Jump to content

Smetanje posjeda - godinu dana rok


omis25

Preporučene objave

u smetanju posjeda govori se uvjek od 30 dana mene zanima u zakonu gdje pise "a najkasnije godinu dana od dana nastaloga smetanja" Ako osoba recimo ne zivi tu vec tri godine i sada kada vidi tu smetnju napravi tuzbu za smetanje posjeda posto je tek sada saznao je li se ta tuzba odbaci ako tuzenik kaze da je ta smjetnja napravljena prije tri godine tako da triba odbacit tuzbu.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...a mene zanima u zakonu gdje pise "a najkasnije godinu dana od dana nastaloga smetanja"?

Čl. 21. st. 3. ZV-a.

 

Ako osoba recimo ne zivi tu vec tri godine i sada kada vidi tu smetnju napravi tuzbu za smetanje posjeda posto je tek sada saznao je li se ta tuzba odbaci ako tuzenik kaze da je ta smjetnja napravljena prije tri godine tako da triba odbacit tuzbu.

To bi u biti značilo da je posjed prestao osobi koja tvrdi da joj je navodno smetan posjed. Ipak, zavisi o detaljima slučaja.

 

P.S. Selim temu u podforum Stvarno pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi u biti značilo da je posjed prestao osobi koja tvrdi da joj je navodno smetan posjed. Ipak, zavisi o detaljima slučaja.

pa nebi se baš moglo smatrati da je posjed stvari prestao,odnosno prestalo je pravo da se posjed štiti od konkretnog čina koji ima obilježje smetanja.

Što hoću reći,svaka takva radnja koja ne rezultira oduzimanjem posjeda daje za učinak da posjed nije prestao,bez obzira koliko je posjednik izbivao sa posjeda,no shvatam G-man da ste upravo zbog toga i napisali"zavisi o detaljima slučaja".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija