Jump to content

Može li privatni put postati ulica?


Sunčana strana ulice

Preporučene objave

Poštovani!

 

Danas sam pregledom katastarskog plana saznao da je na mojoj parceli koja je u naravi šuma ucrtana ulica koja povezuje javni put i vikendicu vlasnika susjedne parcele! U izvatku iz zemljišne knjige je navedeno da put postoji, kao i njegova površina i to nije sporno kao ni pravo korištenja istog od strane susjeda, ali ulica je nešto sasvim drugo! Čak je upisan i naziv ulice koja nema svoju katastarsku oznaku u tom dijelu već je integralni dio moje veće parcele! Zanima me da li je moguće na taj način formirati ulicu bez mog znanja kao i eventualne sugestije u vezi daljnjeg postupanja!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Danas sam pokušao saznati što stoji iza objave na geoportalu! Prvo sam otišao u katastarski ured, a onda su me poslali u gradski ured za urbanizam! Naravno nigdje osim na geoportalu nije postojala upisana ulica, ali je simptomatično da je osoba xy u državnoj geodetskoj upravi "samoinicijativno" ucrtala ulicu u šumi na privatnoj čestici (van građevinskog područja) stotinjak kilometara od Zagreba! Danas sam dobio i objašnjenje situacije a to je očekivano "GREŠKA" iako mi zdrav razum i politička konstelacija snaga u lokalnoj sredini kao i zdravo razumska logika govori drugačije! Naime zamjenik predsjednika mjesnog odbora je vlasnik parcele do koje vodi spomenuta "ulica"! Ipak dobio sam pismenu ispriku i objašnjenje kao i obećanje da će uskoro biti obrisana "ulica" iz objave na geoportalu DGU!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija