Jump to content

Policija i razvod braka


YearsnY

Preporučene objave

Poštovani , malo ću objasniti pozadinsku priču te vas zamoliti za eventualni savjet. Naime, imam 20 godina te sam dijete rastavljenih roditelja. Do 15 godine sam živio s mamom( i oćuhom, o tome kasnije) i bratom te sam tada preselio ocu u Zagreb zbog daljnjeg školovanja. Naime, od moje 8 godine mama je imala dečka, sada i muža, policajca te na kraju i dijete koje danas ima 10 godina. Ja se nikada nisam slagao s njim i generalno je njihov brak bio više svađa nego ljubav. On je oduvijek bio sklon alkhololu te pod utjecajem je posebno volio jos vise "verbally abusive" te je ponekad znalo doći do toga da bismo kupili stvari i išli baki, a on je tražio nove šanse. U zadnje vrijeme, stvari su nemoguće. Mama je dulje vremena nezaposlena, živi u užsnoj sredini i trudi se koliko-toliko ostati pozitivna. On u zadnje vrijeme stalno pije, a ja sam kod njih u stanu češće nego inače i često dolazi pijan i biva glasnim i neugodnim u zgradi i stanu. Taj stan je kupljen na kredit u švicarcima i rate jesu oveće, a ostatak kredita još i veći. Moja mama je sudužnik. U zadnje vrijeme, verbalna napadanja i omalovažavanja su postala još intenzivnija te joj govori da je kur*a i da on zna što ona radi kad njega nema doma. Usudim se reći bolesno ljubomorna osoba, a ja znam da to moja mama nikada nije niti ne bi napravila. Također, govori da može raditi što hoće, ali da u slučaju rastave ona dijete(moj polubrat) neće dobiti te da nema nikuda i zapravo je tako drži u šaci. Stanje sa njenim roditeljima je teško za opisati i stvarno postoji šansa da neće imati nikuda i "zbog nas djece, ona trpi." Već postaje jako neugodno, do te mjere da pošto on privređuje u kući, zabranjuje joj jesti ako neće hrane biti i za njega, a tu još idu i stvari poput peglanja veša i čišćenja. Nedavno je svađa prerasla u blaži fizički sukob gdje joj je na podu napravio polugu. Mama je na rubu živaca, boji se svega. U 10. mjesecu ima rutinsku operaciju, a dotični je sve više abusive. Boji se da neće imati kuda, da će ga sistem pokriti jer je on policajac i jer ima primanja, a još se boji da će mroati otplaćivati kredit koji stvarno nije u mogućnosti jer je potpisala kao sudužnik. Također joj prijeti da on njoj preko policije ima uvid u njene pozive i sve te u krajnjoj liniji ne treba se biti genije da je lišava osobnih sloboda. Ode na kavu s prijateljicom, on je napada da zna da je išla s ljubavnikom jer on ima doušnike koji mu sve govore. Ndavno je bila i na obljetnici mature, sakrio se ispred restorana i od tamo promatrao što se događa. Brinem se za njeno psihičko zdravlje, a i njenu budućnost u svemu ovome jer očito ovako više ne ide. Ispričavam se ako je post poduži, ali vjerujem da je potrebno da se barem većina priče zna. Unaprijed zahvaljujem svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svako nasilje obavezno prijaviti policiji, pogotovo fizicko koje on napravi pod utjecajem alkohola. Moze on biti policajac 100 puta ali za fizicko obiteljsko nasilje sud odredjuje mjeru zatvora. Prijetnje da ce mladje dijete ostati s njim su gluposti, ako vam majka nije narkomanka ili osudjivana kriminalka, dijete ce u slucaju razvoda dobiti ona. Sta se tice toga da vasa majka " nema kud " postoje brojne zenske udruge koje pomazu zrtvama obiteljskog nasilja i smjestaju njih i djecu u sigurne kuce. Uostalom, vjerujem da vam je majka radno sposobna, neka ga ostavi, pokrene postupak razvoda braka, zatrazi uzdrzavanje za mld dijete, neka se zaposli i krene u novi zivot. Najgore je nista ne poduzimati.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se s @Mario 77, to što je policajac mu nije olakotna nego otegotna okolnost, neće mu kolege držati stranu kad stignu optužbe, sa dokazima i svjedocima.

 

Nisam baš siguran da će kolege biti spremni odmah nagatiti policajca.

Za sve ovo opisano, ako bude prijavljen, vrlo brzo će dobiti i otkaz. Lako je moguće da će zavlačiti i umanjivati ozbiljnost incidenata te uticati na ženu da ublaži optužbe.

Ne treba smetnuti s uma da je njegova plaća jedini izvor prihoda i izvor otplate kredita za stan u švicarcima. Ozbiljna prijava znači indirektno i gubitak stana.

 

 

 

Mama je na rubu živaca, boji se svega. U 10. mjesecu ima rutinsku operaciju, a dotični je sve više abusive. Boji se da neće imati kuda, da će ga sistem pokriti jer je on policajac i jer ima primanja, a još se boji da će mroati otplaćivati kredit koji stvarno nije u mogućnosti jer je potpisala kao sudužnik. Također joj prijeti da on njoj preko policije ima uvid u njene pozive i sve te u krajnjoj liniji ne treba se biti genije da je lišava osobnih sloboda.

 

Majka mora konačno odlučiti što želi. Jer ona nije žrtva samo tog nasilnog muža, nego i svog lošeg izbora i popustljivosti. Da mu se suprostavila prvi puta kad je bio takav, ne bi sve otišlo tako daleko.

 

Nažalost, opcije sada baš i nisu sjajne.

Kao što sam gore napisao, ako ga stisne prijavama za sve što je činio, i ne popusti - on će vjerojatno na kraju izgubiti posao. Time automatski gube i stan.

 

Ali možda bolje to odmah 'presjeći' nego trpiti i čekati da se stvari pogoršaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A sta se dogadja ako je "bivsa"narkomanka dali otac moze dobiti skrbnistvo

 

Zašto ne bi mogla, pogotovo ako je "bivša",dakle po tome sad nije.

 

Osim toga, čitao sam da je bilo slučajeva da je sud dodijelio dijete narkomanki uz nekakvo ludo obrazloženje, da će joj dijete biti terapija, da će to probuditi njezine majčine nagone i pomoći u liječenju. S obzirom na vlastita iskustva ne bi me začudilo da je istina.

Mada sve ovisi o puno faktora, tako da je ishod uvijek neizvjestan.

 

Nažalost, "najbolji interes djeteta", kao glavna misao vodilja u postupcima rastave, stavlja se najčešće na stranu i sve se svodi na "pozitivnu diskriminaciju".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A sta se dogadja ako je "bivsa"narkomanka dali otac moze dobiti skrbnistvo

 

Uopće nije bitno kakva je majka. Može biti i alkoholičarka i narkomanka, čak i netom izišla iz zatvora jer je pokušala ubiti dijete (ne pretjerujem!).

Sve što majka treba učiniti je da kaže da ona želi dijete. Od tog trenutka sve institucije će raditi na tome da joj dodijele dijete. Nitko niti za trenutak neće razmisliti i reći:

- Hej, pa možda je ipak otac bolji izbor!

 

Znam da je teško povjerovati da je tako, ali to je istina.

Ako netko tvrdi da nije, čekam da mi navede koji primjer.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija