Jump to content

općinsko državno odvjetništvo


zmodri11

Preporučene objave

Podnesem optužni prijedlog protiv vještakinje građevinske struke, koja je vještaćila obiteljsku kuću i nadograđeni dio koja je u suvlasništvu mene i malodobne djece koju su nasljedili od pok. majke. (tužba na osnovu vanbračne zajednice i gradnje na tuđem zemljištu) Vještakinja smanjila vrijednost obiteljske kuće za cca 100 000 eur. gotovo na vrijednost zemljišta. (Obiteljsku kuću procjenjivala u cigli bez fasade, nedovršenu itd. iako su priložene fotografije, računi , građevinska, svjedoci itd. Koji su potvrdili da je u kući bilo postavljeno i plinsko centralno grijanje ,itd. debljinu zida navodi 25 cm iako u dokumentaciji i računima piše 30 cm. Prigovor podnio na vještaćenje, sutkinja ni ne sluša,a isto tako vještakinja se ne osvrće na prigovore . Nakon optužnog prijedloga ubrzo dolazi od općinskog državnog odvjetništva rješenje za odbačaj tužbe jer je sutkinja uvažila njeno vještaćenje kao uvjerljivo i istinito. Opčinsko drž. odvjetništvo nije ni pogledalo dokaze koje sam priložio spisu. Moram napomenut da im je to ustaljena praksa

(vrana vrani oči ne kopa). Eto što je pravna država. Unatoć tako debelim dokazima pravde nema. Ali zato tužiteljici u presudi za nadograđeni dio sam ja dužan 460 000 kn ,a malodobna djeca 520 000 kn. Jako ljepa zarada od tužiteljice za njeno takozvano ulaganje u vanbračnoj zajednici. Jedini dokaz o svojem ulaganju su uplatnice i njeno priznanje da mi je posudila 50 000 kn uz kamate od 6000 kn .

Evo jedan savjet ženama, ne ustručavajte se uopće podnijeti tužbe za vanbračnu zajednicu, uopće nije važno postoji li ili ne postoji, u tužbi možete navesti i djecu i sve druge koji imaju kakve veze sa vlasništvom objekta. Nađite samo odvjetnika i pogodite se s njim na 30 % od dobivenog plus sudske troškove zastupanja. Vrijednost spora nesmije biti manja od 1000 000 kn pa naviše. Izgubit ne možete jer se tu svi nađu sem tuženih koji na kraju izgube svu imovinu i završe na ulici.

Sve je moguće u lijepoj našoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koje je obrazloženje odbačaja? Nekako sumnjam da su doslovce naveli da je sutkinja prihvatila nalaz kao nepogrešiv. Opišite taj dio rješenja odbačaja.

 

S druge strane, imate mogućnost preuzeti progon sami kao oštećenik, ali pritom bi vam bilo oportuno da angažirate odvjetnika kaznenjaka za taj dio priče. Pritom pripazite na vrlo kratak rok za preuzimanje progona (8 dana). Postoji mogućnost da podnesete predstavku na rad konkretnog zamjenika koji vam je odbacio kaznenu prijavu, kao i da o tome izvijestite "središnjicu" DORH-a u Zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Baš takvo je obrazloženje. Predao sam na vrijeme podnesak istražnom sudcu županijskog suda. Predao sam tužbu USKOKU. Ovo nema nikakve veze sa zakonom i pravicom. Ovo je kriminal. Izračunali koliko smo točno dužni sa kamatom, a to je sad 1.350 000 kn. što znaći da ostajemo bez ičega.Obiteljsku kuću procjenili i zemljište na 33% ulaganja tuženih, a 67% tužiteljičinih. Nama dugovi i krediti,a tužiteljici maslo. Lijepa zarada za dvije godine njenog ulaganja iz plače kako navodi. (naravno bez ikakvog dokaza) Sutkinja čak navodi da su krediti za nadogradnju dignuti i vračeni za vrijeme vanbračne zajednice što je čista laž. sva dokumentacija je u spisu ali očito to nikog nije briga. Čak je to i tužiteljica priznala da su nakon njenog odlaska ostali dugovi za materijal, ruke itd.

Zar nebi tužiteljica trebala dokazivati svoje ulaganje u suvlasničku imovinu nas trojice? Sud se ni u jednom trenutku nije osvrnuo na imovinu malodobne djece koju su nasljedili? Pa da li se to tako radi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

[

...

m tužbu USKOKU. Ovo je kriminal. I Pa da li se to tako radi?

 

da, to se tako radi, ima dosta takvih presuda

 

i jos gorih gdje se daje vlsanistvo osobe A osobi B radi prava osobe C

 

a ja sam ostao bez cijele kuce tako da je temeljem prastarog ugovora o kupnji terena katastar odradio svoje i ta zena je upisala sebe i bivseg muza kao vlasnike kuce po pola

primjetite teren , ciribu ciriba> kuca

 

u tim postupcima koji su zpoceti na takav nacin nisam imao uspjeha, proveli su svoj naum

nije da sam se ja predao, jos su postupci zivi ali se ne micu

 

Ali napravio sam brojne druge postupke, predmete koje sam ja zapoceo i na takav nacin preokrenuo situaciju i vratio evo vec polovicu kuce.

 

Mislim da premda nemate izbora i morate odraditi zalbeni postupak kvalitetno da to nije dovoljno.

 

Prema mome iskustvu sud nema tko natjerati da se predomisli.

Ima biti da su vam podvalili da vam se provuku brojne pogreske u sastvljanu zapisnika pa je ono sto vam jest u zapisniku postalo bezvrijedno i sud je ispravan ako se njih pita, a samo se njih pita.

 

Ne znam situaciju, ne znam kolike ima prihode i kakvo je imovinsko stanje te osobe koja je dobila 2/3 kuce ali jedino vam o tome ovisi koliko cete moci smanjiti stetu.

 

Pripremite se da u razvrgnucu suvlasnistva napravite i postignete najbolje za sebe, a to vam je moguce jedino ako je ta osoba nestrpljiva i ne moze podnjeti troskove razvrgnuca ali i suvlasnistva jer sve troskove ce morati, ako je natjerati placati u razmjeru sa vlasnistvom.

 

Tu vam postoji more mogucnosti i niko pametan se ne upusta u tako nesto. Vama nije lako ali ona ce vidjeti da to nije kako je ocekivala,. osim, osim ako je kuca u turistickom mjestu i vi ne budete imali nista protiv da je preuredi za renatnje u kratkom roku.

 

To "maslo" se u mome slucaju pokazalo da je bilo beton za zeludac.

Pocetno odusevljenje je splaslo i ono sto se cinilo kao dobar dobitak joj se pokazalo kao trajni izvor troskova a bez izgleda za bilo kakvu dobit, to jednostavno niko ne zeli niti na poklon jer je zapravo neizvjesno kako ce svi ti sporovi (moje, nase zalbe, ponavljanja) zavrsiti ona je pocetno postigla maksimalno u teoriji ali ne moze nista provesti u praksi.

 

Kad dodamo izlozenost ovrhama prica postaje jos zabavnija.

 

u Vasem slucaju.

 

Mozda vam je ipak najbolje pokazati svu svoju moc, ali ne pricom bla bla, nego konkretnim radnjama tako da polako shvati da postoje rizici i za nju i da joj to dobro sjedne. Tek ako je pustite da joj se rashladi glava onda ce je uhvatiti strah. Fin i pristojan nastup u kontaktu je najkorisniji za vas ma kako vam to zvucalo odbojno ili glupo.

 

Kad situacija bude zrela pokusajte naci komoromis.

 

Znam da covjeku koji je sav u tome to izgleda nemoguce, ali najkorisnije vam je da se pomirite sa gubitkom, da prihvatite novo stanje i onda sa te osnove ako sto osvojite nazad dobro ste osvojili ako ne barem ste dobro zivjeli dok ste pokusavali a ne se trajno grizli radi gubitka

 

uostalom znali ste da ce nesto dobiti.

 

ona kaznena jest na dobrobit drustva ali vama odmaze u smislu da vam zamgljuje sto je bitno i budi vam nerealnu nadu a sva je prilika da cete se razocarati

 

ne smijete vezivati uspjeh niti neuspjeh te prijave za ishod ovog postupka, to nisu povezane stvari, mada bi trebale biti, jednostavno nisu u nasoj stvarnosti

 

drzite se parnica "oko medje" jer izgleda da ima nesto u tome sto onaj felixx trubi tu po forumu da su feministkinje progurale u sustav stroj za mljevenje muskaraca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osnova tužbe je neosnovana (gradnja na tuđem zemljištu) pa radi toga je odbijena što se tiče vlasništva, ali joj sud po obaveznom pravu toliku svotu dodijelio. Ako se radi o obaveznom pravu, onda se ne bi trebalo ići na građevinsko vještaćenje u kojem stoji samo koliko objekat vrijedi,a ne navodi se tko je i što uložio. ili sam možda u krivu? Koliko sam upoznat tužiteljica bi trebala dokazivati što se je uložilo u objekat njezinih ili mojih sredstava odnosno zajedničkih ako je bila takoz. vanbračna z. Ipak se u ovom slučaju radi o suvlasništvu malodobne djece iza kojih je centar stajao i dao suglasnosti za nadogradnju u njihovu korist. A sad kad je spor centar se ne javlja ,a ni sud neće da zaštiti djecu ili pozove centar za svjedoke. Procjenjivalo se je po stvarnom pravu, a presuđeno po obaveznom. Ima li to ikakve logike?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija