Jump to content

Posuđen novac


Didi67

Preporučene objave

Postovani,

Ja bih Vam veoma bila zahvalna ako bi mi mogli pomoći.

Ja i moj brat imamo prijatelja kojem smo posudili novac i koji on nikako ne vraća. Ja sam kanadski državljanin a brat hrvatski on živi u Rijeci. Imamo papir na koji smo uspjeli prošle godine dobit potpis od dotične osobe da će nam dug vratit do 01.09.2015. Moj problem je u tome što ja sam u Hrvatskoj samo mjesec dana u devetom mijesecu. Ja bih htjela da svu papirologiju pripremim i ako je potrebno da tražim preko općinskog suda. Zvala sam par advokata i oni su mi tražili po mom mišljenju previše novaca i to samo da pogledaju papire za početak 900 kuna što je za moj pojam apsurdna cifra novaca za pročitati .

Mi ovdje u Kandi to možemo tražit preko small court claim pa smatram da se to isto tako može i tamo ne vidim razlog zbog kojeg ne bih ja to mogla sama provest ako imam papir sa njegovom potpisom.

Da li bih bili ljubazni da mi pomognete i uputite gdje da počnem sa tim.

U priloženom attachment se vidi papir sa njegovim potpisom.

Unaprijed veoma zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate papir na kojem Vam je dužnik potpisao da Vam je dužan određenu svotu novca te da će Vam isti vratiti do 01.09.2015. Kontaktirajte dužnika i zamolite ga da Vam vrati novac prije jer da Vam treba pa ćete vidjeti kao će reagirati. Tužbu možete pokrenuti nakon isteka roka za vračanje (1.9.2015.) naravno ako Vam ne vrati novac. Ukoliko Vam ne vrati i odbije vratiti novac tužba Vam je jedino rješenje i tek po pravomoćnosti presude ćete moći ići u izravnu naplatu s računa dužnika naravno ako je isti solventan. To teško da čete riješiti bez odvjetnika ili stručne osobe i naravno troška.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani,

Imamo papir na koji smo uspjeli prošle godine dobit potpis od dotične osobe da će nam dug vratit do 01.09.2015.

 

strpljenja do 1.9.2015. pristali ste na taj rok vračanja duga. poslije navedenog roka pismeno (preporučeno i sa povratnicom ) pozovite dužnika na vračanje duga.

poslije 1.9.2015. tražite i zakonske zatezne kamate. zastara za potraživanje duga tužbom pred sudom je 5 godina od dospjeća duga (1.9.2020.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija