Jump to content

Odšteta ozljede na radu


sara peric

Preporučene objave

Poštovani,

 

Prije par mjeseci imala sam povredu na radu(09 mjesecu/2015).Prilikom pada dobila sam potres mozga,povredu korijena nosa i istegnuće vratne kralježnice.Bila sam u bolnici 2 dana,otpuštena sam kući uz preporuku mirovanja.Kod kuće sam imala jake bolove cca 10 dana te do danas još uvijek imam blage bolove u predjelu vrata.Posjetila sam i psihijatra jer nakon pada nisam mogla spavati i bila sam konfuzna ,uznemirena.Prepisan mi je lijek Fevarin.Vratila sam se na posao nakon 1 mjesec,uz povremene bolove i glavobolje u predjelu vrata. Napravljen mi je karniogram,RTG nosnih kostiju,MSCT mozga (kod koje mi je ustavnovljena devijacija nosnog septuma).Poslodavac je moju dokumentaciju prosljedio osiguravajućoj kući kod koje je sklopio osiguranje, sa šiframa bolesti S06.02,S01.2,S13.Zanima me do koje visinu odšteta mogu zatražiti od osiguranja ,ako ne budem zadovoljna njihovim iznosom odštete.

hVALA VAM NA SVAKOJ SUGESTIJI:namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radim u zaštitarskoj.2015.god. sam imao prometnu nesreću gdje se drugo vozili zabilo u naše sa stražnje strane te nas odbacilo par metara dalje.Bilo nas je troje a ja sam sjedio iza vozača.Nisam imao sigurnisni pojas jer ga u blindiranom vozilu nema a trebao bi biti te se nisu otvorili izračni jastuci.Dobio sam 100 postotnu ozljedu na radu i od nesreće sam na bolovanju.Od lječnika sam dobio potvrdu za premještanje na manje fizički zahtjevno radno mjesto radi oštećenja kralježnice. Poslodavac mi ne nudi nikakav drugi posao,a ne žele mi oni dati raskid ugovora nego moram ja što sam odbio učiniti.Imam li pravo na otpremninu? Što je sa isplatom od strane osiguranja od strane vozača koji je skrivio nesreću? Zašto nisam dobio ništa od moga poslodavca s obzirom da je bila povreda na radu? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac mi ne nudi nikakav drugi posao,a ne žele mi oni dati raskid ugovora nego moram ja što sam odbio učiniti.Imam li pravo na otpremninu? Što je sa isplatom od strane osiguranja od strane vozača koji je skrivio nesreću? Zašto nisam dobio ništa od moga poslodavca s obzirom da je bila povreda na radu? Hvala

 

tek kad se utvrdi invalidnost poslodavac ima obvezu ponuditi odgovarajuće radno mijesto ili prestanak ugovora o radu uz otpremninu.

nalaze od liječnika odnijeti u naležni HZMO radi procijene invalidnosti.

nako procijene invalidnosti učini i procijenu radne sposobnosti.

 

ako budeš proglašen radno nesposoban ostvaruješ mirovinu a tužbom od poslodavca tražiš naknade štete (razlika od mirovine do pune plaće).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac mi ne nudi nikakav drugi posao,a ne žele mi oni dati raskid ugovora nego moram ja što sam odbio učiniti.

 

Imam li pravo na otpremninu?

 

Što je sa isplatom od strane osiguranja od strane vozača koji je skrivio nesreću?

Nemoj dat ni ti.

 

Ako doboješ poslovno uvjetovani otkaz a to ti ne da zbog otpremnine.

 

Jesi tražio?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija