Jump to content

zastupanje pravnih osoba


any42

Preporučene objave

Nažalost, zastupanje pravne osobe je širok pojam.

Ali, koliko sam shvatio,,to jest koliko ste napisali, tolikočete odgovora i dobiti,(svi škrtarite kad postavljate pitanja, a znate daje ovo besplatno savjetovanje,u postavljenom pitanju budite što opširniji sa što više podataka, dabi mogli dobiti kvalitetan odgovor)

Kao prvo, dabi , u odsutnosti odgovorne osobe u nekoj firmi mogli za tu firmu raditi novčane transakcije, prvo i osnovno je to, da vaš potpis mora biti deponiran ,to jest uveden u karton osoba ovlaštenoh za novčane transakcije (Karton deponiranih potpisa)

A , to vam može dozvoliti samo vlasnik trgovačkog društva ! Neovisno o vašoj funkciji u tom društvu, ne morate biti nitko i ništa ,,ali morate, recimo uživati povjerenje vlasnika tog društva, da vam to povjeri, broj potpisa je reguliran posabnnim pravilnikom ,ali da pojednostavim,,svaki potpisnik može samostalno to obavljati, ali ako je tako upisano u pravnom statusu ili društvenom ugovoru. Daste dali više informacija,,dao bih vami jednostavniji odgovor.

Ali, unaprijed mislim daste htjeli postaviti pitanje, kako osnovati trg,društvo ,za djelatnost , zastupanja drugih trg , društava ! ali, ne želim prejudicirati, ako niste zadovoljni odgovorom,postavite ga ponovo,,ali, što opširnije ! poz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispričavam se :-) zanima me kojim se ugovorom može pokriti da jedno d.d. sklopi ugovor sa d.O.o. na način da to d.O.o. kao firma partner potpisuje ugovore u ime partnera d.d. i primi potraživanje od 3.osobe na svoj račun umjesto d.d. Kao trajni ugovor o cesiji...da li to može biti ugovor o trgovinskom zastupanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne !

To je ugovor o cesiji, i on je kao takav po toj cesiji završen,

Istina,,u jednoj cesiji može biti 5 - 10 ili 20, računa,,,pa se to sve zbroji u jednu cesiju.

ALI, ,,poslije toga, nastavljate dalje sa radom. na isti način.

Vodite računa, o tome, zašto vam taj DD, sam ne plati ,,da nije u blokadi, pa preusmjerava novac od svog potraživanja na svoje vjerovnike,,,sve je u redu, ako taj dd,,ne radi prekršaj,,to jest,,zakonom rečeno,,POGODOVANJE VJEROVNIKU !

Ali, da se vratimo na temu,može se napraviti i trojni ugovor,,između., cedenta- cesusa i cesionara,

Ali, po mome je bolje iči bez ugovora, cesija po cesija,, svaki mjesec napravite 1 cesiju, a koliko če faktura biti u jednoj cesiji, to je nebitno,

Bitno je da vama po potpisu cesije u dogovorenom roku novac bude isplačen !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno mi je da dok je firma u blokadi ne smiju se vrsiti placanja niti druga firma ispunjavati potraživanja od njenih vjerovnika. Ne radi se o nicemu nezakonskom. Ali me zanima da li se može napraviti ugovor o trgovinskom zastupanju gdje zastupnik (druga firma) može sa trećim firmama ili osobama sklapati pravne poslove npr. ugovor o alotmanu i primiti ispunjenje potraživanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, tako mi pojasnite.

Pa napravite ugovore , uz klauzulu postotka ,vaše provizije,!

To vam je nešto kao otkup potraživanja.

Vi u tom slučaju možete vjerovniku isplatiti traženi iznos i prije nego je on naplato posao, a vaše čekanje do ugovorene valute naplatite u proviziji.

To vam več postoji u zagrebu,2.-3 firme, koje se bave time,,

Naime,,,dd, ugovoriposao od 100,000,na 90 dana,,ako mu je novac potrenan iprije tog roka, on vam po ugovori za svaki 30dana ranijeg plačanja sa vaše strane,da po 5% skonto !

Ali, kad dođe valuta, ta treča firma isplačuje vama cijeli iznos po računu.

Teebali ste odma pojasniti pitanje.

tu, možete i trebali bi raditi ugovore sa svakom firmom !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija