sophy objavljeno: 8. rujan 2015. Dijeli objavljeno: 8. rujan 2015. Zanima me koje su zakonske obaveze najmodavca ako iznajmljuje stan na određeno vrijeme (od listopada do srpnja) studentima?Zbunjuje me članak 27. Zakona o najmu stanova,u kojem piše da se odredbe navedenog zakona ne primjenjuje na privremeni smještaj.Da li to znači da u tom slučaju se ne primjenjuje ni članak 26. zakona? Da li i kome se prijavljuje ako se iznajmljuje kao što sam navela?Ne bih htjela imati zakonskih problema zbog neznanja.S tim da će me vlasnik stana opunomoćiti da vodim računa o svemu,s obzirom da ne živi u RH.Da ne bi bilo zabune,u navedenom slučaju ja "zastupam" najmodavca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 8. rujan 2015. Dijeli odgovoreno: 8. rujan 2015. Čl. 27. ne odnosi se na vaš slučaj, to bi primjerice bilo u slučaju da u stan primite izbjeglice. U čl. 26. vam sve piše kome treba prijaviti činjenicu najma, a dajem vam i link na brošuru Porezne uprave. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.