Jump to content

Obveze prilikom davanje zemljišta u najam


Maja23234

Preporučene objave

Dobar dan,molila bih za savjet.

Moja mama je vlasništva zemljišta na frekventnoj lokaciji.

Kontaktirao ju je jedan gospodin kako bi on postavio na dijelu zemljišta klupu za prodaju voća.Ukupno bi zakupio/koristio 10 m2 , (površina same klupe je cca 2-3m2) te bi također brinuo da ostatak zemljišta bude uređen (košnja trave).

Mama bi s tim gospodinom sklopila ugovor o najmu zemljišta (da li je to ispravan naziv?) na period od godinu dana i isti bi se ovjerio kod javnog bilježnika (prijedlog tog gospodina).

On je rekao da bi on plaćao porez na iznos najamnine koji bi bio naveden u ugovoru.

Molila bih vas info da li to može tako da on plaća porez ili je moja mama obveznik plaćanja poreza? Ako da, da li na mjesečnoj ili godišnjoj bazi? Mora li izdavati račun (ina koji način/na kojem obrascu?) ili je ugovor dovoljan? Koje su zapravo mamine daljnje obveze? Mama i ja imamo sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju u kojem to zemljište jednog dana ostaje meni. Mijenja li to išta?

Svaki savjet je dobrodošao J

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobar dan, molila bih još jedan savjet. Nikako nisam uspjela dobiti odgovor u poreznoj upravi, a odgovor bi mi trebao hitno :) Uglavnom, Zakupoprimac bi naveo u ugovor da se da će za korištenje navedenog dijela zemljišta za mjesece u kojem je obavljao djelatnost prodaje plaćati Zakupodavcu ugovorenu zakupninu. Muči me na koji način će porezna uprava tretirati ove mjesece za koje se ne bi plaćala zakupnina? Kako bi im se to uopće prijavljivalo? Ukoliko netko ima iskustva I zna odgovor na to pitanje bila bih zahvalna na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija