Jump to content

rješenje o privremenoj mjeri za alimentaciju


anton887

Preporučene objave

ljubazno vas molim za dopunu odgovora. U Fini su mi tražili pečat pravomoćnosti za gornje rješenje o privremenoj mjeri za uzdržavanje, dok mi na sudu govore da ne daju pečat na takva rješenja. Rješenje je samo po sebi ovršna isprava, pa mi sad nije jasno čemu oni u Fini kompliciraju?

Također me zanima ako je to rješenje Ovršna isprava , da li mora nužno imati pečat pravomoćnosti pogotovo jer ne odgađa izvršenje rješenja ?

hvala

 

ljubAzno molim za savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, poslala sam upit službi za naplatu i oni su rekli da je to ovršna isprava, dok je mladi gospodin za šalterom i sam priznao da to još nije vidio pa ne zna kako se ponašati. Doista je bio iskren i stvarno mu nije za zamjeriti. Čekam obrazloženje službe za prisilnu naplatu. Doista je suludo da traže pečat , jer ako je druga strana uložila žalbu pečat ne mogu dobiti. No, to ipak ne sprječava ovrhu, tako da mi se taj pečat pravomoćnosti na rješenju koje je samo po sebi ovršno doista čini suvišnim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:moli:Lijepi pozdrav. Ovako da li postoji mogućnost da li i na jedan drugi način mogu saznati od čije strane mi je blokiran racun i naravno na koju cifru a da ne moram u Finu isključivo iz toga razloga jer sam u inozemstvu? I da li pri tome ako izvrsim uplatu na taj racun dali ce mi biti odblokiran ili neće? ali vaznije mi je da znam ovo da li mogu saznati iz inozemstva? Unaprijed Hvala. S poštovanjem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Tu informaciju možete dobiti samo u FINI -i to osobno .

Ne plačajte ništa uplanicom na račun ovrhovoditelja , već samo na blokirani račun u FINI ,kada uplatite iznos sa kamatama i troškovima izračunatim od FINE tada Fina automatski deblokira račun , .

Ako uplatite ovrhovoditelju tada ovrhovoditelj treba obavijestiti FINU da je primio novac i da Vam deblokiraju račun .Taj način je nepouzdan ,tako najbolje je uplatiti na blokirani račun.

 

Vi možete opunomoćiti nekoga ako ste u inozemstvu kod notara pa da Vam ta opunomoćena osoba dozna iznos koji ćete Vi doznakom iz inozemstva uplatiti na blokirani račun.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija