Jump to content

Ovrha sa brutalnim kamatama

Preporučene objave

objavljeno:

Zdravo. Već sam pisala pred koji tjedan o ovoj temi, ali sam danima imala problema sa logiranjem, pa nisam mogla odgovoriti na postove. Uglavnom, nekoliko godina mi je blokiran račun i tereti me HT, koji ima brutalne kamate. U par godina je taj dug narastao do 55 000 kuna.Radi se o mobilnoj pretplati koju sam uzela mami na svoje ime. Najradije bih tu uploudala dokumant iz FINE ali to nikako ne bi bilo diskretno a možda ni zakonito. Zanima me kako da se ta ovrha obustavi i koliko bi taj proces trajao. Od 2011. godine do sada 55 000 kuna je zaista previše. Imam 27 godina i studiram. Ne mogu raditi preko student servisa jer to zahtijeva prijavu, pa sam prisiljena raditi svakakve "ŽNJ" poslove na crno. Hvala.

odgovoreno:

Hi suz,

To što ste pročitali u 24 sata nije metoda za riješiti se duga. Obustavom dug ne nestaje, a trošak se poveća. Link na slično pitanje

Za kamate vam je rečeno (link) da su prevelike, 7 i po tisuća iz 2011 je trenutno s kamatom oko 12 tisuća... Ne postoji neka HT kamata, već službena zatezna kamata - 1.8.2015 je s 12% pala na 8.14% godišnje, a računa se na glavnicu.

Možete zacrniti svoje osobne podatke i uploadati dokument...

odgovoreno:

Nisam dobro napisala neke stvari. Tek kad sam dobila na uvid dokument, sam vidjela da me tereti više osoba. Vip me teretio sa oko 7600, i tu je stalo. HT je taj koji me brine. Uopće se ne mogu sjetiti tog HT-a. On me najviše financijski tereti. Dokument mi je stavljen na stick u pdfu i ne znam kako to zacrniti. Uglavnom, u banani sam. Rečeno mi je da "nadležni sud obavijestim da je ovrha nenaplativa, i neka se pozovem na poslovni broj iz rješenja za ovrhu". Zanima me kako to mogu učiniti i kako to treba izgledati?

Hvala puno

odgovoreno:

teško je zaustaviti,odnosno izbječi ovrhu......

što se tiće tvoje nemogučnosti rada zbog toga....po novom zakonu i honorarni radovi se mogu zaštiti ako su jedini prihodi.....znaći otvori zaštičeni račun i taj dug će ti skidati 1/3 ,a tebi ostaje 2/3 primanja....

neznam koliko češ još studirati i da li imaš imovine.....ali ako nemaš na sebi nikakve imovine (stan,auto i sl) razmisli o ovom novom zakonu o osobnom bankrotu (stečaj) sa kojim ćeš se malo pomućiti,ali češ biti "čista" za do 5 godina..stupa od nove godine.....

odgovoreno:

Ovo ljeto trebam završiti prediplomski. Nakon toga još dvije godine diplomskog. Kakav je to zakon? Imam trećinu kuće koju sam naslijedila i u kojoj nitko ne živi godinama.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija