Jump to content

Potreban savjet


Zbunjen 1

Preporučene objave

Postovani

Treba mi savjet i pomoc.

Supruga mi je u kaznionici Pozega sluzi kaznu od 18 mjeseci. Trenutno na poluotvorenom odjelu ocjena narocito uspjesna radi u kuhinji , pise za zatvorske novine 10 dana nakon dolaska u Pozegu postala je higijenicar itd. Trenutno je odluzila skoro 6 mjeseci . Sudeno joj je po starom zakonu. Sad me zanima vezano za uvjetni otpust. Znam da moze predati nakon polovine kazne al zanima me koliko odvjetnik moze utjecati na odluku to jed vrijedi li angazirati odvjetnika posto molba ide pred komisiju a ne pred sudca. I sta se desava ako je odbiju kad moze ponovo predati molbu za uvjetni otpust.

Hvala i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Utjecaj odvjetnika nije relevantan, ako nema dovoljno opravdanih faktora za odobravanje uvjetnog otpusta. Svakako da bi on bolje formulirao prijedlog, ali ako nema razloga, onda možete imati i najboljeg odvjetnika na svijetu, badava.

 

Ukoliko je zatvorenik odbijen sa prijedlogom, novi se može podnijeti po proteku roka od godine dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasno ovo u proteku godinu dana . Dal godinu dana od dana odbijanja zahtjeva .po tome ona vise nebi imala pravo na trazenje uvjetne jer joj je ostalo sveukupno godinu dana.

 

Nakon odbijanja zahtjeva.

 

I dal to utjece i smeta onome prijedlogu za uvjetni otpust koji pokrece kaznionica po sluzbenoj duznosti nakon 2/3 kazne provedene u kaznionici

 

Ne bi smjelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija