Jump to content

Vjerovali ili ne


anonimno

Preporučene objave

Smrću oca naslijedio sam stan u vanknjižnom vlasništvu (fiducija), d.O.o. bez imovine, kredite i nekoliko privatnih tužbi među kojima je i najnovija u kojoj nekakva žena X potražuje 20 000 kn na osnovu ugovora kojeg je potpisala s pokojnikom. ugovor je neovjeren kod javnog bilježnika i bez svjedoka, a ona je propustila rok od 3 mjeseca da zatraži izuzimanje iz nasljeđa (čak mi je i vjerodostojnost svega upitna). Moje je prvo pitanje: da li da na ovo uopće obraćam pažnju, a drugo; da li u vraćanje dugova u visini nasljedstva upada fiducija i dugovi po kreditima koje sam već vratio, i ako je ovakva tužba osnovana, zar ja ne bih mogao načiniti nešto slično i na nekakvom starom papiru s potpisom pokojnika upisati da od njega imam potraživanja u vrijednosti 500 000 kuna i da sam to sam sav dug u visini nasljedstva već vratio?

Imam još nekakav dug po kreditu koje je otplaćivao jamac, a za koji znam da mu je stari vratio, ali dakako bez priznanice. taj nas isto tuži, ali to će biti u sljedećem broju vjerovali ili ne.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U čudu se pitam (vjerovali ili ne) kako je moguće da nasljednik odjednom dobije poziv za glavnu raspravu na temelju neke davne tužbe kojom pokojnika tuže za klevetu (s nekim odštetnim zahtjevom), i to pet godina nakon smrti, a da nasljednik pojma nema da je tužba ikada pokrenuta, jer mu u rješenju ostavinske rasprave ona nije ni dodijeljena u nasljedstvo...???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija