Jump to content

Vožnja u suprotnom smjeru do parkirnog mjesta


osk031

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

evo ovako jedno pitanje: jučer sam ušao 15-20 metara u jednosmjernu ulicu, u nedozvoljenom smjeru. Međutim, nisam ušao kako bih prošao njome i skratio si put, već da parkiram na predviđenim parkirnim mjestima koja su s lijeve strane iste ulice (bočno parkiranje). Vozio sam doslovno brzinom koraka, nije bilo apsolutno nikog (slabo prometna ulica), a usto nisam vozio prometnim trakom, već po dijelu koji je odvojen kao parkiralište. Taman što sam stao i dok sam gasio svjetla, iza ugla dolazi policijsko vozilo, primjećuje da gasim auto i po položaju auta zaključuju prekršaj (iako nisu vidjeli vozilo u kretanju u nedozvoljenom smjeru). Policajci maksimalno ljubazni, sve 5, svjestan sam svoga prekršaja. Kazna za kretanje u nedozvoljenom smjeru 2000 kn + 100 kn troškova. Pošto prethodno nisam kažnjavan za neke veće prekršaje, a u više od zadnjih godinu dana nikako, sami me policajci savjetuju da se žalim i vjeruju kako će mi sud maksimalno izaći u susret. Student sam, nemam posao, nemam vlastita primanja, itd.

 

Koje je Vaše mišljenje, isplati li se žaliti? Žalbu sam već pripremio, u njoj detaljno objasnio situaciju i objektivne razloge zbog kojih molim za smanjenje kazne.

 

Što mogu očekivati?

 

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u žalbi napiši da si vozio unazad (upaljena sva četiri žmigavca). možda prođe. policajci su bili ljubazni zbog toga što nisu bili sigurni dali si počinio prekršaj ili ne.

 

Hm, ali po položaju vozila oni vrlo lako mogu tvrditi i dokazati suprotno ako žele, a naročito što sada imaju kamere za snimanje, koju je jedan i nosio. E sad, vidi li se položaj vozila na snimci ili ne, pitanje je. I sam sam razmišljao da napišem kako sam vozio unazad s upaljena sva četiri, sad ne znam koliko je to pametno?

 

A prekršaj je svakako počinjen, tu je bilo bespotrebno uopće raspravljati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na sve, ne isplati se negirati. Čim su napisali kaznu, na sud će svjedočiti da su vidjeli i počinjenje (ne može se pisati prema položaju vozila), što vjerojatno i jesu, a u slučaju negiranja nema smanjenja kazne.

 

Kao što su te savjetovali - prigovor s priznanjem, kajanjem, olakotnim okolnostima (nekažnjavanost, student, opis stvarne situacije počinjenja...) i molba za ukidanjem/smanjenjem kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija