Jump to content

Prodaja stana bez vlasničkog lista


Lunka

Preporučene objave

Molim za savjet, suprug i ja prodali bi stan ali ne posjedujemo vlasnički list. Stan je kupljen za gotovinu, ali je investitor propao, nikada nije platio građevinsku dozvolu niti je izvršeno etažiranje. Napominjem da je cijela zgrada uredno dobila kućni broj, sve komunalne priključke (struja, voda, telefon, toplana,čistoća) i tako već 8 godina. Jedino što smo uspjeli napraviti jest staviti teret na gruntovnici na taj stan, ali što dalje? Stan bi htjeli prodati ali ne bi htjeli ispasti neozbiljni i da se budući potencijalni kupci osjećaju prevareni. Da li postoji pravni način da se to legalizira? Molim pomoć! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo pojasnite: Ako nije izvršeno etažiranje kako je moguće da ste u gruntovnici stavili teret na stan?

Ako stan postoji u gruntovnici znači da je etažiranje provedeno, a moguće da je provedeno uz zabilježbu da nije priložena građevna dozvola, a što bi opet značilo da možete dobiti vlasnički list uz ove zabilježbe tereta i nedostatka građ. dozvole. No, ovo su moja nagađanja, za nešto više trebali bi malo pojasniti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, na žalost pravo nije moja struka i bojim se da sam totalana neznalica u tom pogledu. Pogledat cu papire podrobnije i saljem odgovor do ponedjeljka. Bilo kakva pomoć mi je dobrodošla, jer stan zaista nije kupljen na "crno" i htjeli bi rijesiti tu pravnu zavrzlamu, ali bojim se da sami to tesko možemo bez pravog savjeta! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija