Jump to content

Izgradnja dalekovoda i trafostanice


mvarga

Preporučene objave

Pozdrav svima. Imam pitanje u vezi izgradnje dalekovoda (podzemno) i trafostanice na koje sam sa raznih strana došao do raznih odgovora.

Pitanje je sljedeće, koji doklument uz PEES mi je potreban za izgradnju dalekovoda srednji napon 10kV i trafstanice 1000 kVA (kontejnerske, mobilne)?

Vlasnik sam zemljišta na kojem ide gradnja u dužini od 1km. Priključno mjesto i mjerna garnitura je također na mom zemljištu.

Neki kažu lokacijska, neki građevinska, neki da ne treba ništa. više ni sam ne znam a u zakonu i pravilnicima ne mogu iskopati.

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

do izmjena i razdvajanja Zakona o prostornom uređenju i gradnji vam je trebala lokacijska, projekt i građevinska. Studija o utjecaju na okoliš ne (samo za 220 kV i više).

 

Pa tako moram priznati da ni ja nisam dobio jednoznačan odgovor struke. Pogotovo stoga što se radi o montažnom objektu (kontejner), iako Zakon o gradnji ne razlikuje "čvrste" i montažne objekte.

 

Pa bih vas uputio da postavite pitanje Uredu državne uprave za prostorno uređenje gradnju općine/grada ili direktno MGIPU na http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=5945

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija