Jump to content

Prijevara


maslinar0707

Preporučene objave

Pozdrav!

u 4. mj. 2013. g. sam poduzeću iznajmio stan, ugovor ovjeren u j bilježnika i poreznoj. Sudužnik je majka direktora poduzeća.

zadnja uplata najamnine je za 3 mj. 2014. g. od kada otežu, obećaju i sl da bi nakon pismenih opomena u 2. mj. 2015. predali preko odvj. zahtjev za ovrhom.

Zahtjev je na općinskom sudu odobren, zbog žalbe je na županijskom.

Pismeno smo dostavili raskid ugovora. Od njih nikakve službene ni neslužbene dokumentacije.

Slijedeće smo ustanovili:

- poduzeće je u neprekinutoj blokadi od 8. mj. 2014. a i prije je također bilo u blokadi. Nalazi se na listi trajno blokiranih nad kojima će biti pokrenut stečaj po ubrzanom postupku. Blokirala ih je porezna i telekom.

- FINA je izdala da smo 64. po redu naplate kod jamca-majke direktora.

Ujedno je naplata od firme i majke nemoguća.Uz to se majka nalazi na listi poreznih dužnika, fizička osoba koja je imala nekoliko obrta i sa svima nije uplaćivala doprinose i dr.

- nekretnine i pokretnine su im pune ovrha: porezne, leasinga te ima fiduciju na stanu zbog kredita.

- u mom stanu vode hostel koji je zbog nezakonskog rada kažnjen od strane više inspekcija koje su također stavili ovrhe na poduzeće...

 

Zanima me, po navedenom, ima li osnova prijedlog dorhu za prijevaru ili sl. jel se može viditi obrazac poslovanja majke i sina. S majkom sa sve dogovarao s sin je formalni vlasnik firme.To mi i agent za nekretnine može potvrditi.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš pokušati, s tim da možeš i sam podnijeti kaznenu prijavu DO-u, ali s obzirom da su ti uredno plaćali 1 godinu, mislim da će biti jako teško dokazati prijevarnu namjeru (što je i inače užasno teško), tako da će ti odbaciti prijavu.

 

Možeš pokušati zatražiti savjet i od nekog odvjetnika kaznenjaka koji bi imao uvid u sve što si prikupio, ali sumnjam da bi dobio drugačiji odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija