Jump to content

problem vlasništva


dranton

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molio bih savjet.

 

Imam problem sa zemljištem koje je nacionalizirano 50-tih godina prošlog stoljeća i privedeno je svrsi, odnosno dio je gradskog parka i nalazi se u centru istog. Imamo dokument o nacionalizaciji iz 1952 godine, no moja obitelj kaže da nikada ništa nije plaćeno za zemljište. U katastru se kao vlasnik vodi grad. Međutim u zemljišniku na vlasničkom listu je upisana moja obitelj kao vlasnik i nema nikakvih drugih zabilježbi ili tereta. Zanima me dali je zemlja nacionalizirana ili postupak nije do kraja proveden? Tko je vlasnik? Kakvu mogućnost imam za povrat ili naknadu? Kome da se obratim.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tko je vlasnik?

Vi.

Zatražite upis u katastru i pri tome se pozovite na ZAKLJUČAK SJEDNICE SUDACA UPRAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE, OD 6. SRPNJA 2004.

""osoba koja je u zemljišnim knjigama upisana kao vlasnik nekretnine ili ovlaštenik nekog drugog prava na nekretnini koja se upisuje u zemljišne knjige, kao i osoba koja uz zahtjev priloži valjanu ispravu (ugovor, odluka suda ili druge nadležne vlasti) kojom dokazuje svoje pravo vlasništva ili postojanje nekog ovlaštenja na nekretnini upisati će se u posjedovni list katastarskog operata neovisno o tome tko je u posjedovnom listu upisan kao posjednik tih nekretnina i u čijem posjedu se te nekretnine nalaze, osim u slučajevima kada je vlasništvo ili postojanje ovlaštenja na nekretnini sporno.""

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija