Jump to content

kako napisati žalbu na odbijenicu pojedinačnog ispravnog postupka


student001

Preporučene objave

Postovani,

podnio sam zahtjev za pojedinačni ispravni postupak vezano za utvrđivanje vlasništva.

Moj djed je sagradio kućicu 1940 godine , nakon njegove smrti ja sam tu kućicu sredio i podigao jos jedan kat. predao sam zahtjev za legalizacijom i ona je u postupku.

Obzirom da se kuća nalazi na 3 različite čestice - na 1. su vlasnici (na sudu) rođaci koji su pokojni već dugo godina, na 2. općina, a na 3. država.

Moj djed je svoju kućicu podigao znači na rođakovoj zemlji i trampa je bila usmena, zemlja za kravu tako da nema dokaza o vlasništvu.

U pojedinačnom ispravnom postupku naveo sam kako se ta zemlja na kojoj je kuća koristi dugi niz godina, ali sud je prijedlog odbio i traži slijedeće:

 

treba priložiti isprave iz kojih proizlazi opravdanost prijedloga (npr isprave o prijenosu ili osnivanju knjižnih prava u korist predlagatelja koje ne ispunjavaju sve pretpostavke za valjanost tabularne isprave, izvaci iz katastra zemljišta o posjedniku nekretnine, javnoovjerovljene izjave zemljišnoknjižnog vlasnika ili njegovih nasljednika kojima se potvrđuje pravo predlagatelja i sl.

 

Znači li to da trebam u katastru preuzeti snimke prije nego je kućica nastala ako uopće postoje i najnovije snimke, te ovjeriti izjave svjedoka (susjeda) kojima potvrđuju istinitost da je to moj djed napravio?

Trebam li se pozvati na dosjelost ili se to podrazumijeva? Molim vas pomozite Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija