga, postao sam im davež i smetalo, koje bi ih bacalo iz rutine. A rutina je ono čemu svaka institucija teži.

 

 

Tu se ne slažem s Vama! Nema kod njih nikakvog straha, jer su zaštičene maksimalno sve do svojeg ministarstva. U mom slučaju definitvno.Nikakva neetičnost, nepoznavanje Zakona o soc.skrbi, odnosno pisanje navoda i odluka u spisu koji se direktno kose sa zakonom, neodgovaranje na pritužbe u zakonskom roku, prepravljanje mojih iskaza, dakle bez obzira na težinu nedjela, od kojih su neka i kaznena, nadležno ministarstvo ne nalazi nikakve greške u radu, čak konstatira da je sve provedeno po pravilima struke.

 

I možemo tako u nedogled. Nabavio sam pravilnik o osnovnim elementima koje mora sadržavati stručno mišljenje u postupku posredovanja, već sam sinapisao odgovor o svakoj stavki toliko opširan, da bi samo čitanje trajalo više nego samo posredovanje traje. Sve potkrijepljeno prilozima koji su nepobitni. I naravno tražio i dobio izuzeće centra. Pretpostavljam da novi centar neće biti oduševljen dodatnim slučajem,a pogotovo gdje namjeravam napomenuti,da ne želim da se preskoći ijedna stavka navedenog pravilnika. I u startu želim napomenuti da ne želim ništa drugo nego samo zajedničko skrbništvo, .

 

 

po meni vi ste vec 99% uspjeli

 

samo sto biste vi htjeli da vam se to i prizna... ali taj dio osim sto nije vjerojatan, zaista vam nije niti bitan

 

to! To davez i smetalo te razbijac rutine :)

 

primjetite da je kod nas nekako pojam korupcije izjednacen sa podmitljivoscu

 

ali to nikako nije tako

 

korumpiranost institucija znaci da su one otudene od svoje deklarirane svrhe, i ono sto ste vi nazvali rutina jest esencija korupcije

 

dakle oni ispunjavaju formu, dolaze na posao, sjede tamo i nastoje sa sto manje truda i zmajeranja sacekati svoju placu

 

TO je korupcija

 

prema vama ministarstvo ih je pokrilo i opravdalo OVAJ puta, ali ne mislite niti slucajno da ce ovi s time biti ohrabreni na nastavak takvih "neuspjeha"

 

razvalili ste ih, doduse oni razmisljau na defektan nacin i htjeti ce skrivecki nastaviti sa istim umjesto da se reformiraju, ali polako, iduci tata kad ih opet tako "izmatretira" doci ce do laganih promjena

 

vi mislite da nekave "sile" stoje iza takvog njihovog ponasanja, ali gotovo da nema takvih pojava, da, tocno imate nekakve pomodne feministicke galame, ali i one su motivirane dodvoriti se onome tko ce im davati novaca a tek sekundarno osvbetom zlim muskarcima koji pak vole....lijepe zene

 

pokretacka snaga loseg rada institucija je u cinjenici da su nasi ljudi mlakonje

rijetko tko ce pruziti takvu borbu kao vi, a skoro pa nikad necete dobiti podrsku jer su svi ustraseni i mlakonje

 

doduse cesto puta obje strane u raspadajucem braku imaju sklonosti sluziti se lazima pa ponekad se to odrazi na izostanak ili prestanak podrske

 

Uz nedostatak gradanske kontrole i pritiska rastu i razvijaju se losa ponasanje, ljenost, glupost, arogancija i najlosiji preuzimaju primat. Losi ljudi po svima nivoima rade "usluge" ustupke, pa onda budu duzni uzvratiti uslugu i ne mogu se usprotiviti jer em su i sami koristili "usluge" a i ubuduce ce ih trebati, pa tako zatome ljutskot i cine zlo. K tome zele povjrovati na rijec, bez provjeravanja da je na primjer "tata grozan".

 

 

jos nesto, jos jedno moje opazanje

 

vasa "borba" je na "bojnom polju" koje su oni izabrali i nametnuli i po njihovim pravilima

 

pa imate li ikakve sanse tu? male i nikakve rekao bih ja

 

ali nije to jedino podrucje gdje mozete djelovati, naprotiv to je najbenignije za one koji vas gaze jer im pruza privid da su u pravu

 

nametnite vi svoje bitke tamo gdje ste vi u taktickoj prednosti

 

morate svakome tome pojedincu debelo uci u njegovu "confort zone" tako da se ne osjeca kao drzavni sluzbenik, nego kao svaki drugi jadnik

 

pa gledajte, da su oni zaista tako mocni, pa bi li oni svoj zivot tratili sjedeci u tim groznim mjestima?

 

ja vjerujem da ne bi

 

a galopirajuci porast racuna, troskova zivota i zelja ekonomiju svih njih svodi na blizu nule, i to najcesce sa negativne strane

 

i tu vam se krije tajna kako cete goropadnog drzavnog sluzbenika prizemljiti:

 

ili ima majnak novaca pa je osjetljiv na novcane "udare" ili ima neobjasnjiv visak novca pa zivi u paranoji

 

svakome fino objasnite da sa vasim djetetom nema prostora za njihovo uljuljano ljencarenje a niti za zavlacenje ili izgovaranje ili prebacivanje loptice, jer da ih smatrate osobno odgovrnim

 

 

ali, zaista molim vas procistite se od defetizma

ako vi sami shvatite da je svaki onaj koji vam cini zlo samo jedan obican jadnik koji u svome kukavicluku bira manje "zlo" onda cete moci ozbiljno razgovarati i svaki taj takav ce htjeti ne steci vas za neprijatelja

 

vasi strahovi su nerealisticni, ne postoji takva omerta medu drzavnim sluzbenicima, sigurno ne tamo gdje ne kolaju znacajni novci

sasvim druga je stvar tamo gdje se odlucuje o poslovima, ali to nema veze sa obiteljskim odnosima

 

i za kraj, vama je jedino bitno da izgradite odnos sa djecom

 

ovo zlo koje na vas projicira bivsa zena niste shvatili

vrlo jednostavno mozete ga prestai upijati i dozivljavati, pa time automatski ga odreflektirati natrag posiljatelju

 

zapravo ona i svaka takva je u bitno inferornom polozaju jer ona nema kontrolu nad sobom i mora ciniti gnjusobe, a time je 100% predvidljiva

 

pa zar je to tako tesko skontati nama muskarcima?

 

pa zar ne vidimo da taj "labudi pjev" traje ograniceno vrijeme i da u slucaju pametnog ophodenja muskarca, takova zla zena ionako zavrsava kao jadna prezrena olupina?

 

a sva se pamet sastoji u tome da se sacuva odnos sa djecom i da se imaju pametni mehanizmi za prevenciju zlostavljanja djece

 

To ukljucuje imati uvjek pouzdane svjedoke te bez okljevanja podnosti meritorne i argumentirane kaznene prijave, i biti znalacki "gnjavator" svih institucija. (nama valja cinit svoje, a i te kaznene prijave kad postanu teret za statistiku postat ce teret za politiku, a onda prijetnja za reizbor, a onda ce se polako promjeniti "moda")

 

Znanje, pozitvan stav, optimizam je sve sto vam treba, dobro, i mrvica hrabrosti.

Nas ima na tisuce i ogromna smo snaga, mozemo im zagusiti svaku minutu i svaku sekundu kako unutar njihovog radnog vremena a tako i izvan

 

Pa zasto smo onda dresirani da mislimo da smo bespomocni?

 

Ja sam se intenzivno borio nekolko godina i premda je izgledalo beznadezno nisam niti na trenutak pomislo da je samo uz zagarantirani uspjeh vrijedno se boriti ili da ja necu uspjeti

i bio sam sprema" prasiti ih" dokle god to bude potrebno, dok mi djete ne odraste ili dok ne prestane opstrukcija i zlostavljanje djeteta

 

sto su vise ulozi rasli, sto je postajalo opasnije ja sam se jace borio

 

i odjednom kao da je oluja prestala, razbio sam bilo kakvo upletanje ili ogranicavanje kontakta sa svojim djetetom, kao da nikad niceg nije ni bilo

 

od onih koji su cinili to zlo neki su se ubuduce klonili toga, neki su se samo bolje skrivali a neki su ostali zeljni osvete

 

ali ako ih jos samo nekoliko nas poput mene i vas "razvalimo" puknut ce ko cvrci nesposobni za ovakve gadosti protiv nase djece!

Sve sam to i dosad radio. Uspjeh-nula bodova!!! Sve je to borba s vjetrenjačama, kao što je nekoliko postova niže i navedeno. Unaprijed izgubljena bitka protiv nadmočnog protivnika, protivnika bez časti i poštenja. Institucije koja je naviknuta da kroji ljudske sudbine, koja hrani svoj ego tuđim nesrećama. Znam da ima izuzetaka i možda pregrubo generaliziram, ali osobno nisam naišao na takve slučajeve. Jednostavno mi je neshvatljivo bilo na početku, dolazio bih kod njih, uredno se najavljivao na prijemnom odjelu, tražio, molio da poduzmu nešto, da je problematika poremečenih odnosa ranija od tih prijava protiv mene, da ako se nešto želi riješiti da se treba pozabaviti uzrokom,a ne posljedicama, da situaciju treba sagledati iz više kuteva, da se dobije jasnija slika. Ali ne, za to bi trebalo izlaziti iz uobičajenih špranci, već pripremljenih i tisuću puta korištenih. Trebalo bi osim osobnih podataka, unijeti još koje slovo ili rijeć. I to u predmetu spisa svoje prijateljice. Osim toga, postao sam im davež i smetalo, koje bi ih bacalo iz rutine. A rutina je ono čemu svaka institucija teži.

 

 

 

Tu se ne slažem s Vama! Nema kod njih nikakvog straha, jer su zaštičene maksimalno sve do svojeg ministarstva. U mom slučaju definitvno.Nikakva neetičnost, nepoznavanje Zakona o soc.skrbi, odnosno pisanje navoda i odluka u spisu koji se direktno kose sa zakonom, neodgovaranje na pritužbe u zakonskom roku, prepravljanje mojih iskaza, dakle bez obzira na težinu nedjela, od kojih su neka i kaznena, nadležno ministarstvo ne nalazi nikakve greške u radu, čak konstatira da je sve provedeno po pravilima struke.

 

I možemo tako u nedogled. Nabavio sam pravilnik o osnovnim elementima koje mora sadržavati stručno mišljenje u postupku posredovanja, već sam sinapisao odgovor o svakoj stavki toliko opširan, da bi samo čitanje trajalo više nego samo posredovanje traje. Sve potkrijepljeno prilozima koji su nepobitni. I naravno tražio i dobio izuzeće centra. Pretpostavljam da novi centar neće biti oduševljen dodatnim slučajem,a pogotovo gdje namjeravam napomenuti,da ne želim da se preskoći ijedna stavka navedenog pravilnika. I u startu želim napomenuti da ne želim ništa drugo nego samo zajedničko skrbništvo, i u slučaju da mi kojim slučajem pripadnu djeca, želim da se uredi kao zajedničko, jer postoje uvjeti koji pokazuju taj način kao najbolje rješenje (privremeni smještaj supruge od mene je 5 km, na pola puta je škola i vrtić koje djeca pohađaju, dok mlađi jeste za vrijeme dok ona radi u vrtiću, stariji ima dvosmjensku nastavu, moji roditelji, koji su i dosad brinuli kad smo oboje radili istu smjenu su uvijek dostupni). Jednostavno bi se mogli dogovoriti, u najboljem interesu djece, zbog čega bi se izbjegli sukobi koji se često pojavljuju kad se dijete dodijeli jednom roditelju. Ali za to bi trebale biti suglasne obje strane. No po naputku, prepostavljam čijem(a vjerojatno i vi),ne želi čuti za to, mada tvrdi da želi da bude tako, da će i ona tako postupati, ali da djeca budu pod njezinim skrbništvom. Mada njezina rođena sestra moj prijedlog 100% podržava, a vjerojatno je poslije nas samih, najbolji poznavatelj situacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dođem u vrtić po djecu, jer su po dogovoru taj dan trebala biti sa mnom poslije vrtića.

Pokupim mlađeg sina, od tri godine i stavljam mu tenisice, a on meni :

-tata, ljutim se na tebe!

Pitam ga zašto, potpuno začuđen. On mi odgovori:

-jer si bio jučer na posleku i nisi došao po mene.

I kako objasniti djetetu da sam dan ranije proveo doma, da mi ništa draže ne bi bilo, nego da sam to vrijeme proveos njim, ali da to nije u mojoj moči.

 

ovo vam ne bi smjelo biti niti iznenadenje niti biti cudno, ovo je posve redovit tjek stvari

 

ali ovo vam je i prilika

 

evo kako sam ja postupao u gotovo identicnono sitaciji

 

najprije, ja sam dan prije sigurno razgovarao na telefon sa svojim djetetom pa su se znali i planovi i kretanje, dakle svakodnevan kontakt telefonom

(ako vam ga brani- to je zlostavljanje!)

 

evo ja na vasm mjestu:

poruka bivsoj:

evo djete mi je tuzno i ljuto na mene radi toga sto si mu kazala, trebas izbjegavati ciniti takve stvari jer je to na stetu djeteta (nesto u tom smislu, ovisno o situaciji)

 

pismo, preporuceno "centru" teze:

nastavlja se ponasanje koje izaziva osjecaje tuge ljutnje kod djeteta govorenjem neistina da ga otac ne bi mogao ili zelio vidjeti, a bez da se cinejnice provjere

trazim od vas da ovo primite na znanje i poduzmete mjere zastite u okviru nadzora nad obavljenjem roditeljske skrbi

telfonski poziv voditelju nadzora sa opisom situacije

 

sve bez drame, sve bez slomljenog srdca jer vam malac osjeca vase emocije a vi ste odrasli i trebate svoje emocije posloziti a ne ih preljevati na potomka

 

preporucam temeljito izucavanje problematike nekonstruktivnih ponasanja koja premda svi ljudi ih ponekd iskuse, kad se ponavljaju i postanu ozbiljna postaju nesto sto se naziva poremecajima osobnosti

 

ljudi koji NEMAJU poremecaj osobnosti IMAJU ogromnu potrebu znati relevantne cinjenice kako bi izbjegli negativne posljedice ali i usvajanje takvih negativnih, losih ponasanja kao neuspjesan i stetan pokusaj obrane od istih

 

sve na jednom mjestu upravo u u tu svrhu se nalazi na Internetu pod imenom out of the fog.ogr

izlaz iz magle kao dosjetka a fog, zapravo znaci strah, osjecaj obaveze i osjecaj krivnje, sto prozivljavaju ljudi koji su zlostavljani

 

da, mi muskarci smo cesto zlostavljani

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Zašto mi moramo upozoravati očeve da se pripremaju i educiraju da se obrane od sustavnog šikaniranja i podmetanja od strane institucija koje bi im trebale - POMAGATI !?

 

CZSS nisu plaćene da šikaniraju i zlostavljaju očeve u postupku rastave, da im uskraćuju pristup djeci i da pomažu majkama u lažnim prijavama protiv očeva!

 

Ako to sustavno rade, zašto ih jednostavno ne bi ukinuli, i tako prištedili ne samo silan novac koji se za njih izdvaja iz proračuna, nego i ogromne štete koje one rade takvim postupanjem - svima u društvu.

 

Pa mi moramo zato jer nas se to tice, i ako necemo mi ko ce onda umjesto nas?

 

CZSS radnici, sljakeri jesu placeni, drzavni su sluzbenici. Rade lose. Nisu jedini, sudovi rade katrastrofalno sporo i ne zele vidjeti jasne cinjenice, drzavna odvjetnistva, glupavo ime za tuzitelje rade selektivno, sporo, izivljavaju se nad beznacajnim pociniteljima beznacajnih djela, rado gone laki pljen, ako im ne pasu cinjenice, tim gore po cinjenice.

 

Gledajte, ja se sjecam vremena kad je bilo puno puno vise bahatih kauboja-privatnika u policiji, a policija danas manje vise cista? Dobro znam da su se u vrhu mnogi posuli pepelom i pritajili, ali ipak...

 

Ekonomija je cudna zvjerka. Naivna logika da kad se stedi ima se vise je golama zabluda.

Jer ono sto ja trosim to netko drugi zaraduje.

Kad se ja "opametim" neki drugi ostaju bez posla.

Novac bi terebao biti ekvivalent svih roba i usluga koje kolaju-ekvivalent. kad bi bili suvereni, sto medutim nismo, pa je novac zapravo nas dug koji raste dok nas ne pojede.

 

Nije realisticno da biste ukinili centre a da prije toga nerazbudite i probudite naciju koja je u kolektivnom transu.

 

A ako uspijete onda ce se "centri" rjesavati "u paketu"

 

a u paketu mora biti za svakoga - nesto, zivot egzistencija

 

za svakoga

pa i za mrske centrase, treba im dati suvislu svrhu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@ coruptionbuster

 

Mada ste svojim opisom 99% u pravu, ovdje ima još jedan težak kamen koji mi visi oko vrata, a to je jedna zanimljiva činjenica: moja supruga, kao stranac u mojem mjestu, uspjela je stvoriti krug prijateljstva u tim institucijama, toliko jak da jednostavno kud god krenem nailazim(zapravo se spotičem na taj navedeni kamen) na otvoreni i neskriveni prijezir. Znate onaj osječaj kada govorite nekome nešto što je istina, a s druge strane Vas taj gleda kao da mu pričate da ste vidjeli NLO? I vjerojatno si misli" što ovaj izmišlja, pa ja nju poznajem, pijem kavu s njom, razgovaramo gotovo svakodnevno, žali mi se na njega....koga on misli preveslati?". Ja sam u toj sredini nepoznat. Nisam nikad do sad imao nikakvih problema sa zakonom, pa nisam ni obilazio ta mjesta, kao ni Czss. A sve su te institucije u istoj zgradi u kojoj supruga radi. Pa sudnica i radno mjesto moje supruge nalazi se ni 20m udaljeno, koriste zajednički WC!!! Sutkinja koja me osudila, prije je radila u firmi gdje sad radi supruga. Czss je na katu iste zgrade. 20-ak puta sam dolazio u czss, tražeći bilo koji oblik pomoći od njih, vjerujući da će im dosaditi moja upornost i pokrenuti nešto. Bio sam sretan kad je CZSS donio rješenje da bi se zbog obiteljske krize trebali obratiti za stručnu pomoć. Vjerovali ili ne, poslali su mi spisak obiteljskih savjetovališta(još da bude jadnije, u dopisu su napisali da je to na moj prijedlog. Pa to im je dužnost i posao da naprave, a ne da ih ja moram tražiti i učiti poslu), otišao sam u dva od njih dogovorio sastanke. Na prvom smo došli jedamput zajedno, poslije je izjavila da su pristrani jer su je pitali stvari zbog kojih bi ulazili u konflikt. Više nije htjela dolaziti. Pedagog koji je to vodio mi kaže, sam bez nje nećeš riješiti problem, pa nema smisla da dalje dolaziš. Dogovorim sastanak u drugom savjetovalištu, kažem da vjerojatno neće htjeti ona dolaziti, voditelj uzme ulogu na sebe da je nazove i pokuša uvjeriti, još se hvaleći kako mu još nitko nije odbio doći barem jedamput, barem iz razloga da isprića svoju stranu priće. Naravno da nije uspio. Naravno, zbog toga nije trpjela nikakve sankcije czss-a. Da, "trebali" ne znači "morali", jer oni nikoga ne mogu prisiliti na nešto protiv volje, glasio je odgovor.

Dakle, čim bi se maknula iz "domaće sredine", više nije bila sigurna, više nije mogla manipulirati.

Na pojam korupcije kako ste opisali, možete još dodati i VIP.

 

 

edit: da ne ulazimo u offtopic, imate PP

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija