Jump to content

prokurista


kira

Preporučene objave

Dali prokurist mora imati posebnu punomoć ili ovlast kod zastupanja društva pred poreznim tijelima, primjerice,;odazivati se na poziv PU za porezni nadzor, zatim predočenje dokumentacije i uopće sudjelovanje u nadzoru,uključujući davanje izjava i potpisivanje zapisnika.

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Molim vas pomoć, Javni bilježnik mi tvrdi da j.d.O.o. ne može imati prokurista? Da li je to istina? Prema zakonu o trgovačkim društvima, svi oblici trgovačkih društava mogu imati prokurista. U mom slučaju bi majka (umirovljenik) bila osnivač odn. prokurist, tako da zadrži imovinu, a ja bi bio direktor odn ne želim imati nikakve vlasniče udjele (osiguran sam u po osnovi svog obrta). Da li je to izvedivo ili je JB ipak u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja također nisam u ZTD-u našla da j.d.O.o.-i ne mogu imati prokurista, ali je pitanje tko prokuru može dati. prokuru može dati samo trgovac (dakle, trgovačko društvo ili trgovac pojedinac) pa je pitanje može li se prokura zasnovati prilikom osnivanja trgovačkog društva ili tek naknadno, nakon što je društvo osnovano (teoretiziram samo, moguće je da je JB ipak u pravu). zašto majci ne bi odgovaralo da bude samo osnivač, bi li ona kao umirovljenik sudjelovala u poslovanju društva?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija