Jump to content

podnesci


markun

Preporučene objave

poštovani, ljubazno molim za savjet. Sud je u rješenju napisao da se strankama nalaže do sljedećeg pripremnog ročišta dostavljati podneske izravno. kako bi to izgledalo u praksi? da li također poslati podnesak na sud u dva primjerka za sud i protivnu stranu ili konkretno na adresu protivne strane?

 

Također me zanima, da li se onda ti podnesci naplaćuju (ako idu izravno strankama) a koje imaju opunomoćenike i hoće li sud imati uvid u te međusobne dopise?

 

puno ,puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Član107.ZPP

Podnesci koje treba dostaviti protivnoj stranci predaju se sudu u dovoljnom broju primjeraka za sud i protivnu stranku. Tako treba postupiti i kad se uz podnesak podnose prilozi.………

……………

E sad,ako vi bi izravno upučivali podneske protivnoj stranci,kako bi sud imao uvid u iste!!Glede čega vam preporučujem da vi upored toga što stranci upućujete podnesak,isto uradite i prema sudu.

Očito da sud takvim rješenjem želi izbjeći troškove dostave podnesaka suprotnim stranama,no vi čuvajte račune u svezi troškova i iste zahtijevajte u računanje parničnih troškova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija