Jump to content

rješenje o ovrsi stiglo na ime pokojnog oca


zao

Preporučene objave

Rješenje je stiglo od Upravnog odjela za komunalno redarstvo za period od 1.siječnja 2014., temeljem ovršne isprave. Zapravo je u pitanju moj inat jer mi je u sličnom primjeru, samo kad su oni meni trebali uplatiti određeni iznos jer su izgubili spor (također su mi bili tužili pok. oca), Sud je presudio da mi se odbacuje zahtjev jer ja nisam stranka u postupku... Naglašavam da se u ovom, sadašnjem postupku ovrha odnosi samo na novčana sredstva ovršenika (mog pok.oca), tako da sam tu dosta komotnoj situaciji jer su svi računi odavno zatvoreni, ali postavlja se pitanje šta kad budu tražili da se ovrha provede na račun nekretnina (stana u kojem živim)?

Ja razmišljam da u zakonskom roku od 8 dana uložim prigovor (prema pouci rješenja o ovrsi to je taj isti navedeni Upravni odjel), u kojem bi tražio da se ovrha proglasi ništavnom jer se odnosi na davno umrlog ovršenika, a da je ja podnosim u svojstvu vlasnika stana u kojem je prije živio moj pok. otac. Pa ako i dalje budu stizali računi na ime pok.oca, ja ću ponovo o ovaj upravni postupak?

Ima li netko kakvi savjet, unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. A da se pravim englez i pričekam dok oni sami ne skuže da su ovršili umrlu osobu, možda se izvučem na zastaru koji mjesec (ili godinu)? Tako mi je već 2012.godina otišla u zastaru, a za 2013.godinu još nisu nikoga ovršili. Naglašavam Vam da je cjelokupna ova zavrzlama (moj inat) započeo 2012.godine, kad mi je Sud odbio dati naknadu troškova postupka zbog njihovog gubitka tog spora - iz razloga jer ja nisam stranka u postupku (nego moj pok.otac)!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija